Sesam laks med ris og grønt

2 stemmer
Bliv mæt på den sunde måde med denne dejlige og nemme ret! Stegt laks med serveres med ris og grøntsager i en superlækker teriyaki sauce. En rigtig hurtig og nem ret til aftensmad i hverdagen.
Opskrift på sund asiatisk aftensmad

Det er lækkert med mad, der er kræset for. Vi spiser lige så meget med øjnene som med munden og er maden flot og farvestrålende stiger vores appetit. Japanerne er eksperter i, at få selv simple retter til at se flotte og indbydende ud, selv almindelig hverdagsmad, og jeg lader mig inspirere meget af deres madkultur.

Denne ret med laks, ris og grøntsager er for eksempel supernem og hurtig at lave, men bruger man et par ekstra minutter på at anrette det pænt stiger appetitten bare ekstremt meget.

‘Donburi’ betyder skål med ris og er en enkel japansk ret, som basalt set bare er ris med grøntsager og eventuelt fisk eller kød serveret i en skål. Det kan laves med en lang række ingredienser men ens for dem alle er altså risene og et udvalg af grøntsager.

I denne version er basen af ris toppet med både friske og dampede grøntsager samt stegt laks med sesam. Der er desuden en let asiatisk sauce som prikken over i’et. Nem, sund og lækker hverdagsmad!

Wok med laks og grøntsager

Opskrift på sund asiatisk aftensmad

Opskrift

Sesam laks med ris og grønt

2 stemmer
Mængde: 2 personer
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 2-3 dl ris , f.eks. jasmin
  • 2 laksesteaks
  • olie til stegning
  • 100 g squash
  • 1 moden avocado
  • 1 stor gulerod
  • 75 g løse edamamebønner
  • 100 g broccoli
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk soya
  • 1 spsk limesaft
  • 1 dl teriyaki sauce

Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisning på pakken og lad dem stå under låg, så de holder sig varme.
    2-3 dl ris
  • Skræl gulerodden og riv den groft på et rivejern. Skyl squashen og skær den i små stykker.
    1 stor gulerod, 100 g squash
  • Skyl broccolien og skær den i små buketter. Kom broccoli og edamamebønnerne i en lille gryde (hold dem adskilt hvis du vil lave adskilt servering) med lidt vand og lad vandet koge. Damp grøntsagerne i 2-3 minutter, til de har den konsistens du kan lide.
    100 g broccoli, 75 g løse edamamebønner
  • Opvarm lidt olie på en pande og brun laksesteaksene på hver side ved høj varme. Skru ned til middellav varme. Pisk soya, teriyaki sauce og limesaft sammen i en lille skål og hæld det over laksen. Steg laksen, til den er gennemstegt. Tilsæt eventuelt lidt vand til saucen, hvis du ønsker mere sauce. Kom laksesteaksene på et spækbræt og skær det ud i mindre stykker. Drys med sesamfrø.
    2 laksesteaks, olie til stegning, 1 spsk soya, 1 spsk limesaft, 1 dl teriyaki sauce, 2 spsk sesamfrø
  • Fordel risene i to skåle eller på to tallerkener. Anret halvdelen af hhv. gulerod, squash, edamamebønner, og broccoli oven på hver skål ris. Halvér avocadoen og skær den i både. Fordel halvdelen af avocadobådene på hver portion.
    1 moden avocado
  • Fordel halvdelen af laksen på hver skål og hæld saucen over. Server straks.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke