Kransekagetårn til nytårsaften

1 stemme
Detaljeret vejledning med billeder til at lave et flot kransekagetårn til Nytår. Inklusiv skabelon til kransekagetårn.
Kransekagetårn til nytårsaften

Prikken over i’et nytårsaften er champagne og kransekage når klokken slår 12. Jeg elsker kransekage så der skal naturligvis et hjemmelavet kransekagetårn på bordet til vores nytårsfest! Her får du opskrift og vejledning til at lave din egen flotte kransekagetop.

Et kransekagetårn kan se avanceret ud, men det er faktisk ikke svært at lave hvis man bare sørger for at sprøjte glasuren pænt og have god tid til at lime kransekage-ringene sammen. Kransekage tårnet kan endda sagtens laves dagen før hvis du vil være i god tid, så skal det bare dækkes godt til med plastikfilm så det ikke tører ud. Synes du alligevel det er for stort et projekt kan du stadig servere hjemmelavet kransekage som stænger.

Kransekage er nemt at lave: marcipan, flormelis og æggehvide æltes sammen til en let klistret dej. Hvis den er så klistret at den sidder helt fast til skålen skal du tilsætte mere flormelis – dejen skal være klistret, men slippe skålen.

Bestem hvor stort (højde og diameter) dit kransekagetårn skal være. Portionen i denne opskrift giver kransekagetårnet på billedet, som har 9 ringe og en forholdsvis stor diameter. Tårnet kan også laves højere og smallere. Tegn så cirkel-skabeloner på bagepapir med en blyant. Du kan også bruge en passer. Der skal være 1 cm forskel på hver ring. Min største ring var 12 cm og den mindste (top kuglen) 4 cm.

Rul lange pølser af kransekagedej og form dem til ringe der passer til skabelon-størrelserne på bagepapiret. Mas enderne sammen. Form så kransekagen så den er bred for neden og let spids for oven. For at lave kuglen på toppen skal du blot rule en kugle af samme størrelse som skabelonen og flad den lidt ud. Bag kransekageringene til de er let gyldne.

Lad kransekage-ringene køle fuldstændigt ned, ellers smelter de glasuren. Rør glasuren og kom den i en sprøjtepose med en lille rund tyl (eller klip et lille hul). Der skal nu sprøjtes et slange-mønster af glasuren over alle kransekageringene. Begynd fra oven, dvs. start med den øverste kugle. Sprøjt glasur på den, lad det stivne. Sprøjt så glasur på den næste ring og lim kuglen ovenpå inden glasuren stivner. Gentag processen, så du limer en ring oven på hver gang du har sprøjtet glasur. Sørg for at stable lige!

Pynt kransekagetårnet med nytårspynt. Godt nytår!

Kransekagetårn til nytårsaften

Kransekagetårn til nytårsaften

Opskrift

Kransekagetårn

1 stemme
Mængde: 10 personer (cirka)
Udskriv Pin

Ingredienser

Kransekage:

  • 500 g marcipan
  • 250-300 g flormelis
  • 1 ¼ pasteuriseret æggehvide

Glasur:

  • 200-300 g flormelis
  • 1/2-1 pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du

  • Smuldre marcipanen i en stor skål. Tilsæt flormelis og æggehvide lidt af gangen og ælt det sammen til en let klistret dej. Tilsæt mere flormelis hvis den er for klistret. Dejen skal slippe skålen.
    500 g marcipan, 250-300 g flormelis, 1 1/4 pasteuriseret æggehvide
  • Form ringe til kransekagetårnet ved hjælp af skabeloner og læg dem på bagepapir på bageplader. Bag hver plade med kransekage ringe ved 190 grader i 8 - 12 minutter, altefter hvor gyldne du vil have dem.
  • Lad kransekageringene køle af på bagepladerne inden de flyttes til afkøling på en bagerist. Lad dem køle helt af.
  • Rør glasuren sammen og kom den i en sprøjtepose med en lille rund tyl, eller klip et lille hul i sprøjteposen. Sprøjt glasur på hver kransekagering og lim dem sammen (start oppefra). Pynt kransekagetårnet.
    200-300 g flormelis, 1/2-1 pasteuriseret æggehvide

Noter

Pak kransekagetårnet ind i plastikfilm så det ikke tørrer ud. Kan bages og samles dagen før servering.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

  1. 5 stars
    Hold da op hvor er det et godt indlæg! Det er lang tid siden jeg har læst noget, med så høj kvalitet – Man får bare lyst til at læse mere 🙂

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke