Japansk quinoa salat

Japansk inspireret quinoa salat med agurk og gulerod.
Japansk quinoa salat opskrift

Jeg er glad for grøntsager men jeg kan hurtigt blive træt af altid at spise de samme kedelige salater. Derfor er jeg vild med denne japansk-inspirerede salat med peanuts som min veninde har serveret for mig.

Salaten kan laves med perlespelt, bulgur eller quinoa. Den mætter rigtig meget og kan for eksempel sagtens erstatte ris eller kartofler. Jeg laver den oftest med quinoa da salaten så er glutenfri og jeg må ikke få for meget gluten, men den er vist med perlespelt på billedet.

Denne salat med peanuts og quinoa er velegnet til en asiatisk middag, for eksempel forårsruller eller tigerrejer, og er supernem at lave!

Kog quinoaen, bulguren eller perlespelten. Skær grøntsagerne ud og hak peanuts. Rør grøntsagerne sammen med risvinseddike-dressingen og stil salaten i køleskabet inden servering. Du får en lækker quinoa salat på rigtig kort tid!

Hakkede peanutsGulerødder og agurk

Server salaten som tilbehør til andet lækkert asiatisk mad.

Japansk salat opskrift

Japansk quinoa salat opskrift

Opskrift

Japansk quinoa salat

Mængde: 4 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

  • Quinoa, perlespelt eller bulgur
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder
  • ½ dl risvinseddike
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • Finthakkede saltede peanuts
  • Selleri

Sådan gør du

  • Kog quinoaen efter anvisning på pakken og lad det køle helt af. Skær agurk og gulerødder i tynde strimler og selleri i små stykker.
    Quinoa, perlespelt eller bulgur, 1 agurk, 3 gulerødder
  • Rør risvinseddike, salt og sukker sammen i en skål. Rør gulerødder, agurk og selleri i dressingen.
    ½ dl risvinseddike, 4 spsk sukker, 1 tsk groft salt, Selleri
  • Stil salaten i køleskabet i 15 minutter. Hak imens peanuts. Tilsæt quinoaen og peanutsene til salaten og server straks.
    Finthakkede saltede peanuts

Noter

Salaten er kun glutenfri hvis der bruges quinoa.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




3 kommentarer

  1. Hej!
    Hvordan kan det være at dit quinoa ser så “fyldigt ud”, som var det perlebyg. Jeg synes altid det ligner små ringe, når jeg har kogt dem?
    For øvrigt ser salaten virkelig lækker ud, og nem at lave – den ligger allerede i listen, klar til at lave 🙂

    1. Hej Elisabeth,
      Bare rolig, jeg er ikke mirakelmager. Det er faktisk perlespelt i salaten på billedet. Jeg har glemt at skrive, at man både kan bruge perlespelt og quinoa, men at jeg ofte bruger quinoa fordi det er glutenfrit. Jeg har rettet det i opskriften! 🙂

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke