Når vejret er så dejligt som i dag, får jeg lyst til at invitere alle venner over og grille. En supernem og passende forret til grillmad er grøntsagsstænger, brødstænger eller tortilla chips med hjemmelavet salsa.
Det er rigtig nemt at lave sin egen tomatsalsa og ved at lave den selv, kan man styre hvor stærk og hvor vandet den er, med henblik på, hvad man skal servere den til.
Tomat salsa er så nemt at lave, at det eneste du skal gøre er, at komme ingredienserne i en hakler og blende dem indtil salsaen er så fin, som du foretrækker. Jeg kan godt lide en lidt grov salsa, men hvis den skal bruges til dipping af for eksempel hjemmelavede tortilla chips kan det være en fordel, at den er finere.
Når salsaen har den ønskede konsistens skal den trække i minimum en halv time, gerne længere. Man kan hælde noget af saften fra, hvis den er for flydende. Derefter skal den smages til inden servering.
Tomat salsa
Ingredienser
- 200 g cherrytomater
- 1/2 fed hvidløg
- 5-8 blade frisk basilikum
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk citronsaft
- groft salt og peber
- evt. lidt chili
Fremgangsmåde
- Skær cherrytomaterne i kvarte og kom dem i en hakler eller foodprocesser sammen med hvidløg, basilikum, olivenolie, citronsaft, salt og peber og eventuelt lidt chili. Kør maskinen kort så blandingen hakkes groft - den skal ikke blendes helt.
- Kom salsaen i en skål og lad den trække i køleskabet i minimum en halv time. Hæld eventuelt ovenskydende vædde fra ved at hælde salsaen igennem en sigte, hvis du synes den er for vandet.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
mUMS DET SER SKØNT UD!!!
dET SKAL TESTES SNARREST! :-d