Så er det i aften at håndbolddrengene skal vise deres værd! Jeg skal se kampen med min kæreste, mine to venner og deres dejlige lille datter Freja.
Hvis du skal se håndboldfinalen med en stor flok mænd, er det en god idé at servere noget solid kage så de kan holde energiniveauet og kampgejsten oppe. Disse mørk chokolademuffins med chokoladestykker er et godt bud – det er nemlig giant size muffins af den lækreste, svampede chokoladekage dej.
De her chokolademuffins er nok verdens bedste af slagsen. De er mørke og svampede og krakelerer på overfladen som rigtige chokolade muffins bør gøre. Der er smeltet mørk chokolade i dejen, hvilket giver disse chokolade muffins den perfekte chokoladesmag.
Så hvis du har en chokoladetrang du ikke kan få stillet bør du prøve en af disse chokolade muffins! Disse muffins er desuden meget velegnede til frysning, så bag du bare en stor portion og gem resten i fryseren til en trist regnvejrsdag 😉
For at lave disse chokolade muffins røres de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de våde ingredienser så du får denne lækre chokoladedej!
Disse chokolade muffins skal helst bages i store muffinsforme så de kan fyldes godt op, ellers kan de blive en smule tørre. Som I kan se på billedet er kanten af muffinsformene højere end muffinspanden.
Resultatet bliver store, mørke café muffins med masser af chokolade!

Opskrift
Mørk chokolade muffins med chokoladestykker
Ingredienser
- 85 g smør
- 50 g mørk chokolade (til dejen)
- 4 ¾ dl mel
- 1 ½ dl sukker
- ½ dl kakao
- 1 spsk bagepulver
- ½ teske natron
- 3 dl kærnemælk (eller rør 1 spsk citronsaft ud i 3 dl mælk og lad trække i 5 min)
- 1 æg
- 1 teske vanilleessens
- 50 g mørk chokolade (til fyld)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn). Kom muffinsforme i en muffinspande.
- Smelt smørret og 50 g mørk chokolade i et vandbad over kogende vand - husk at røre lidt i det. Fjern chokoladeblandingen fra varmen.85 g smør, 50 g mørk chokolade
- Rør mel, sukker, kakao, bagepulver og natron sammen i en skål. Pisk i en anden skål kærnemælk, æg og vaniljeessens sammen. Hæld de våde ingredienser over i de tørre sammen med den smeltede chokolade og rør det hurtigt sammen - dette skal ikke røres på køkkenmaskine, da det ikke må røres for meget!4 3/4 dl mel, 1 1/2 dl sukker, 1/2 dl kakao, 1 spsk bagepulver, 1/2 teske natron, 3 dl kærnemælk, 1 æg, 1 teske vanilleessens
- Kom 50 g mørk chokolade i dejen og rør kort rundt. Fordel nu muffinsdejen i de 12 forme. Bag muffinsene i cirka 20 minutter og lad dem køle af på en bagerist.50 g mørk chokolade
Noter
33 kommentarer
Hej.
Jeg har endnu ikke bagt dem, men læst kommentarer. Hvad tror du der ville ske hvis man skar lidt ned for bagepulver til fordel for et ekstra æg?
Hej Kirstine
Jeg tror umiddelbart du vil opleve, at kagerne ikke hæver nok og dermed bliver ret tætte. Hvorfor vil du skære ned på bagepulveret?
Tænker bare at æg jo også er et hævemiddel, men at det nogle gange får en bismag af bagepulver hvis der er meget i… Det har jeg i hvert fald oplevet med nogle bananvafler.
Hej Anne,
Jeg har meget lidt erfaring med at bage. Kan denne opskrift laves i mini muffinsforme, eller bliver de da tørre?
Hej Anne,
Jeg er mega bagenybegynder! Men kan man bage dem i mini muffinsforme eller bliver de tørre? Hvis man kan, hvor meget tror du de skal have i en ovn uden varmluft:)?
Hej Anne,
Jeg er mega bagenybegynder! Men kan man bage dem i små muffinsforme eller bliver de tørre? Hvis man kan, hvor meget tror du de skal have i en ovn uden varmluft:)?
Hej Kristina. Disse er ikke velegnede som mini muffins. Men du kan bruge denne anden chokolade cupcake opskrift til mini muffins: http://www.bageglad.dk/chokolade-cupcakes/
Kære bagegladE Piger,
tak for en dejlig blog!
Vil lige spørge; tror I man kan erstatte smørret med olie?
Mange hilsner, Mette
Hej Mette
Tak for ros 🙂 Ja du kan godt erstatte smør med olie, det giver en mere svampet konsistens. Jeg kan dog ikke sige præcist hvor meget – men minimum 2 dl vil jeg mene.
HeJ trine,
Det var så lidt 🙂
tak for hurtigt svar. Det Tænkte jeg nemlig også – synes olie Gør at f.eks. brød holder sig fugtigt længere, så måske det samme gør sig gældende ved kager ^^
God sommer!
Ja jeg har tidligere bagt muffins med olie, dog ikke denne opskrift. Lad mig endelig høre hvordan det går 🙂 god sommer til dig også!
Det ser ud til at være en rigtig god opskrift!
inden jeg kaster mig ud i at bage dem, skal jeg dog lige være sikker på, at mængden af bagepulver er rigtig – jeg synes, at 1 spsk umiddelbart lyder af meget?
Hej Anne,
Den er god nok med bagepulveret
Bagte dem over i skolen til alle i min klasse. Der var delte meninger.
Men tror det var et stort hit 🙂 Rigtig lækre. Tog resten med hjem,
vi kunne alle lide dem. Virkelig lækre MUMS. Super opdkrift 😀