Flotte og lækre islagkage opskrifter

Hjemmelavede islagkager er en sikker vinder til både hverdag og fest. Med flotte islagkager kan du imponere dine gæster og glæde både børn og voksne. Islagkage opskrifter er nemme at følge og kræver ikke altid en ismaskine. Vælg mellem forskellige lækre bunde og fyld, og skab en islagkage, der passer perfekt til enhver anledning.

6 resultater
Edderkop islagkage til Halloween

Edderkop islagkage til Halloween

Islagkage med jordbær og hvid chokolade

Islagkage med jordbær og hvid chokolade

Oreo islagkage opskrift

Oreo islagkage

Chokolade og Daim islagkage fra Bageglad

Daim islagkage med nøddebund

Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

Rocky road islagkage opskrift fra Bageglad

Rocky Road islagkage

Opskrifter på islagkager til enhver anledning

Islagkager er den perfekte imponerende dessert, der kan tilpasses enhver anledning – lige fra børnefødselsdage til elegante middagsselskaber. Med en hjemmelavet islagkage får du en dessert, der både smager vidunderligt og ser imponerende ud. Både børn og voksne elsker kombinationen af lækker is og svampede eller sprøde kagebunde, og der er næsten ingen grænser for, hvordan du kan kombinere smage. Fra klassisk vanilje- og jordbær islagkage til mere kreative smagskombinatinoer som rocky road islagkage eller hvid chokolade og hindbær islagkage – mulighederne er uendelige.

Det bedste ved islagkager

En af de helt store fordele ved islagkager er, at de kan laves i god tid og opbevares i fryseren, indtil kort før de skal serveres. Det gør dem perfekte til anledninger, hvor man har travlt op til eller til når man har mange gæster, som alle skal have dessert. Det, at kunne være i god tid med desserten, giver en masse tid til alt det andet, som typisk også skal forberedes, når man skal have gæster.

Desuden er islagkager en favorit blandt is-elskere, for hvem vil ikke gerne have sin is serveret som en smuk lagkage! Islagkager er faktisk rigtig nemme at lave, men ser altid meget imponerende ud.

Islagkage uden ismaskine

Du behøver ikke nødvendigvis at have en ismaskine for at lave en fantastisk islagkage. Man skal bare sørge for at røre i isen, når den indfryses, så man undgår iskrystaller. Hvis man har travlt kan man hælde sit islag direkte på islagkagen, uden at røre i den under indfrysning – det er nemt – men man risikerer, at den krystalliserer lidt. Hvis man derimod kommer sin is i en beholder og fryser den for sig selv indtil den har softice konsistens, og rører i den undervejs (eller rører den på ismaskine), undgår man iskrystallerne og kan efterfølgende hælde islaget på islagkagen.

En ismaskine kan spare noget tid og sikre en endnu mere fløjlsbrød indfrysning, men man kan altså også sagtens lave islagkager uden en ismaskine.

Bunde til islagkager

Der findes lige så mange variationer af bunde til islagkager som til selve isen, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Man kan både bruge kagebunde, kiksebunde, nøddebunde og meget andet. Det vigtigste er, at kagebunden ikke bliver for tyk, for så risikerer man, at have svært ved at skære islagkagen ud inden isen smelter. Isen tør nemlig hurtigere end en kagebund.

I princippet behøver en islagkage ikke at have en bund – bunden kan godt bare være det nederste lag is. Men en bund giver en dejlig balance til den fløjlsbløde is, og det ser flot ud. Jeg kan godt lide at bruge tynde lagkagebunde eller kiksebunde til mine islagkager, for eksempel en mørk Oreo bund, disse lækre vanilje lagkagebunde eller en lys kiksebund.