I aften er jeg færdig med eksamenerne for denne gang – YES! Det skal fejres hele weekenden med vennerne uden dårlig samvittighed over, at man burde sidde og læse til eksamen. Det bliver skønt!
Jeg har i øvrigt nu været på FODMAP diæt i næsten 2 uger. Jeg kan endnu ikke mærke forskel, men har læst mig til, at det kan tage længere for nogle at reagere på den – så mon ikke det gælder mig. Det er faktisk ikke så besværligt når jeg spiser hjemme, men det er godt nok lidt bøvlet når man besøger venner, er til fredagsbar på arbejdet eller på kursus. Men jeg overlever nok i 6 uger!
Jeg er blevet en haj til at bage med speltmel. Det smager faktisk bedre end hvedemel – man kan rent faktisk smage noget! Det koster selvfølgelig også lidt mere, men køber man stort ind når der er tilbud går det stadig på SU budgettet.
Denne pizzadej med speltmel er himmelsk! Pizzaen får en helt fantastisk sprød skorpe og mætter dobbelt så meget som en pizza bagt med hvedemel. Mine forældre er også begyndt at lave pizzadej af speltmel da de som jeg synes, at pizzabunden bliver meget sprødere og lækrere.
Jeg har brugt sigtet speltmel til denne pizzadej, men du kan også sagtens bruge almindeligt, grovere speltmel for en grovere pizzadej.

Spelt pizzadej opskrift
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 1/2 dl lunkent vand
- 3/4 spsk olie
- 1 tsk salt
- 4-5 dl sigtet speltmel
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i det lunkne vand. Kom olie og salt i. Tilsæt nu mel lidt efter lidt imens der æltes til du får en glat, smidig dej som ikke er klistret.
- Lad dejen hæve i en halv time før den rulles ud.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
20 kommentarer
Jeg har brugt denne opskrift mange gange, og den er bare rigtig god 😊
3/4 spsk olie, er det 3-4 spsk olie?
Hej Lida
Nej det er tre-fjerdedele af en spiseske. Eller lidt mere end 2 teskefulde.
KH Trine