Konfekt med marcipan og hele hasselnødder

Konfekt med marcipan og hele hasselnødder
 

  • 1-2 timer
  • Middel
Julekonfekt med marcipan og hasselnødder

Den lækre Callebaut chokolade brugt til denne opskrift er sponsoreret af Bagetid.dk.

Traditionen tro laver vi konfekt til juleaften lige op til jul, ofte fjerde søndag i advent. I år ligger fjerde søndag i advent tidligt, så vi er kommet i gang i god tid og har haft tid til at lave mange forskellige lækkerier.

Det er så hyggeligt at lave konfekt med familien og det behøver bestemt ikke være besværligt eller avanceret for at smage godt. Disse små nemme stykker konfekt med marcipan, hasselnødder og mørk chokolade er yderst populære.

Disse konfektstykker er supernemme at lave. Du ruller blot marcipan omkring hele hasselnødder og så er du klar til at overtrække. Vi brugte mørk chokolade, men du kan naturligvis også bruge lys chokolade eller hvid chokolade og pynte din hjemmelavede konfekt som du ønsker.

Det er vigtigt at temperere chokoladen rigtigt inden du overtrækker konfekten. Læs eventuelt vores guide til chokoladetemperering hvis du ikke har prøvet det før. Vi bruger altid chokolade fra Callebaut, som smager himmelsk, til vores konfekt.

Marcipan og hasselnødHasselnød marcipan konfekt

Man spiser også med øjnene så brug lidt tid på, at pynte din konfekt fint. Du kan købe snefnug og pynte din konfekt ligesom os, eller du kan se et stort udvalg af pynt til chokolade her.

Vidste du, at du ikke bør opbevare din konfekt i køleskabet? Chokolade har bedst af, at blive opbevaret mørkt og køligt, men køleskabet er for koldt. Sæt i stedet din konfekt dækket af plastikfilm i et mørkt og køligt rum. Så bliver konfekten ved med at være lækker.

Chokolade konfekt med snefnug

Julekonfekt med marcipan og hasselnødder

Konfekt med marcipan og hele hasselnødder opskrift

Antal: 10 stk (cirka)
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Del marcipanen i 10 lige store stykker. Tril hvert stykke til en rund kugle og tryk den flad. Sæt en hasselnød i midten og fold så marcipanen rundt om, så hasselnødden gemmes i midten. Rul kuglen helt rund.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade*. Sæt konfekten på en dyppegaffel og dyp den i chokoladen, så den dækkes helt. Bank den overskydende chokolade af og sæt konfekten på en bagerist. Pynt konfekten straks inden chokoladen stivner. Gentag processen med alt konfekten.

Noter

Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.

Chokoladen er sponsoreret af Bagetid.dk

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
18. december 2016 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven