Sprøjtet muslingekant til kager

Sprøjtet musling kant med glasur til at dekorere kager. Vejledning og forklaring!

Når man har overtrukket en kage med fondant eller marcipan kan man sprøjte en kant af royal icing glasur for et flot finish.

Der er flere forskellige måder man lave kant på sin kage på. En af måderne er at afslutte kanten af sin kage med en kant formet som små muslingeskaller.

Musling kant tyl

Royal icing glasur holder formen når den tørrer og den stivner helt. Man skal bruge en tyl specifikt til muslingeskalleformen – f.eks. Wilton Shell tyllen. Den ligner en stjernetyl, som er skubbet sammen i midten, og der er kun takker på den ene side.

Udover dette skal der bruges en sprøjtepose eller almindelig frysepose. Jeg bruger ofte en tylholder i min sprøjtepose som gør, at jeg kan holde tyllen mere stabilt og skifte tyl uden at skifte pose, så jeg kan lave flere forskellige dekorationsting med samme farve og pose. Den kan dog sagtens undværes.

Læg sprøjteposen godt i hånden og sæt den lidt på skrå hen ad kagen (det kan være en god idé at øve sig på et stykke papir først). Læg tryk på posen så der kommer en lille klat ud, hiv posen lidt hen ad siden mens trykket slippes på posen. Gentag dette.

[meteor_slideshow slideshow=”musling-kant”]

 

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

3 kommentarer

  1. Hej.
    Jeg har søgt og ledt efter den tylle du har brugt. Wilton Shell, bla. hos Special købmanden som desværre ikke kendte den. Hvor har du købt din?
    Med venlig hilsen Käte Haagensen.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke