Chiagrød med hindbærcoulis – nem og sund morgenmad
Chiagrød er en favorit herhjemme – både som morgenmad og mellemmåltid. Den er nem at lave, kan forberedes i god tid og er proppet med protein, fibre og omega 3, som holder dig kørende hele dagen. Her får du min opskrift på cremet chiagrød med kun to ingredienser, toppet med en frisk og syrlig hindbærcoulis.
Jeg havde en hel del mærkelige cravings, da jeg var gravid med vores datter. I starten kunne jeg ikke få nok af agurker, og jeg blev helt høj over en god skive toastbrød med smør. Men senere i graviditeten var det chiagrød – noget jeg ellers aldrig rigtig havde spist før. Det hele begyndte med et lille (og ret dyrt) bæger fra 7-Eleven med chiagrød og hindbærsauce. Jeg var solgt! Men det blev hurtigt en dyr vane, så jeg måtte forsøge mig selv hjemme i køkkenet. Heldigvis er chiagrød noget nær det nemmeste i verden at lave – og selv højgravid med bækkensmerter kunne jeg røre ingredienserne sammen og stille grøden i køleskabet.
Vegansk chiagrød opskrift
Min opskrift på chiagrød består af kun to ingredienser: chiafrø og mandelmælk. Det betyder, at chiagrøden er vegansk, glutenfri, laktosefri og nøddefri – what’s not to like? Du kan vælge at søde grøden med lidt vaniljesukker og ahornsirup eller honning, hvis du ønsker det (bemærk: honning gør den ikke længere vegansk).
Personligt kan jeg godt lide at tilsætte en smule vaniljesukker og lade den øvrige sødme komme fra hindbærcoulisen på toppen.
Sådan laver du chiagrød
Det er virkelig nemt at lave chiagrød og kræver ikke engang en gryde. Du rører blot chiafrø og mælk sammen i et glas, lader det stå i 5 minutter og rører igen – og så stiller du det på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Det er vigtigt at røre en ekstra gang efter de første minutter, så frøene ikke klumper sammen i bunden.
Når grøden har sat sig, har du en cremet, mild grød, som kan holde sig i køleskabet i op til en hel uge i et lufttæt glas. Perfekt til travle morgener!
Hindbærcoulis som topping
Jeg topper min chiagrød med en hurtig hindbærcoulis, som kan laves på få minutter og holder sig i køleskabet i op til tre dage. Den syrlige smag spiller perfekt sammen med den milde grød, og det gør hele forskellen i smagsoplevelsen. Du kan også tilføje friske bær, kokosflager eller lidt granola hvis du vil gøre den ekstra lækker.
Chiagrød er en af de opskrifter, man vender tilbage til igen og igen – og når man først har lært hvor nemt det er, bliver det hurtigt en fast del af morgenmadsrutinen.

Opskrift
Chiagrød med hindbærcoulis
Ingredienser
Chiagrød:
- 60 g chiafrø (cirka 6 spsk)
- 4 ½ dl mandelmælk eller kokosmælk
- ½ tsk vanillesukker (valgfrit)
- 1 spsk ahornsirup eller honning (valgfrit)
Hindbærcoulis:
- 2 tsk majsstivelse
- 2 spsk sukker
- ½ dl vand
- 150 g frosne økologiske hindbær
Sådan gør du
Chiagrød:
- Kom chiafrø, mælk, vanillesukker og evt. sirup i et glas eller skål og rør rundt.60 g chiafrø, 4 1/2 dl mandelmælk eller kokosmælk, 1/2 tsk vanillesukker, 1 spsk ahornsirup eller honning
- Lad blandingen stå i 5 minutter og rør så rundt igen. Stil chiagrødden i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
Hindbærcoulis:
- Rør majsstivelse, sukker og vand sammen i en lille gryde og lad det koge op.2 tsk majsstivelse, 2 spsk sukker, 1/2 dl vand
- Tilsæt frosne hindbær og rør rundt. Lad hindbærrene koge i 2 minutter.150 g frosne økologiske hindbær
- Blend hindbærrene med en stavblender og sigt kernerne fra.
- Hæld hindbærcoulisen i en skål dækket med plastikfilm eller en plastikboks med låg og stil den i køleskabet til den er kølet helt af.