

Brombærkage med sprød krumme og sensommerstemning
Jeg elsker sensommeren, når haven bugner af brombær. Hver anden dag er der nye solmodne bær, som pigerne og jeg kan plukke. Brombær er ikke bare smukke og fulde af smag – de er også sprængfyldt med vitaminer og fibre, og er faktisk lidt af en superfood! Vi spiser dem hver dag på vores morgenmad, enten på yoghurt, havregryn eller i smoothies. Jeg elsker også at bruge dem i bagværk, som i denne lækre brombærkage med krummetopping.
Ud amerikansk brombærtærte er denne brombærkage en af mine absolutte favoritter, hvad angår brombær! Den er utrolig nem at lave, og resultatet er altid en succes: saftige brombær gemt under en sprød krummetopping med et strejf af kanel. Server den lun direkte fra ovnen med en kugle vaniljeis – så bliver det altså ikke meget bedre.

Ingredienser til brombærkage
Her er nogle tips til de ingredienser, der skal bruges til kagen:
- Brombær: Brug friske, modne bær fra haven eller køb dem, når de er i sæson. Frosne brombær kan også bruges, men lad dem tø op og dryppe af først, så kagen ikke bliver for våd.
- Krummetopping: En blanding af smør, mel, sukker og kanel giver en sprød og aromatisk topping. Kanel kan undlades men det er med til at give den særligt gode smag. Her skal bruges rigtigt smør – vegansk smørblok eller margarine er ikke egnet.
Sådan laves brombærkagen
Det er dejlig nemt at lave denne lækre brombærkage! Den består af tre elementer: en svampet kagebund, brombærfyld og krummetopping.
- Lav dejen til kagebunden og fordel den i en smurt springform med bagepapir i bunden.
- Fordel friske eller frosne brombær ogen på kagebunden.
- Rør krummetoppingen sammen og drys den over brombærrene. Bag så kagen i 45-55 minutter, til den er gylden og krummetoppingen er sprød.
Opbevaring og frysning af brombærkagen
Brombærkagen smager bedst friskbagt, men kan sagtens gemmes. Dagen efter er den også rigtig god!
Brombærkagen kan også fryses i op til 3 måneder. Lad den tø op i køleskabet natten over og lun den i ovnen inden servering.
Spørgsmål til opskriften
Kan jeg bruge frosne brombær?
Ja, men lad dem tø op og dryppe af først, så brombærkagen ikke bliver for våd.Kan jeg lave brombærkagen dagen før?
Ja, men den er allerbedst nybagt. Lun den evt. kort i ovnen, inden den serveres, så krummetoppingen bliver sprød igen.Hvilket tilbehør passer bedst til kagen?
Vaniljeis er min favorit, men creme fraiche eller letpisket flødeskum er også lækkert til brombærkagen.


Opskrift
Brombærkage med krummetopping
Ingredienser
Vaniljebund:
- 200 g mel
- 125 g sukker
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ spsk vaniljesukker
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 1 dl græsk yoghurt 2%
Fyld:
- 250 g brombær (friske eller frosne)
Krummetopping:
- 100 g mel
- 25 g brun farin
- 75 g sukker
- ½ tsk stødt kanel
- 50 g smeltet smør
Til servering:
- Vaniljeis eller creme fraiche
Sådan gør du
- Rør mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Tilsæt blødt smør i stykker og pisk med elpisker til du får en smuldret blanding.200 g mel, 125 g sukker, 1½ tsk bagepulver, 1½ spsk vaniljesukker, 125 g blødt smør
- Rør æg, æggeblommer og græsk yoghurt sammen i en anden skål. Tilsæt det til den smuldrede blanding lidt ad gangen og rør med elpisker til du får en ensartet, tyk dej.1 æg, 2 æggeblommer, 1 dl græsk yoghurt 2%
- Fordel dejen i en smurt springform på Ø24 cm med bagepapir i bunden.
- Fordel brombær oven på dejen. Hvis frosne, vend dem først i 1 spsk mel.250 g brombær
- Mos alle ingredienser til krummetoppingen sammen i en skål med en gaffel til du får en krummetopping. Fordel oven på brombærrene.100 g mel, 25 g brun farin, 75 g sukker, 1/2 tsk stødt kanel, 50 g smeltet smør
- Bag brombærkagen ved 200 grader (alm. ovn) i 45-55 minutter, til der ikke længere hænger dej ved en strikkepind stukket i midten af kagen.
- Lad kagen køle af i formen. Skær langs indersiden af formen med en skarp kniv inden formen løsnes.
- Server med vaniljeis eller creme fraiche.Vaniljeis eller creme fraiche
































