Hjemmelavet muslibar

1 stemme
Muslibar med havregryn, kerner og tørret frugt. Superlækre müslibarer til mellemmåltid!
Muslibar opskrift fra Bageglad

Jeg er ikke så god til store måltider og spiser gerne 6-8 gange om dagen. Derfor er jeg altid på jagt efter gode mellemmåltider og et af mine favoritter er muslibarer. De muslibarer man kan få i supermarkedet er ofte propfyldt med sukker og koster desuden en formue, så der er blevet eksperimenteret godt og grundigt med en hjemmelavet version.

Denne luksus udgave af muslibaren er ikke den sundeste af slagsen da den altså ikke er sukkerfri – til gengæld er den det lækreste, du kommer til at sætte tænderne i i løbet af dagen! Fyldt med kerner og tørret frugt giver den energi til de næste par timer.

Prøv dig frem med, hvilke tørrede frugter og kerner du kan lide i dine muslibarer. Jeg foretrækker denne version med rosiner og tranebær, men man kan også bruge andet tørret frugt som for eksempel tørret æble eller tørrede gojibær.

De våde og tørre ingredienser til myslibarerne røres sammen i hver sin skål og blandes derefter til en muslibarmasse. Massen fordeles i en bageform beklædt med bagepapir og bages i en halv time i ovnen. Muslibarerne skæres ud med en kniv og bages derefter i yderligere 10 minutter, så de bliver hårde og ikke falder fra hinanden.

Muslibar ingredienserBage muslibarer

Resultatet er superlækre müslibarer perfekt til mellemmåltid eller til at have med i madpakken. Muslibarerne får en dejlig smag af kanel og vanille blandet med smagen fra det tørret frugt og kerner.

Mueslibar opskrift

Muslibar opskrift fra Bageglad

Opskrift

Hjemmelavet muslibarer

1 stemme
Mængde: 12 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g farinsukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 ½ tsk vanillesukker
  • ½ tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g grofthakkede nødder (fx hasselnødder)
  • 25 g kokosmel
  • 100 g rosiner
  • 25 g tørrede tranebær
  • 25 g kokosolie
  • 1 revet æble
  • 1 dl lys sirup
  • ¼ dl rapsolie
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Rør havregryn, farinsukker, kanel, vanillesukker, salt og mel sammen i en skål.
    200 g grovvalsede havregryn, 75 g farinsukker, 2 tsk kanel, 1 1/2 tsk vanillesukker, 1/2 tsk salt, 75 g fuldkornshvedemel
  • Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hakkede nødder, kokosmel, rosiner og tranebær og rør det sammen.
    50 g solsikkekerner, 50 g græskarkerner, 50 g grofthakkede nødder, 25 g kokosmel, 100 g rosiner, 25 g tørrede tranebær
  • Rør kokosolie, revet æble, sirup, rapsolie og æg sammen i en anden skål og hæld det i skålen med de tørre ingredienser. Rør massen sammen grundigt.
    25 g kokosolie, 1 revet æble, 1 dl lys sirup, 1/4 dl rapsolie, 2 æg
  • Pres muslibar massen ud i en bageform beklædt med bagepapir på cirka 22x32 cm, så den er fordelt i et jævnt lag.
  • Bag muslibarerne ved 175 grader varmluft i 30 minutter. Tag muslibarerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Løft muslibarerne op ved hjælp af bagepapiret og skær dem ud i 12 stykker, inden massen bliver helt kold.
  • Kom muslibarerne på en bagerist og bag dem ved 125 grader varmluft i yderligere 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Noter

Muslibarerne kan holde sig cirka 1 uge i en lufttæt beholder.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke