For mig er valget mellem laks og tun som Sophie’s Choice. Jeg elsker simpelthen de to slags fisk så højt, at jeg kunne spise det morgen, middag og aften hvis jeg fik lov – og det gør jeg også indimellem når vi rejser til Japan, hvor man får noget af verdens bedste fisk!
Jeg har ikke fisk af samme kvalitet lige ved hånden i København, men kan dog godt købe god sushilaks og lækre tunbøffer når trangen for alvor sætter ind. Som med de fleste andre råvarer så får man, hvad man betaler for, så jeg anbefaler altid at købe fisk af så høj kvalitet som muligt.
Det her er en af vores yndlings forretter med fisk, som altid er populær blandt vores gæster: en lækker asiatisk salat med tunbøffer, som er svitset på panden og serveret med chili og sesamsauce.
Denne forret med tun er let og frisk på samme tid. Selv dem, som ikke er så vant til eller vilde med rå fisk, kan være med da tunbøfferne har den stegte overflade. Konsistensen bliver fantastisk med det sprøde sesam udenpå og den rå fisk indeni. Sammen med chilien, den sprøde salat og den søde sesamsauce får man en sublim smagsoplevelse.
Det meste af denne forret skal laves lige inden servering, så tun og grøntsager er helt sprøde. Alt kan forberedes og lægges klar, og i praksis tager det ikke lang tid at stege tunen og anrette salaten. Dressingerne kan med fordel laves i forvejen.
Asiatisk lynstegt tun
Udstyr (indeholder reklame)
- Skifer fad
- Fad i limestone
Ingredienser
Sesamdressing:
- 50 g sesamfrø
- 3 spsk riseddike
- 2 spsk sojasauce
- 2 tsk sukker
- 3 spsk sesamolie
Ingefærdressing:
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk soja
- 1/2 citron (kun saften)
- 1 tsk sesamolie
Anretning:
- 400 g friske tunbøffer
- 3 spsk sesamfrø
- rapsolie til stegning
- 100 g blandet grøn salat
- 1 forårsløg
- 1 frisk chili
- frisk koriander (valgfrit)
Fremgangsmåde
Sesamdressing:
- Rist sesamfrøene på en tør pande indtil de begynder at snakke på panden (sige 'pop'). Kom de ristede sesamfrø i en morder og knus dem.50 g sesamfrø
- Rør riseddike, sojasauce og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt de knuste sesamfrø og sesamolie og rør det hele sammen. Tilsæt evt. lidt vand hvis puréen er for tyk.3 spsk riseddike, 2 spsk sojasauce, 2 tsk sukker, 3 spsk sesamolie
Ingefærdressing:
- Skræl ingefær og riv det. Kom det i en skål sammen med sojasauce, sesamolie og citronsaft.2 cm frisk ingefær, 1 tsk soja, 1/2 citron, 1 tsk sesamolie
Anretning:
- Skyl salaten og lad den dryppe af. Tag et stort fad og læg salaten som bund på fadet.100 g blandet grøn salat
- Vend tunbøfferne i sesamfrø på alle flader. Opvarm rapsolien på en pande så den er meget varm. Læg tunbøfferne på panden og steg dem på hver side i 45-60 sekunder på hver side (afhængigt af tykkelsen). De skal være rå indeni.400 g friske tunbøffer, 3 spsk sesamfrø, rapsolie til stegning
- Fjern tunbøfferne fra den varme pande og læg dem på et skærebræt. Skær tunbøfferne ud i 1-2 cm tykke skiver og læg dem på salatbunden.
- Hak forårsløget groft. Skær chilien ud i tynde skiver.1 forårsløg, 1 frisk chili
- Drys dressingen over tunen. Pynt med frisk chili, forårsløg og evt. koriander.frisk koriander
- Server med sesamdressing til.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
Jeg har en stor Skive tun. Hvordan laver jeg dette stykke tun til tunsalat, som man køber på dåse.
Hej Annie Stehr……
Steg dit tun stykke på panden i olie el. smør . ikke for meget så det koger … da den skal bruges til salat må den godt få 2 /3 minutter på hver side og også på højkant ( brug 2 gafler ) meget lidt salt og pepper , da du kan smage den til senere ,, bøffen skal nu køles af (helt) , før du skærer (tværer) den ud i en skål med en gaffel , tilsæt efter behag Hellmans Mayo. til du for den konsistent du ønsker ,, serveres med ristet brød (rug eller hvidb. ) ..pynt med et styk persille og husk frisk citron til — og et godt glas hvidvin N.B. du kan også knuse lidt kapers i salaten …. — Skål
Friske, kan godt forveksles med ferske. Synes lige du skal gøre det klart at tunbøfferne skal have været frosne før de må spises rå.