Tebirkes

Tebirkes
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Tebirkes opskrift fra Bageglad

Jeg arbejdede i en bager i gymnasietiden og selvom det var hårdt at møde klokken seks lørdag og søndag blev man belønnet med de lækreste, varme tebirkes friske fra ovnen. Tebirkes er absolut på top tre listen over lækkerier fra bageren og kan jeg bage dem selv er det endnu bedre!

Dette er en opskrift på nemme tebirkes af gærdej med remoncefyld og birkesdrys. Jeg kan ikke understrege hvor godt de smager – de skal bare prøves.

Tebirkes opskrift fra Bageglad

Disse tebirkes er ikke lavet af en weinerbrødsdej, men af en gærdej, hvilket gør dem meget hurtigere og nemmere at lave. Er du til søndagshygge bør du forkæle familien med disse vidundere fyldt med lækker remonce!


Smeltet smør og mælk røres sammen i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en glat dej.

Rul dejen ud til en aflang firkant. Rør fyldet sammen og fordel det på midten af den aflange firkant af dej. Fold den ene side af dejen ind mod midten over remoncen. Fold så den anden side dej henover. Skær dejen ud til 12 tebirkes.

Tebirkes dejTebirkes dejFolde tebirkesTebirkes på bageplade

Lad tebirkesene hæve i en halv time. Pensl dem så med æg og drys birkes på. Bag tebirkesene ved 225 grader i 12-15 minutter til de er gyldne.

Bage tebirkes

Resultatet er disse superlækre friskbagte tebirkes, klar til morgenbordet. Remonce fyldet gør tebirkesene uimodståelige!

Hjemmelavede tebirkes

Tebirkes opskrift fra Bageglad

Tebirkes opskrift

Mængde: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

Tebirkes dej:

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 æg
  • 350 g mel

Tebirkes fyld:

  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og rør det sammen med mælk i en skål. Rør gær ud i smør-mælkeblandingen. Tilsæt salt, sukker, æg og mel og ælt det hele sammen til en glat dej.
  2. Rul dejen ud (dejen skal ikke hæve først) til en aflang firkant.
  3. Lav fyldet ved at mose smør, sukker og vanillesukker sammen til en remonce.
  4. Smør fyldet ud på midten af den aflange dejflade. Fold så dejen indover midten fra den ene side og så den anden side, så der bliver 3 lag. Skær ud til 12 stykker.
  5. Lad tebirkesene hæve i en halv times tid.
  6. Pensl tebirkes med æg. Drys birkes henover. Bag tebirkesene ved 225 grader almindelig ovn i 12-15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

 


22. juni 2014 af Trine 16 kommentarer

Kommentarer (16)

  • Anne Svar

    Har du evt en god opskrift på frøsnappere

    16. november 2017 at 10:22
  • Elsebeth Kold Svar

    De kan sagtens laves som birkes (uden remonce): Tilsæt lidt mere sukker til dejen. Rul den ud og læg ca. 50-75g hårdt smør skåret på ostehøvl på 2/3 af dejen. Fold først den tredjedel uden smør over først, så der er smør på alle tre lag.

    8. november 2017 at 13:46
  • Sarrah Svar

    Hi, I’m located in the USA, is 225 degrees conventional oven equal to the 425-430 degrees Fahrenheit here? Just want to make sure. Thanks!

    11. juli 2017 at 20:38
    • Trine Svar

      Hi Sarrah, You should bake at 430-435 degrees without the oven fan. Hope you enjoy the recipe!

      11. juli 2017 at 21:02
  • winnie Svar

    Hej
    Når jeg laver tebirkes, så ryger fyldet ud, som om margarinen smelter og ryger ud på hele pladen,…hvordan undgår jeg det ? så jeg kan få dem ligeså flotte som dine 🙂 mine er flotte når de kommer på pladen men så snart de har bagt er de skæve og fyldet er over det hele 🙁

    12. marts 2016 at 16:42
    • Trine Svar

      Hej Winnie
      Bruger du margarine i stedet for smør? Det kan være derfor.
      Sørger du for at pensle med æg helt ned langs siderne også? Det er ægget der holder fyldet inde.

      15. marts 2016 at 15:11
      • winnie Svar

        Tak for svar. jeg har prøvet både med smør og margarine, ingen forskel 🙂
        Det må være penslingen den er gal med 😉 jeg prøver igen. tak 🙂

        16. marts 2016 at 08:06
  • Bente Svar


    Jeg har lavet dem flere gange 😉 Første gang til brunch bordet da mine tvillinger blev 18; de var lidt skuffede over at der ikke var bagerbrød, men bad om opskriften efterfølgende! Så bedre anbefaling fåes ikke.

    1. januar 2016 at 14:47
  • Ingrid Svar

    hej, jeg faldt lige over din blog da jeg søgte på kageblogs og indtil videre har jeg i hverfald pinned 3 opskrifter som jeg skal prøve. Har også sat dig på min blogliste over steder jeg surfer forbi.

    Er en bagesmølf og elsker at lave mad samtidig med jeg er bibliofil med hang til en god kop te og elsker at få inspiration til kager og mad fra andre kanter end mine Bage-/kogebøger.

    Glæder mig til at prøve din tebirkes opskrift, den ser mega god ud 🙂

    15. april 2015 at 22:18
  • Tebirkes (Danish Pastries with Poppy Seeds) | marie's eats Svar

    […] Tebirkes (from bageglad.dk) […]

    21. marts 2015 at 22:13
  • amanda gajhede Svar

    hejsa.

    de ser vild lækre ud. ved du om det er samme dej, hvis man ikke kommer fyldet i? og vil man kunne fryse dem ubagte/rå?

    mvh
    Amanda

    18. februar 2015 at 16:04
    • Trine Svar

      Hej Amanda
      Hvad mener du med samme dej? De vil selvfølgelig smage anderledes uden remonce og måske være en anelse tørre.
      Jeg er sikker på du kan fryse tebirkesdejen (uden birkes og uden remonce).
      God fornøjelse!

      21. februar 2015 at 14:22
  • Mette Svar

    Er også vilde med tebirkes (eller Køvenhavner som de hedder der hvor jeg er opvokset, kan se jeg ikke er ene om at kalde dem ) – især når de er små lune. Har ikke lavet dem på gærdej, men det tror jeg da skal prøves. For ulempen med wienerdejen er at du ikke lynhurtigt kan bikse dem sammen til morgenbordet.

    23. juni 2014 at 09:05
  • Pernille From Svar

    De ser godt nok lækre ud, har lidt svært ved at forestille mig dem med gærdej, men det skal da klart prøves. Skulle man bruge wienerbrødsdej ville man jo aldrig få dem lavet, det er alt for besværligt 🙂

    Når nu I er fra København må jeg lige som jyde komme med lidt bonus info om navnet.
    I Jylland (nord vest) kalder man dem Københavner birkes/ Københavnere når der er remonce i. Dem uden kalder vi birkes 🙂

    23. juni 2014 at 07:40
    • Lene andersen Svar

      Fik pludselig lyst til at bage dem her kl 23.30. Jeg kommer 2 store spsk creme fraiche i og 1 spsk olie i. Det har jeg fra en anden opskrift. Olien gør, at dejen slipper bedre på bordet. Mine er uden remonce, men skal bestemt også prøve det. De er gode at fryse. Hilsen Lene.

      8. juli 2016 at 23:01

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven