Chokoladesushi med hindbær og kakao

Lækker chokoladesushi for to. Små bider marcipan overtrukket med god mørk chokolade der passer perfekt til en kold decemberaften med julehygge.
Chokolade sushi opskrift fra Bageglad

Jeg havde min mand hjemme en hel dag i dag for første gang i december og det var skønt med lidt alenetid. Vi gik en lang tur hvor vi nød den lille smule sne der ramte København og fik købt de sidste julegaver.

Hvis der også er stemning for lidt romantisk julehygge hjemme hos jer anbefaler jeg, at forkæle den du elsker med en omgang chokoladesushi for to. Man kan næsten ikke få for meget marcipan i december så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af konfekten i år?

Det her lækre chokoladesushi er hurtigt og nemt at lave. Det består af tre slags marcipan rullet til en lang sushirulle, overtrukket med chokolade og skåret i lækre små ‘maki’ ruller.

Man kan købe kakaomarcipan færdig, men det er altså rigtig nemt at lave selv ved blot at ælte en god, ren kakao i rå marcipan (den slags, man også bruger til bagning). Hindbærmarcipanen laves let ved at ælte frysetørret hindbærpulver i rå marcipan.

Kakaomarcipanen og hindbærmarcipanen rulles til to meget tynde, lange pølser, som derefter rulles ind i almindelig marcipan.

Marcipan rulle med hindbær og chokoladeMarcipan rulle

Til sidst skal ‘sushirullen’ overtrækkes med chokolade. Det er rigtig vigtigt, at temperere din chokolade, så den bliver blank og knækker godt. Hvis ikke man tempererer chokoladen og bare smelter den er den svær at arbejde med, har svært ved at størkne, og bliver blank og kedelig. Du kan læse vores guide til chokoladetemperering for tips.

Dessert sushi fra Bageglad

Hvis du vil have det rustikke mønster i chokoladen som vist på billederne skal du, når chokoladen er tempereret, pensles på rullen i stedet for at hældes over. Hvis du hælder chokoladen over får du en helt glat chokolade – det er smag og behag.

Når chokoladen er størknet helt kan rulles skæres i skiver med en skarp kniv og serveres med pinde.

Sushi chokolade

Chokolade sushi opskrift fra Bageglad

Opskrift

Chokoladesushi med hindbær- og kakaomarcipan

Denne lækre chokoladesushi er hurtig og nem at lave. Sushirullerne består af tre slags marcipan overtrukket med god, mørk chokolade og er det perfekte (dessert)måltid for to.
Tid i alt: 1 time
Mængde: 2 personer
Udskriv Pin

Udstyr

  • Kagerulle
  • Callebaut mørk chokolade
  • Sukkertermometer
  • Japansk kokkekniv

Ingredienser

  • 150 g marcipan
  • 5-10 g ren kakao
  • 1/2-1 tsk frysetørret hindbærpulver
  • 150 g god mørk chokolade

Sådan gør du

  • Del marcipanen i tre portioner på hhv. 100 g, 25 g og 25 g. 
    150 g marcipan
  • Ælt kakao ind i den ene portion på 25 g. Ælt frysetørret hindbærpulver ind i den anden portion på 25 g. Rul begge disse til meget tynde, aflange pølser med fingrene.
    5-10 g ren kakao, 1/2-1 tsk frysetørret hindbærpulver
  • Tag den store klump marcipan på 100 g og rul den aflang og flad med en kagerulle. Læg kakaomarcipan og hindbærmarcipan rullerne på den aflange flade af ren marcipan og rul/fold marcipanen rundt om de tynde ruller, så de ender i midten med ren marcipan udenom. Luk enderne.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg gerne vores guide til at temperere chokolade. Pensl chokoladen på 'sushirullen' med en bagepensel for et rustikt look som på billederne. Der skal arbejdes hurtigt så chokoladen ikke stivner før du er færdig. Alternativt kan du hælde chokolade over imens du drejer rullen, så du får et glat lag chokolade.
    150 g god mørk chokolade
  • Lad chokoladesushien størkne på en bagerist inden den skæres i skiver med en skarp kniv og serveres med pinde.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!
Dessert sushi

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke