After Eight isbombe

Flot nytårsdessert med After Eight chokolade, vanilleis og hindbær.
After Eight is-dessert fra Bageglad

Jeg har nået den alder hvor det jeg glæder mig allermest til Nytårsaften er en god middag med gode venner, god vin, dessert, champagne og kransekage. Jeg står som regel for desserten og de sidste par år har jeg blandt andet lavet en nytårsdessert med chokolade- og hindbærmousse og et jordbær-chokolademousse tårn.

Hvis man har lidt travlt kan det være voldsomt at lave dessert med mousse, da det kræver lidt tid. Her er en idé til dem der foretrækker den nemme og hurtige dessert men som stadig ser super flot og festlig ud – og ikke mindst smager fantastisk. Desserten består kun af vanilleis, After Eight chokolade, hindbær og pynt.

Man kan pynte denne dessert på mange måder, men jeg synes at chokoladepynten på toppen gør meget for at skabe en festlig dessert. I forhold til mønster er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg valgte et lidt abstrakt mønster.

After Eight chokoladerne har det velkendte peberpymtefyld som står virkelig godt sammen med vanille. Vælg derfor en vanilleis af god kvalitet med kraftig vanillesmag.

Vanilleisen lægges som en kugle på en tallerken. After Eight chokoladerne trykkes fast i isen, så de danner en kasse omkring.

Vanille isIs og after eight

Derefter pyntes desserten som ønskes. Jeg hældte lidt hindbærsauce omkring, toppede med et frisk hindbær og chokoladepynten og dryssede til sidst lidt guld drys. Man skal have hurtige hænder for at servere inden isen smelter, så et par hjælpende hænder er nødvendige i køkkenet hvis I er mange.

After Eight dessert med hindbær og vanilleis

After Eight is-dessert fra Bageglad

Opskrift

After Eight isbombe

Mængde: 4 stk
Udskriv Pin

Udstyr

  • Callebaut mørk chokolade
  • Stor isske
  • Sukkertermometer
  • Guldglimmer

Ingredienser

  • 100 g god mørk chokolade
  • 16 stk After Eight chokolade
  • 4 store kugler god vanilleis
  • 4 hindbær
  • evt. hindbærsauce
  • evt. guld drys til pynt

Sådan gør du

  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Læs evt. vores guide til chokoladetemperering. Kom den tempererede chokolade i et kræmmerhus og sprøjt fire ens chokolademønstre. Lad chokoladen stivne.
    100 g god mørk chokolade
  • Skyl hindbærrene og pak After Eight chokoladerne ud, så de er klar til at pynte desserten. Lige inden servering samles hver dessert ved at lægge en kugle vanilleis på en tallerken. Rundt om kuglen sættes 4 styk After Eight chokolader så de danner en kasse omkring isen. Hindbær og chokoladepynt sættes ovenpå isen.
    16 stk After Eight chokolade, 4 hindbær, 4 store kugler god vanilleis
  • Sprøjt evt. lidt hindbærsauce omkring desserten og pynt evt. med guld drys.
    evt. hindbærsauce, evt. guld drys til pynt
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

After Eight ice cream dessert

After Eight is dessert

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke