Her finder du en liste og forklaring over forskellige japanske ingredienser, vi bruger i japansk mad. De fleste af disse varer kan købes i alle asiatiske supermarkeder. Vi køber vores ingredienser hos Asian Supermarked på Østerbro.
Goma dressingKraftig japansk sesam-sauce, der kan bruges som dressing eller dip. |
Mirin
Sød risvin med alkohol, der bruges i madlavning. Mirin bruges ofte til sauce og marinade.
|
Nudler
Æg nudler bruges til forskellige wokretter. Vores favorit er medium æg nudler fra Blue Dragon (fås bl.a. i Føtex).
|
PankoEn slags grov rasp, der ofte bruges til friturestegning. |
Risnudler
Klare, tynde nudler, lavet af ris. Bruges til mange forskellige japanske retter.
|
RispapirSpiseligt papir, der opblødes i vand og bruges til bl.a. sommerruller. |
SakeJapansk risvin med 15-20% alkohol. Man kan købe sake bregnet til madlavning. |
Soja
Sauce lavet af sojabønner. Der findes lys og mørk. Jeg bruger den fra Xing Fu til madlavning og den fra Kikkoman til sushi.
|
Sushiris
Meget klistrede ris, der bl.a. bruges til sushi men også kan spises som almindelige ris.
|
Teriyaki sauceEn sød japansk sauce, der ofte bruges til kød- og wokretter. Kan laves fra bunden, men vi bruger altid den fra Kikkoman. |
1 kommentar
[…] 3 dl sushi ris […]