Pestosnegle

3 stemmer
Pestosnegle er et godt mellemmåltid at have med på farten. De er hurtige og nemme at lave og kan fryses.
Pestosnegle opskrift fra Bageglad

Jeg har rimelig travlt for tiden med specialeskrivning og arbejde. Derfor prøver jeg at holde fryseren og skabene fulde af nemme og lækre mellemmåltider, jeg lige kan snuppe i farten.

Disse pestosnegle er virkelig hurtige og nemme at lave og mætter godt. Man kan både bruge tomatpesto eller grøn pesto for at variere smagen lidt.

Idéen er meget enkel: en let sødet gærdej smørres med pesto og rulles til snegle. Pensl og drys med salt, bag dem i ovnen og vupti! Et lækkert lille mellemmåltid.

Pestosneglene laves ligesom kanelsnegle, hvor man ruller dejen ud til en stor firkant og smørrer fyld på. Pas på med at lave pestolaget for tykt, da det jo har en kraftig smag. Rul så firkanten sammen til en rulle og skær sneglene ud. Placér hver snegl på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem lidt flade.

Bage pesto sneglePesto dej

Du kan både bruge grøn pesto eller rød tomatpesto. Jeg synes begge dele er gode! Tomatpesto sneglene minder lidt om pizzasnegle.  Jeg valgte også at drysse lidt groft salt over sneglene, hvilket var rigtig vellykket.

Disse pestosnegle er hurtige og nemme at lave og er perfekte til madpakken. De er også fryseegnede, så du kan bage en stor portion og have sneglene klar i fryseren.

Pestosnegle opskrift fra Bageglad

Pestosnegle opskrift fra Bageglad

Opskrift

Pestosnegle

3 stemmer
Mængde: 32 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 4 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk honning
  • 1 ½ spsk olivenolie
  • 8 dl mel + lidt til bordet
  • 7-8 spsk pesto
  • 1 æg
  • groft salt til drys (valgfrit)

Sådan gør du

  • Rør gærret ud i vandet i en skål. Tilsæt salt, honning og olivenolie. Tilsæt nu mel lidt efter lidt imens dejen æltes til en glat, smidig dej.
    4 dl lunkent vand, 50 g gær, 1 1/2 tsk salt, 2 tsk honning, 1 1/2 spsk olivenolie, 8 dl mel + lidt til bordet
  • Rul halvdelen af dejen ud i en aflang firkant på en melet overflade til den er 5 mm tynd. Smør pesto ud på hele dejen.
    7-8 spsk pesto
  • Fold dejen på den lange led til du har en roulade. Skær rouladen ud i 16 tykke skiver. Placer hver skive på en bageplade beklædt med bagepapir. Put enden af pestosneglen under hver snegl og tryk den en anelse flad. Gentag processen med den anden halvdel af dejen.
  • Pensl hver snegl grundigt med æg. Drys en lille smule groft salt på hver snegl. Lad pestosneglene efterhæve i 15 minutter.
    1 æg, groft salt til drys
  • Bag pestosneglene ved 200 grader almindelig ovn i 16-18 minutter. Lad pestosneglene køle af på en bagerist.

Noter

Pestosneglene er velegnet til frysning.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke