Så er det i aften at håndbolddrengene skal vise deres værd! Jeg skal se kampen med min kæreste, mine to venner og deres dejlige lille datter Freja.
Hvis du skal se håndboldfinalen med en stor flok mænd, er det en god idé at servere noget solid kage så de kan holde energiniveauet og kampgejsten oppe. Disse mørk chokolademuffins med chokoladestykker er et godt bud – det er nemlig giant size muffins af den lækreste, svampede chokoladekage dej.
De her chokolademuffins er nok verdens bedste af slagsen. De er mørke og svampede og krakelerer på overfladen som rigtige chokolade muffins bør gøre. Der er smeltet mørk chokolade i dejen, hvilket giver disse chokolade muffins den perfekte chokoladesmag.
Så hvis du har en chokoladetrang du ikke kan få stillet bør du prøve en af disse chokolade muffins! Disse muffins er desuden meget velegnede til frysning, så bag du bare en stor portion og gem resten i fryseren til en trist regnvejrsdag 😉
For at lave disse chokolade muffins røres de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de våde ingredienser så du får denne lækre chokoladedej!
Disse chokolade muffins skal helst bages i store muffinsforme så de kan fyldes godt op, ellers kan de blive en smule tørre. Som I kan se på billedet er kanten af muffinsformene højere end muffinspanden.
Resultatet bliver store, mørke café muffins med masser af chokolade!

Mørk chokolade muffins med chokoladestykker opskrift
Ingredienser
- 85 g smør
- 110 g mørk chokolade (hakket groft)
- 4 3/4 dl mel
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 dl kakao
- 1 spsk bagepulver
- 1/2 teske natron
- 3 dl kærnemælk (eller rør 1 spsk citronsaft ud i 3 dl mælk og lad trække i 5 min)
- 1 æg
- 1 teske vanilleessens
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 190 grader. Kom muffinsforme i en muffinspande. Smelt smørret og halvdelen af den hakkede chokolade i et vandbad over kogende vand - husk at røre lidt i det. Fjern chokoladeblandingen fra varmen.
- Rør mel, sukker, kakao, bagepulver og natron sammen i en skål. Pisk i en anden skål kærnemælk, æg og vanilleekstrakt sammen. Hæld de våde ingredienser over i de tørre sammen med den smeltede chokolade og rør det hurtigt sammen - dette skal ikke røres på køkkenmaskine, da det ikke må røres for meget!
- Kom resten af den hakkede chokolade i dejen og rør kort rundt. Fordel nu muffinsdejen i de 12 forme. Bag muffinsene i cirka 20 minutter og lad dem køle af på en bagerist.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
33 kommentarer
De er vanvittige lækre. De bedste jeg har smagt – endelig den helt perfekte opskrift!!!
1000 tak 🙂
Hejsa. Nej, de smager ikke super meget af chokolade. MEN, så må man jo bare pifte dem med lidt smeltet chokolade ovenpå som glasur!
Jeg har lige bagt dine muffins. Jeg havde ikke læst kommentarerne først.
Men da jeg stod og manglede bagepulver, besluttede jeg mig for at komme 2 tsk natron i (jeg lavede dobbelt portion). Jeg opdagede, ar der i opskriften stod 1 SPSK bagepulver, og det er da lidt voldsomt. Måske er det derfor, at nogen synes, de smager grimt.
Jeg bagte dem ved 165 grader indtil de så fine, høje ud og lidt bløde, når jeg trykkede let på dem. Det tog lang tid – nok omkring 30-40 minutter.
Jeg brugte 50 pct.’s chokolade.
Og de blev altså rigtig gode!
Jeg havde ikke læst kommentarerne, før jeg bagte dem, og var skuffet over resultatet. De manglede helt klart sukker. Men det mærkelige er, at da jeg spiste en af dem to dage senere, smagte den fint. Så måske træder smagen først frem, når de er totalt afkølede.
Hej Inge. Som vi også har skrevet før er bagværk jo en smagssag. De her muffins er ikke søde, men tilgengæld meget chokolade-agtige. Det kan være, som du skriver, at du skal lade dem ligge et par dage, så passer de i hvert fald til din smag. Vi er glade for, at du trods alt kunne lide dem efter et par dage 🙂
Fy, for den lede – kalder du/I dét for lækker kage? :O
Spild af gode ingredienser, hvis du spørger mig.
Alt er galt med de muffins: de er kedelige, triste, smager af ingenting og ja…bare intetsigende. Ikke engang sødme har de, og det kan ellers redde de fleste kager, hvis bare de smager sødt.
Jeg er generelt en glad og dygtig bager, og bruger hovedsageligt mine egne opskrifter, men søger også ideer andre steder fra. Disse muffins er hermed streget af listen!
Andre, der skulle kigge forbi opskriften rådes hermed til at skynde sig væk igen – hurtigt! Hvis man endelig vil prøve, råder jeg til at bruge mere sukker (rørsukker, alm sukker eller måske brun farin?…), og på den ene eller anden måde pifte opskriften en hel del op, fx med appelsinskal/-juice.
Hej Laila,
Det var ærgeligt, at du ikke brød dig om kagen. Nogle foretrækker meget søde chokoladekager og disse har en kraftigere chokoladesmag.
Det kommer selvfølgelig også an på kvaliteten af den mørk chokolade og kakaoen, som du kommer i kagen. Hvis du køber den billigste mørke chokolade smager kagen derefter.
Disse mørk chokolademuffins er bedst egnet til meget chokoladeglade-mennesker, der ikke er ude efter en sukkersød chokoladekage.
Hej
Det er da noget mærkeligt noget at råde andre til at holde sig væk, fordi man ikke selv kan lide dem. Jeg synes, de var fantastiske, og alle til vores påskefrokost, som smagte dem, var vilde med dem og fik opskriften med hjem.
Hej Louise
Det var godt, at kagerne var en succes. Jeg er også helt vild med dem! 🙂
Smager som en rigtigt sund kage – ikke imponeret. Tværtimod rigtigt skuffet! Dessert og kage skal være sødt og ikke sundt!
Hej Sara,
Det er nok en smagssag. Nogle kan godt lide chokoladekager der smager af chokolade og ikke af sukker 🙂
Supergode muffins, de smager bare fortræffeligt!:) Jeg har aldrig prøvet at bage noget så krævende før helt fra bunden af, så jeg er meget glad for, at det lykkedes:) Tak for en meget velskrevet opskrift! Hvis en 24-årig amatør som mig kan bage de her muffins, så kan enhver gøre det, hehe:) 5 stjerner:)
supergode muffins, jeg er vild med den mørke chokoladesmag.
Hej Karina, tak for din kommentar. Vi er også vilde med dem!
Jeg har lige bagt kagerne, og jeg må nok indrømme at jeg ikke er særlig begejstret… De smagte bare ikke særlig godt…
Hej Sofia, det er jeg da ked af at høre. Mad er selvfølgelig altid en smaggsag, men håber du kan bruge nogle af vores andre opskrifter i stedet!
Hej Sofia,
Det var ærgerligt. Jeg har serveret disse for gæster som var meget begejstrede. Man skal bruge en god kvalitet chokolade og kakao.
Hilsen Trine
Hejsa. KAn man undvære vanilleessensen til de her chokolade muffins? 🙂
Hej Maja,
Du kan erstatte vanilleessens med vanillesukker, kom 1 1/2 tsk i 🙂