Frugtsalat med råcreme (abemad)

1 stemme
Skøn og frisk frugtsalat med en god blanding af friske, søde og syrlige frugter. Frugtsalaten kan laves med flødeskum eller med vanilleråcreme som i opskriften.
Frugtsalat med råcreme

Min yndlingsdessert som barn var frugtsalat, også kaldet abemad, med masser af flødeskum og chokoladestykker. Som voksen er jeg stadig vild med denne nemme og farvestrålende dessert men foretrækker dog en lækker råcreme med vanille til – og stadig masser af chokolade!

Frugtsalat er genialt fordi man kan bruge alle mulige frugter blot man tænker over hvordan de sammensættes, så det er i virkeligheden også en god tøm-køleskab-dessert.

I denne version af det populære abemad har vi kombineret syrlige og søde frugter som komplimenterer hinanden godt: banan, kiwi, vindruer, appelsin, pære og blåbær. Selvfølgelig med en rigtig god mørk chokolade.

Frugtsalat opskrift med blåbær

Til frugtsalat hører enten flødeskum eller råcreme. Jeg foretrækker råcreme som er lidt mere tæt og har en skøn vanillesmag. Man kan servere den ved siden af frugtsalaten så folk selv kan dosere ønsket mængde eller røre den direkte i frugtsalaten.

Frugtsalat med råcreme

Frugtsalat med råcreme

Opskrift

Frugtsalat med råcreme (abemad)

1 stemme
Skøn og frisk frugtsalat med en god blanding af friske, søde og syrlige frugter. Frugtsalaten kan laves med flødeskum eller med vanilleråcreme som i opskriften.
Tid i alt: 30 minutter
Mængde: 6 personer
Udskriv Pin

Udstyr

  • Håndmikser
  • Margrethe røreskål 4L

Ingredienser

Frugtsalat:

  • 2 bananer
  • 2 appelsiner
  • 150 g stenfri vindruer
  • 2 pærer
  • 3 kiwifrugter
  • 125 g blåbær
  • 50-75 g mørk chokolade

Råcreme:

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk flormelis
  • 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanillesukker)
  • ½ tsk sukker*
  • 2 ½ dl piskefløde

Sådan gør du

Frugtsalat:

  • Skyl al frugten grundigt. Halvér bananerne og skær dem så i skiver.
    2 bananer, 2 appelsiner, 150 g stenfri vindruer, 2 pærer, 3 kiwifrugter, 125 g blåbær
  • Skræl appelsinerne og del dem i både som skæres i tre eller filetér dem så hinderne fjernes og skær dem i små stykker.
  • Halvér vindruerne og skær pærerne og kiwifrugterne ud i tern. Blåbærrene kan serveres hele.
  • Hak den mørke chokolade groft og rør det hele sammen i en stor skål.
    50-75 g mørk chokolade

Råcreme:

  • Kom æggeblommer og flormelis i en skål og pisk det sammen med en elpisker til det bliver hvidt.
    2 pasteuriserede æggeblommer, 2 spsk flormelis
  • Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem med en kniv i sukkeret på et spækbræt, så kornene fordeles.
    1 vaniljestang, 1/2 tsk sukker*
  • Rør vanillekornene i æggeblandingen.
  • Pisk piskefløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggeblandingen til du får en ensartet creme.
    2 1/2 dl piskefløde

Noter

*Undlades hvis der bruges vanillesukker
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke