Ja, jeg er altså gået i julemode. Jeg keder mig simpelthen så meget med eksamenslæsning og deadlines så der skal hygges max når jeg endelig tillader mig selv at holde lidt fri.
I weekenden tog min søster og jeg hjem til de gamle og lavede juledekorationer. Det er en fast tradition som involverer hele familien (ja okay, min far finder altid på undskyldninger for ikke at lege med ler) og gerne varer hele formiddagen. Om eftermiddagen er der dømt julehygge og i år stod den på varm chokolade med kanelflødeskum og vanillekranse. Mums!
Vi går altid lidt amok med alle de juledekorationer. Jeg tror min mor endte med at lave… syv? Tænder hun dem på samme tid brænder hun vist huset ned. Men hyggeligt er det. Her er mit kalenderlys!
Jeg lavede også en lille dekoration til stuebordet. De mange dekorationer resulterede i kæmpe kaos som I nok kan se. Men hyggeligt er det jo!
Jeg tror dog at hunden syntes vi var ret kedelige, at bruge så mange timer på at lave juledekorationer i stedet for at lege med hende.
Oven på alt det “hårde arbejde” fortjente vi noget guf. Denne her varme chokolade er lavet helt fra bunden og smager himmelsk. Den er toppet med en klat kanelflødeskum.
Begynd med at røre kanel og piskefløde sammen og pisk det til en let flødeskum.
Dette er en af de drikke hvor du skal ofre den gode kakao – det er det virkelig værd! Vælg også en chokolade af høj kvalitet.
Rør sukker og kakao sammen. Varm imens mælken i en gryde under omrøring. Hæld mælken over i skålen med sukker og kakao lidt efter lidt så det ikke klumper. Varm nu hele blandingen op under omrøring. Fjern gryden fra blusset og kom den hakkede chokolade og rør rundt, til chokoladen smelter.
Hæld kakaoen op i glas eller krus og server med kanelflødeskum på toppen. Så kan vinteren bare komme an!
Varm chokolade med kanel-flødeskum opskrift
Ingredienser
Varm chokolade:
- 150 g god mørk chokolade
- 25 g kakao af god kvalitet
- 10 g sukker
- 1 liter sødmælk
Kanelflødeskum:
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1/2 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
- Rør kanelen ud i piskefløden. Pisk det til en let flødeskum og sæt det på køl.
- Hak chokoladen groft. Bland sukker og kakao i en skål. Varm mælken i en gryde. Hæld mælken i skålen med sukker/kakao lidt efter lidt så det ikke klumper. Hæld det hele tilbage i gryden og opvarm til lige under kogepunktet under omrøring.
- Fjern gryden fra kogepladen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt til chokoladen smelter.
- Hæld den varme chokolade i kopper og pynt med en skefuld kanelflødeskum.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
2 kommentarer
Sikke en fin tradition, at samles og forberede julen.
Og den med kanel i flødeskummet, mums!
Glædelig jul.
Ja og så med lidt snevejr på vej er det snart rigtig jul! God jul til dig også 🙂