Spøgelse cupcakes til Halloween

4 stemmer
Disse (u)hyggelige spøgelse cupcakes er perfekte til Halloween! En svampet og let chokolademuffin fyldt med en overdådig mørk chokoladeganache. Prikken over i'et er den italienske marengs, som er let som en sky!
Halloween spøgelse cupcakes fra Bageeglad

Sæt tænderne i de her skønne, uhyggelige (men også ret nuttede) spøgelse cupcakes og du er garanteret et smukt marengsoverskæg! Disse supernemme, svampede chokolademuffins er nemlig toppet med de skønneste marengsspøgelser, som er lige til at spise 😉

Og spøgelserne gemmer på en overraskelse! Indeni er den lækreste midte af mørk chokolade ganache, som vil få enhver chokoladeelsker til at hvine af lykke.

Om chokolade spøgelse cupcakes

De skønne cupcakes består af tre elementer:

  1. Svampede, luftige chokolademuffins, som kan laves i 1 skål og lynhurtigt kan sættes i ovnen
  2. En nem og hurtig chokoladeganache, med den lækreste intense smag af mørk chokolade
  3. En kridhvid italiensk marengs, som er så luftig og let, at den føles som en sky

Spøgelse cupcakes opskrift

Chokolade ganache overraskelse

Jeg har fyldt mørk chokolade ganache i midten af mine cupcakes, som en lille overraskelse når man spiser dem. Det er en supernem måde at sparke ekstra meget chokoladesmag i dine muffins.

Chokolade ganache kræver kun tre ingredienser: chokolade, piskefløde og smør, og det er klart på 10 minutter. Så det kan virkelig anbefales at lave det her trin, når du laver dine spøgelse cupcakes!

Den nemmeste måde at fylde chokolade ganache i dine muffins er ved at grave et lille hul i midten med et værktøj beregnet til formålet, eller en lille ske. Fyld din ganache i en sprøjtepose, imens den stadig er varm, klip et hul og sprøjt så flydende ganache i din muffin.

Sprøjt og pynt dine Halloween cupcakes

Det er rigtig nemt at sprøjte spøgelser på sine cupcakes med italiensk marengs. Det eneste det kræver, er en stor tylle med rundt hul og en sprøjtepose.

Når du skal fylde italiensk marengs i din sprøjtepose er det vigtigt, at du så vidt muligt moser marengsen ned på siden af sprøjteposen. Det hjælper til at undgå luftbobler. Når du har fyldt alt marengsen i din sprøjtepose, så pres den flad på køkkenbordet og pres på eventuelle luftbobler, du kan se. Så undgår du luftbobler i dine spøgelser.

For at sprøjte spøgelser holdes sprøjteposen lodret over midten af en cupcake. Sprøjt ned på cupcaken i midten af den, indtil omridset af marengsen er, som du ønsker størrelsen på spøgelset. Træk sprøjteposen lidt opad og så lidt ned igen, og sprøjt videre. Så dannes den fine spøgelseskrop. Til sidst trækkes opad i en hurtig bevægelse, så der dannes en spids.

Sprøjte marengsSprøjte marengs spøgelser

Pynt spøgelset med sukkerøjne og en chokoladepolet, f.eks. fra Callebaut. Brug en pincet til at placere dem, så du ikke rører marengsen!

Spøgelse cupcakes med øjne

Brændt marengs

Marengsen kan spises “rå” eller brændt. Brug en gasbrænder til forsigtigt at farve spøgelserne lysebrune. Undgå ansigtet, så det ikke smelter! 😉

Brændt marengs cupcake

Halloween spøgelse cupcakes fra Bageeglad

Opskrift

Spøgelse cupcakes til Halloween

4 stemmer
Disse (u)hyggelige spøgelse cupcakes er perfekte til Halloween! En svampet og let chokolademuffin fyldt med en overdådig mørk chokoladeganache. Prikken over i'et er den italienske marengs, som er let som en sky!
Tid i alt: 1 time 30 minutter
Niveau: Middel
Mængde: 12 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

Chokolade cupcakes:

  • 150 g mel
  • 50 g kakao
  • 200 g sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • ¾ dl rapsolie
  • 1 dl varm kaffe

Mørk chokolade ganache:

  • 100 g god mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 15 g smør

Italiensk marengs:

  • portion af min italiensk marengs opskrift

Sådan gør du

Chokolade cupcakes:

  • Sigt mel og kakao sammen i en stor skål. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt og pisk det sammen med et piskeris.
    150 g mel, 50 g kakao, 200 g sukker, 1 spsk bagepulver, 1/2 tsk vaniljesukker, 1/2 tsk salt
  • Tilsæt æg, mælk og rapsolie, og rør dejen sammen med en grydeske.
    1 æg, 1 dl mælk, 3/4 dl rapsolie
  • Tilsæt varm kaffe og rør dejen sammen i roligt tempo.
    1 dl varm kaffe
  • Fordel dejen i 12. Sæt muffinsformene i en muffinspande. Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 15-17 minutter. De er færdigbagte når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller tandstik stukket i midten af kagerne.
  • Løft cupcakesene ud af muffinspanden og lad dem køle helt af på en bagerist.

Mørk chokolade ganache:

  • Hak den mørke chokolade groft eller brug chokoladepoletter (f.eks. fra Callebaut). Kom det i en lille skål. Opvarm piskefløde til lige under kogepunktet i en lille gryde. Hæld piskefløden over chokoladen og lad det trække i 2 minutter. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet. Tilsæt smør i små stykker og rør yderligere, til smørret er smeltet og du har en helt glat ganache.
    100 g god mørk chokolade, 1 dl piskefløde, 15 g smør
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose.
  • Lav et lille hul i midten af hver muffin med et værktøj beregnet til formålet eller grav den lidt ud med en teske – cirka 3 cm dybt og 1,5-2 cm i diameter.
  • Klip et hul i sprøjteposen og fyld hullerne i cupcakesene med mørk chokoladeganache.

Italiensk marengs:

  • Lav italiensk marengs efter anvisning i opskriften. Bemærk at det er en lille mængde vi laver til disse cupcakes, så det er lettest at piske marengsen med elpisker i stedet for røremaskine.
  • Fyld marengsen i en sprøjtepose med en stor rund tylle.

Pynt cupcakes:

  • Hold sprøjteposen lodret over en cupcake. Sprøjt i roligt tempo indtil du har en rund cirkel som er den størrelse, du ønsker spøgelsets bund skal være. Træk let opad og lidt ned igen inden du sprøjter næste del af spøgelset. Gentag med øverste del af spøgelset. Til sidst, hiv opad i en hurtig bevægelse, så spøgelset får en “tut”.
  • Pynt spøgelset med sukkerøjne og en chokoladepolet som mund. Brænd eventuelt marengsen med gasbrænder inden servering.

Noter

HOLDBARHED: Chokoladecupcakes med ganachefyld holder sig gode i 2-3 dage hvis de opbevares i en frysepose på køkkenbordet. Italiensk marengs holder sig i op til 2 dage, hvis det opbevares i køleskabet. Pynt først cupcakes med marengs den dag, de skal serveres.
FRYSNING: Chokoladecupcakes kan fryses med eller uden ganachefyld, men ikke med marengsen på. Italiensk marengs kan fryses for sig selv, men der er risiko for at den tager skade hvis der kommer kondens eller luft i marengsen – så opbevar den i en lufttæt pose.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




2 kommentarer

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke