Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

1 stemme
Fedtfattige chokolade muffins lavet på avocado, banan og mandelsmør. Muffins uden mel, smør og sukker!
Glutenfri sukkerfri laktosefri chokolade muffins

Jeg laver stort set aldrig fedtfattige kager da jeg fuldt og fast tror på, at man sagtens kan spise “rigtig” kage så længe man gør det med måde – jeg vil hellere nyde en ordentlig chokoladebombe én gang om ugen end spise fedtfattig kage hver dag.

Jeg vil dog vove at påstå at disse fedtfattige chokolade muffins uden mel, sukker og smør er fantastiske! Jeg serverede dem for mine veninder til en pigeaften da halvdelen var på slankekur og de var helt vilde med dem.

Disse fedtfattige chokolade muffins er lavet på avocado, banan og mandelsmør hvilket resulterer i en let og svampet muffin – og med kun 220 kalorier per muffin (uden glasur) kan de fleste tillade sig at guffe en i sig!

Muffins uden gluten, uden mælk, uden mel, uden sukker

Mos avocado og banan sammen med de tørre ingredienser i en skål. Rør dem sammen med mandelsmør og honning så du får en lækker og luftig muffindej.

Avocado, banan og kakaoChokoladekagedej

Fordel muffindejen i muffinsforme af silikone. Jeg brugte papir muffinsforme første gang jeg bagte disse muffins som ses på billederne nedenfor og dejen var simpelthen for oliet, så den trængte igennem papiret. Bag de fedtfattige muffins i 18-22 minutter.

ChokoladeformeChokolademuffins

Jeg serverer ofte disse lækre chokolademuffins til dessert hvor jeg topper dem med en lækker vanille cream cheese glasur (som altså ikke er hverken laktosefri eller sukkerfri).

Glutenfri sukkerfri laktosefri chokolade muffins

Opskrift

Chokolade muffins uden mel, sukker og smør

1 stemme
Mængde: 10 -12 muffins
Udskriv Pin

Udstyr

  • Muffinspande
  • Muffinsforme i mange farver
  • Muffinspande
  • Margrethe røreskål 3L

Ingredienser

  • 2 ½ dl mandelsmør
  • ¾ dl honning
  • 1 ½ banan
  • 1 avocado
  • 2 æg
  • 1 dl kakao
  • ¾ spsk vanillesukker
  • 1 ½ tsk bagepulver

Sådan gør du

  • Lav mandelsmørret efter opskriften (eller køb det færdigt) og rør det sammen med honning i en skål.
    2 1/2 dl mandelsmør, 3/4 dl honning
  • Mos banan, avocado, æg, vanillesukker, kakao og bagepulver sammen til en mousse i en anden skål.
    1 1/2 banan, 1 avocado, 2 æg, 1 dl kakao, 3/4 spsk vanillesukker, 1 1/2 tsk bagepulver
  • Tilsæt mandelsmør/honning blandingen til skålen med de moste ingredienser og rør dem godt sammen.
  • Fordel dejen i muffinsforme af silikone og bag chokolade muffinsene ved 180 grader i 18-22 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Brug muffinsforme af silikone og ikke papir, da muffins dejen er meget oliet og kan trænge igennem papiret.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!
Glutenfri laktosefri og sukkerfri chokolade muffins Glutenfree lactose free refined sugarfree chocolate muffins

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




28 kommentarer

  1. Hej. Jeg har lige lavet en lidt anderledes version med kiwi og kanel. Tænker man også kan prøve med en anelse chili 🙂
    Det er lækkert med et sødt mellemmåltid, som ikke er helt så “forbudt” 🙂
    Tak for opskriften plus inspiration 🙂

  2. Kan man evt. udskifte avokado med anden frugt?
    Efter at have lavet disse muffins, har jeg fundet frem til at avokadoen simpelthen ikke er god for mig.
    Er helt vild med de muffins, så vil gerne udskifte avokadoen – Måske med mere banan eller har du et andet alternativ?
    På forhånd tak 🙂

    1. Hej Josefine,
      Jeg har ikke prøvet at udskifte avocadoen, men jeg vil som du siger prøve at udskifte den med banan. Det burde kunne lade sig gøre, dog bliver smagen nok en anelse kraftigere så måske du skal øge mængden af kakao? Lad mig høre hvordan det går!

  3. De er virkelig lækre!
    Jeg kan ikke tåle mel, så de er helt ideelle for mig, tak for en god opskrift 🙂

  4. Hej, jeg tænkte på om det er muligt, at bruge normal smør, i stedet for mandelsmør? 🙂

    1. Hej Emilie,
      Jeg har ikke prøvet at bage disse kager med almindelig smør. Mandelsmør giver en lidt speciel smag som du ikke får ved at bruge almindelig smør. Men du kan prøve – jeg ville nok bruge en mindre mængde smør. Alternativt kan du erstatte mandelsmør med peanut butter 🙂

  5. Gud hvor ser de bare lækre og nemme ud 🙂 Ville man kunne erstatte honning og vanille med sukrin fx?

    1. Hej Malou,
      Jeg har aldrig prøvet at bage med sukrin, men honningen bidrager lidt til konsistensen så du skal nok komme mere af en anden våd ingrediens i, hvis du fjerner den.

  6. Jeg har lige puttet en omgang i ovnen og glæder mig til at servere dem, men ved nærmere eftertanke går det op for mig at disse ikke er helt uden sukker, da der jo skal vanilieSUKKER i. Så kan jeg i hvertfald ikke servere dem for en diabetiker, trods det at det kun er en 3/4 spsk. Har du nogen alternativer til hvad jeg kan bruge en anden gang? Jeg tænker i dadler / vaniliestang osv. Hvad ville du anbefale og i så fald hvor meget skal der i.

    Ellers tak for en fin og spændende opskrift.

    Mvh Jill

    1. Hej Jill,
      Det har du selvfølgelig ret i. Du kan sagtens bruge en vanillestang, jeg ville nok nøjes med kornene fra en kvart. Alternativt kan du forsøge dig med usødet æblemos. God fornøjelse 🙂

    2. Jeg forstår ikke helt din bekymring. Nu har jeg selv sukkersyge.
      Sukkeret er vel et problem på grund af blodsukker stigningen ?
      I så fald er honningen og bananen noget værre end den smule vanilje sukker der i kagen.

      Men du kan da bruge vanilje pulver i stedet for vanilie sukker. Her er det kun selve kornene. Og smagen af vanilje er meget mere kraftig.

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke