Mandelkringle

En skøn julekringle med lækkert mandelfyld. Perfekt til julehyggen.
Mandelkringle opskrift

Jeg elsker kringle, og denne julekringle er ingen undtagelse. Julekringlen er fyldt med en lækker remonce af marcipan og mandler. Jeg har rullet dejen til min kringle og flækket den på langs inden jeg snoede den, så der dannes et fint mønster i kringlen. Den passer perfekt til en adventssøndag eller til et julearrangement, hvor man skal mætte mange munde.

Julekringle opskrift

Mandelkringle opskrift

Opskrift

Mandelkringle

En skøn julekringle med lækkert mandelfyld. Perfekt til julehyggen.
Mængde: 10 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

Dej:

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 80 g blødt smør
  • 300 g mel (cirka)

Fyld:

  • 100 g mandler
  • 200 g marcipan
  • 100 g Blødt smør
  • 50 g sukker
  • 6 spsk mælk

Andet:

  • 1 æg til pensling
  • Evt. perlesukker til drys

Sådan gør du

Dej:

  • Rør gærret ud i lunken mælk i en stor skål. Tilsæt sukker og salt og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt æg og blødt smør og lidt af melet og begynd at ælte med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, imens der æltes. Tilpas mængden af mel, så dejen til sidst er samlet og smidig men stadig let klistret.
    50 g gær, 1 dl lunken mælk, 1 spsk sukker, 1/2 tsk salt, 1 æg, 80 g blødt smør, 300 g mel
  • Lad dejen hæve tildækket og lunt i 30-60 minutter, til den har dobbelt størrelse.

Fyld:

  • Hak mandlerne groft.
    100 g mandler
  • Riv marcipanen groft på et rivejern.
    200 g marcipan
  • Kom mandler, marcipan, smør, sukker og mælk i en lille skål og ælt det sammen til en ensartet remonce.
    100 g Blødt smør, 50 g sukker, 6 spsk mælk

Form og bag kringlen:

  • Rul dejen ud til en firkant på cirka 45x45 cm.
  • Fordel fyldet på dejen næsten helt ud til kanten med en dejskraber.
  • Rul dejen stramt sammen til en lang pølse. Flæk dejen på langs med en kniv - undgå at skære helt igennem i den ene ende.
  • Begynd i den ene ende og sno de to lange stykker dej om hinanden så siden med fyld vender opad.
  • Flyt kringlen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Form den snoede kringle til en krans og hæft enderne sammen evt. med en lille smule vand.
  • Lad kringlen efterhæve i cirka 30 min.
  • Pensl kringlen meget grundigt over det hele med sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker.
    1 æg til pensling, Evt. perlesukker til drys
  • Bag kringlen ved 180 grader (alm. ovn) i cirka 30 min til den er gylden. Lad den køle helt af på bagepladen.

Noter

Julekringlen kan fryses.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke