Islagkage med hvid chokolade og hindbær

8 stemmer
Denne smukke islagkage består af en kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is - pyntet med masser af frisk frugt. En fantastisk sommerdessert, som ser imponerende ud, men er nem at lave.
Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Islagkage med smagen af sommer

Det danske sommervejr er ikke til at prale af i år, men jeg er i den bedste sommerstemning. Vi har nemlig en rolig sommer med masser af tid til at hygge og lave god mad. En dessert, som garanteret til sprede sommerstemningen, er en islagkage med nogle rigtig gode sommersmage.

På denne side finder du opskriften på en virkeilg fin og lækker sommer islagkage med kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is. Perfekt til en lun sommeraften.

Islagkager er fantastiske fordi:

  • Islagkager kan laves i god tid og så kan man nøjes med blot at pynte dem på dagen de skal serveres
  • Islagkager er rigtig nemme at lave men ser alligevel flotte og avancerede ud, især hvis de pyntes lidt
  • Hvem elsker ikke is?!

Pynt til islagkagen

Islagkager er smukke i sig selv med deres fine lag, men de bliver endnu mere imponerende og flotte hvis man også pynter dem. Jeg ville gerne have endnu mere sommerstemning ind i min islagkage, så jeg pyntede min islagkage med friske hindbær, blåbær, mynteblade og lidt hakkede hasselnødder.

Islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Opskrift

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

8 stemmer
En himmelsk islagkage med kiksebund, hvid chokolade is, hindbær is og frisk frugt. En fantastisk sommerdessert som mætter mange munde - og hvem elsker ikke is?
Tid i alt: 4 timer 20 minutter
Mængde: 10 personer (cirka)
Udskriv Pin

Ingredienser

Kiksebund:

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Hvid chokolade is (750 ml):

  • 200 g god hvid chokolade
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl piskefløde

Hindbær is (750 ml):

  • 2 spsk vand
  • 200 g hindbær (evt. frosne)
  • 2 spsk sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1,5 dl sukker
  • 3 dl piskefløde

Pynt (valgfrit):

  • Blåbær
  • Hindbær
  • Hakkede hasselnødder
  • Mynteblade

Sådan gør du

Kiksebund:

  • Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
    150 g Digestive kiks, 75 g smør
  • Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).

Hvid chokolade is:

  • Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
    200 g god hvid chokolade
  • Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
    2 pasteuriserede æg, 1,5 dl sukker
  • Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
    3 dl piskefløde
  • Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  • Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).

Hindbær is:

  • Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
    2 spsk vand, 200 g hindbær, 2 spsk sukker
  • Pisk de pasteuriserede æg med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.
    2 pasteuriserede æg, 1,5 dl sukker
  • Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
    3 dl piskefløde
  • Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  • Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.
    Blåbær, Hindbær, Hakkede hasselnødder, Mynteblade
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Sådan laves islagkagen

En islagkage kan godt se avanceret ud, men det er faktisk rigtig nemt at lave. Det kræver blot:

  • En springform eller justerbar bagering
  • En ismaskine – men kan til nøds laves uden
  • En god portion tålmodighed imens man venter på, at islagkagen fryser

Bund til islagkagen

Man kan lave forskellige former for bunde til islagkager, for eksempel nøddebund, chokoladebund, osv. Jeg vender dog altid tilbage til min supernemme kiksebund (se opskrift længere nede på siden) fordi den smager vildt godt og er så nem at lave. Hvis du er mere til chokolade kan du prøve min rocky road islagkage, som også er helt fantastisk! Kiksebunden presses ned i formen og danner bund for isen, som skal ovenpå.

Islagkage uden ismaskine

Man kan lave islagkager med eller uden ismaskine. Den helt store fordel ved en ismaskine er, at det går hurtigere, og at isen bliver mere cremet og glat fordi den røres under indfrysning. Det er svært selv at røre i isen til en islagkage, derfor kan man ikke forhindre at der dannes iskrystaller, når isen fryser. Hvis du kan leve med lidt iskrystaller i din islagkage kan du sagtens lave islagkagen uden ismaskine. Men en ismaskine er altså en hammergod investering hvis man er glad for is. Jeg er virkelig glad for vores ismaskine fra Wilfa, som vi fik i housewarming gave af vores gode venner!

Først laves den hvide chokoladeis og fordeles oven på kiksebunden. Denne skal fryse før man tilføjer næste lag is, som er hindbærisen.

Kiksebund til islagkageBund til islagkage

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,63 from 8 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




30 kommentarer

  1. 5 stars
    Nøj hvor lækkert 🤩 Jeg har lige lavet din islagkage til 40 personer til min 50-års fødselsdag. Dog skiftede jeg kiksebunden ud med en tynd brownie-bund – og det var SÅ lækkert. Jeg lavede den uden ismaskine og uden krystaller 🤪👍🏼🥳

  2. Jeg har netop givet mig i kast med denne islagkage til nytårsaften. Jeg oplevede også, at den hvide chokolade i æggemassen sætter sig, inden jeg når at komme flødeskum i. Så irriterende …

  3. Jeg vil gerne lave den til 14 personer, evt.med et ekstra lag is, har du et forslag til ny smag? Vh. Margrethe

  4. Hej.
    Hvis ikke man har ismaskine, hvad gør man så med isen, efter fløden er kommet i?
    Mvh Anne

    1. Hej Anne

      Som beskrevet ovenfor anbefaler vi at bruge en ismaskine til denne opskrift fordi man ikke kan røre i isen undervejs, derfor risikerer man lidt krystallisering.

      Hvis du er okay med det, så skal du når du har rørt isen sammen (altså tilføjet piskefløden) hælde isen i springformen. Du skal først tilføje næste lag is (hindbær isen) når nederste lag is er frosset.

      God fornøjelse!

        1. Jo gør ligesom der står i opskriften, at fløden røres langsomt i. Men du skal ikke røre i isen EFTER du har hældt den over i formen 🙂

  5. Hvad gør jeg mon forkert? Jeg har oplevet nu 2 gange at den hvide chokoladeis skiller fuldstændig… Chokoladen er ikke for varm. Men når det kommer sammen med æg/sukker og fløde, så skiller det. Og i ismaskinen bliver det bare til en grynet masse..

  6. Den skal prøves – men på nøddebunde – til min fødselsdagsfest for hele familien i næste uge.

    1. Hej Heidi
      God ide. Du kan godt lave isen uden en ismaskine hvis du rører i den – den vil dog blive mere krystalliseret, end hvis du bruger en ismaskine. Du skal være forsigtig når du rører i det øverste lag is. Måske en idé at fryse isen i en bakke for sig selv under omrøring, og så inden den stivner helt lægge den oven på hindbærisen og så ikke røre mere.
      God fornøjelse.

  7. På ingredienslisten til isene, står der begge steder pasteuriserede æg, men i opskriften står der på den ene is æggeblommer, så hvad skal det være? Hele pasteuriserede æg eller blommer?. Og hvis det er blommer, er det så hele blommer, eller bægre der er tale om?

    1. Hej Pernille
      Beklager, det kan jeg godt se er forvirrende! Jeg har rettet det i opskriften ovenfor.
      Det er hele pasteuriserede æg, der er tale om, ikke æggeblommer 🙂

  8. Mon ikke der mangler at stå 2 pasteuriserede æggeblommer under ingredienslisten til hindbærisen?

      1. Super – tak :). Har tænkt mig at afprøve opskriften og servere den til sommerfest på fredag. Er sikker på, den bliver et hit! Den ser så lækker ud 🙂

1 2
Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke