Hvis du som jeg godt kan lide at starte dagen med et morgenmåltid, der giver god energi og kan holde dig kørende i formiddagstimerne, vil du elske denne smoothie bowl!
Jeg opdagede smoothie bowls da jeg rejste i Australien for nogle år siden og det er også blevet et populært fænomen i USA, hvor man kan få lækre smoothie bowls med alverdens smage på de fleste caféer. Især i San Francisco er de et kæmpe hit og jeg skovlede dem i mig da jeg besøgte min veninde, som bor der, sidste sommer.
Du behøver dog ikke tage til udlandet for at få smoothie bowls. Du kan nemt lave dine egne smoothie bowls derhjemme – det kræver blot en god blender.
Denne smoothie bowl er primært baseret på blåbær, som er fyldt med C vitamin og antioxidanter og som giver den flotte mørkerøde farve og smager rigtig godt. Jeg tilsætter også nogle andre bær, som hindbær og jordbær, for at give mere smag og hvis jeg har det, så kommer jeg også lidt mango i for at give en ekstra sødme.
For at smoothie bowlen holder dig mæt i mange timer skal der mere fyld i end bare frugt. Jeg kommer mandelsmør i, men du kan også komme mandler eller peanut butter i for samme effekt og smag. Derudover mætter mælken og yoghurten som kommes i også.
Du kan lave forskellige slags topping til din smoothie bowl. Undlad fristelsen til at komme for meget sukkerholdig færdigkøbt müsli på og lav enten din egen müsli, for eksempel vores nemme glutenfri müsli eller kom lidt havregryn på. Jeg kan også godt lide tørrede kokosflager og mere frisk frugt.
Smoothie bowl med blåbær
Ingredienser
Smoothie:
- 30 g hindbær (friske eller frosne)
- 50 g blåbær (friske eller frosne)
- 4 jordbær (friske eller frosne)
- 1 banan
- 1/4 mango (gerne frossen i stykker) (valgfrit)
- 1 spsk mandelsmør (eller peanut butter)
- 1 dl mælk (f.eks. mandelmælk)
- 1 dl yoghurt naturel
- 1/2 tsk vanillesukker
Topping:
- 1/2 banan
- 50 g blåbær
- 2 spsk havregryn eller müsli
- 1 spsk tørrede kokosflager
- 1 spsk flydende honning eller sirup (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Kom alle ingredienserne til smoothien i en kraftig blender og blend, indtil du har en tyk og cremet smoothie. Smoothien til smoothie bowls skal være tykkere end drikke-smoothies og snarere have konsistens som tyk yoghurt.
- Kom smoothien i en skål og pynt den med ønsket topping.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar