Chokoladekage til kagedekoration

7 stemmer
En god, fast chokoladekage som er god at bruge hvis du skal overtrække den med fondant eller stable flere kager ovenpå hinanden.

Min datter er næsten blevet 7 måneder og hun er heldigvis blevet bedre til at underholde sig selv i llidt længere tid ad gangen – det betyder, at jeg endelig kan få lidt gang i kagebageriet igen. Denne opskrift er den jeg bruger 90% af tiden når jeg skal lave en kage i etager, da den både er rimelig fast (hvilket gør, at den er god til at stable uden at alle etagerne klasker sammen) og smager rigtig godt.

Bland æg og sukker i en køkkenmaskine (et elektrisk piskeris kan bruges i stedet) og pisk det luftigt. Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron, vaniljesukker, kakao), sigt dem i en skål og sæt til side. Når du sigter ingredienserne undgår du, at de klumper når dejen blandes sammen.

Hæld de tørre ingredienser i køkkenmaskinen sammen med mælk, appelsinjuice og til sidst det finthakkede mørke chokolade, og bland godt ved lav-medium speed.

Hæld til sidst dejen i en smurt form og bag den i 40-50 min. ved 180˚C. Jeg har en bagering, som man kan tilpasse i størrelsen (som man kan se på billedet). Når jeg bruger den sætter jeg bagepapir fast udenpå formen med papirklips for at undgå, at dejen flyder ud under formen. Denne portion passer til en stor springform – man får en rimelig stor kage ud af det.

chokoladekage

Opskrift

Den bedste chokoladekage til kagedekorering

7 stemmer
Mængde: 1 portion (se noter)
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g mel
  • 50 g kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 600 g sukker
  • 150 g smør
  • 5 dl letmælk
  • 1 dl appelsinjuice
  • 100 g god mørk chokolade (finthakket)

Sådan gør du

  • Mel, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker røres sammen i en skål og sættes til side.
    600 g mel, 50 g kakao, 2 tsk bagepulver, 2 tsk natron, 1 tsk vaniljesukker
  • Æg og sukker røres luftigt i køkkenmaskine eller med et elektrisk piskeris.
    4 æg, 600 g sukker
  • Smør tilsættes til æg og sukker og der røres igen. De tørre ingredienser (mel osv.) hældes i køkkenmaskinen sammen med mælk, appelsinjuice og hakket chokolade mens der røres på lav-medium speed indtil det er blandet sammen.
    150 g smør, 5 dl letmælk, 1 dl appelsinjuice, 100 g god mørk chokolade
  • Dejen hældes i en smurt form og bages i ca. 40-50 min. ved 180˚C.

Noter

*1 portion svarer til en stor springform
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




14 kommentarer

  1. Hej

    Jeg vil gerne bruge denne kage til en barnedåb, men er ikke sikker på hvilken størrelse din form er du bruger?

    1. Hej Signe
      Du kan bruge lidt forskellig størrelse form til kagen afhængigt af dit behov. Den på billedet er cirka 30 x 30 cm. Hvis du bruger en større bliver kagen lidt lavere og ligeledes højere hvis du bruger en mindre, og så skal bagetiden bare justeres en smule.

  2. Hej jeg vil gerne lave en glutenfri etagekage til min bonussøn. Ved du om jeg kan skifte hvedemelet ud med glutenfri mel og i så fald hvilken slags? Jeg har ikke været heldig med glutenfri bagning hidtil 🤗mvh Karina

    1. Hej Karina
      Jeg har ikke prøvet at lave denne kage glutenfri. Jeg har bagt glutenfrit indimellem og har generelt mest held med boghvedemel og mandelmel eller at erstatte mel med fx bønner.
      Men jeg vil tro, at for at kunne bære vægten skal du nok have fat i noget glutenfrit mel. Jeg ved Finax laver en masse slags men jeg har ikke selv erfaring med det.
      Håber du finder en god løsning.

  3. Hej.
    Jeg påtænker at lave et kageslot til når børnehaven kommer til 4 års fødselsdag. Sådan en simpel en hvor jeg bager en bradepande skærer ud til “klodser” og så bygger en borg med 4 tårne i hjørnerne og pynter. Tænker denne opskrift er perfekt.
    Er der nok til en hel bradepande?
    Mvh Mia Maia

  4. Hej, har en kommende student som har ønsket en kakao/chokoladekage lavet som studenterhue. Kan denne kage opskrift bruges til 2 rundeforme der er ca. 24 cm i diameter ?
    Planen er at jeg vil dele den midt på og putte jordbærmousse i og overtrække den med fondant. Da jeg ALDRIG har brugt fondant før er jeg lige på herres mark hvilken kage man kan bruge, og skal man smøre en kagen op?

    1. Hej Debbie. Jeg tror det et nok med én portion til to springforme a 24 cm. Det kommer selvfølgelig an på, hvor høje du vil have kagerne. Skal de kunne deles skal du lave mere end en portion.
      Hvis kagen skal overtrækkes med fondant skal du smøre den op med smørcreme eller ganache.

  5. Mange tak for opskrift 🙂 Det var smager godt 🙂 Jeg bagte chockolade kage den først gang og det var fantasiks og lækker. Min familie elsker i kage. Det er min inspiration til prøv flere kager.

  6. Det lyder super lækkert og nemt at gå til.

    hvor mange gram er 1,5 dl ?

    Jeg kan se du bruger en firkantet form, hvilket jeg også skal, hvad er målene på din firkantede form? jeg har lånt mig til en justérbar én, som du også har.

  7. Er der mon denne kage i tænker kan bruges til bund til de dekorerede kager siden I skriver kage til dekoration? I såfald er der så til to bunde i denne opskrift og hvor stor er formen til den mængde dej, der beskrives i opskriften? Mvh Katrine

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke