Når man har overtrukket en kage med fondant eller marcipan kan man sprøjte en kant af royal icing glasur for et flot finish.
Der er flere forskellige måder man lave kant på sin kage på. En af måderne er at afslutte kanten af sin kage med en kant formet som små muslingeskaller.
Royal icing glasur holder formen når den tørrer og den stivner helt. Man skal bruge en tyl specifikt til muslingeskalleformen – f.eks. Wilton Shell tyllen. Den ligner en stjernetyl, som er skubbet sammen i midten, og der er kun takker på den ene side.
Udover dette skal der bruges en sprøjtepose eller almindelig frysepose. Jeg bruger ofte en tylholder i min sprøjtepose som gør, at jeg kan holde tyllen mere stabilt og skifte tyl uden at skifte pose, så jeg kan lave flere forskellige dekorationsting med samme farve og pose. Den kan dog sagtens undværes.
Læg sprøjteposen godt i hånden og sæt den lidt på skrå hen ad kagen (det kan være en god idé at øve sig på et stykke papir først). Læg tryk på posen så der kommer en lille klat ud, hiv posen lidt hen ad siden mens trykket slippes på posen. Gentag dette.
[meteor_slideshow slideshow=”musling-kant”]
Her er vejledning til flere sprøjtetekniker:
3 kommentarer
Hej.
Jeg har søgt og ledt efter den tylle du har brugt. Wilton Shell, bla. hos Special købmanden som desværre ikke kendte den. Hvor har du købt din?
Med venlig hilsen Käte Haagensen.
Hej Käte!
Den tyl jeg har er desværre mange år gammel og en del af et sæt. Jeg har søgt lidt frem og tilbage på nettet og så vidt jeg kan se, kan du bruge hvilken som helst stjernetyl i stedet for. Den er så godt nok rund og ikke flad ligesom min, men du vil kunne opnå den samme effekt med den.
Håber det lykkes at finde en der fungerer for dig!
Hej Mette. Tusind tak for dit svar. Ville bare prøve om “skallerne” var nemmere at lave med den tyl du har brugt.
Jeg bruger bare de stjernetyller jeg har. 🙂