Erstat æg med hørfrø

5 stemmer
Hørfrø slim kan erstatte æg i mad.
Erstat hønseæg med hørfrø-æg

Jeg elsker æg. Kogte æg, spejlæg, røræg, you name it. Jeg har imidlertid udviklet fødevareintolerance over for både æggehvide og æggeblomme og må derfor undvære dem indtil min mave kan klare mosten igen.

Det er imidlertid ret svært at finde på spændende mad når samtlige mælkeprodukter, melprodukter og æg er udelukket fra min kost. Jeg er en uge inde i mit diæt eksperiment ved at være godt træt af stegt kylling og de samme fire-fem grøntsager, så nu er der kommet gang i køkkenet igen.

Jeg er simpelthen nødt til at dele det mest fantastiske, jeg opdagede forleden: nemlig hørfrø æg! Æg er det jo ikke, snarere slim, men det kan bruges som erstatning for æg i mad og DET VIRKER!

Hørfrø er megasunde og koster ikke en formue, så jeg er helt oppe at ringe over al den mad, jeg nu kan lave med disse erstatnings-æg. De er i øvrigt super nemme at lave: hørfrø og vand koger i en gryde til vandet får den rette slimede, tykke konsistens. Hørfrøene sies fra og slimet afkøles i køleskabet – og så er det klart til brug.

Jeg vil ikke kaste mig ud i en æggekage med det, men det fungerer i hvert fald til opskrifter hvor ægget fungerer som bindingsmiddel. Hip hurra for hørfrø!

Erstat hønseæg med hørfrø-æg

Opskrift

Hørfrø æg (vegansk æg)

5 stemmer
Mængde: 1 æg
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 50 g hørfrø
  • 4 dl vand

Sådan gør du

  • Kom hørfrø og vand i en lille gryde. Lad vandet koge op og lad massen koge i 3-4 minutter indtil det opnår den ønskede konsistens.
    50 g hørfrø, 4 dl vand
  • Si hørfrøene fra i en si. Stil hørfrøslimen i køleskabet og lad den køle helt af før brug.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 5 votes (4 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




5 kommentarer

    1. Hej. De afsiede hørfrø er virkningsfulde i boller og brød, fordi de i sig selv også har effekten som æg. Altså gør noget lækkert saftigt heri.

  1. 3 stars
    Hej Trine,
    Jeg har luret lidt på hørfrø-æg emnet – på mange US vegan siden bruger de en anden metode. De maler hørfrø (flax seeds) – chia frø kan også bruges men er en del dyrere – fint og opløser dem i vand (ikke kogende). Intet sies fra og jeg tror konsistensen med den metode bliver bedre.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke