Min yndlingsdessert som barn var frugtsalat, også kaldet abemad, med masser af flødeskum og chokoladestykker. Som voksen er jeg stadig vild med denne nemme og farvestrålende dessert men foretrækker dog en lækker råcreme med vanille til – og stadig masser af chokolade!
Frugtsalat er genialt fordi man kan bruge alle mulige frugter blot man tænker over hvordan de sammensættes, så det er i virkeligheden også en god tøm-køleskab-dessert.
I denne version af det populære abemad har vi kombineret syrlige og søde frugter som komplimenterer hinanden godt: banan, kiwi, vindruer, appelsin, pære og blåbær. Selvfølgelig med en rigtig god mørk chokolade.
Til frugtsalat hører enten flødeskum eller råcreme. Jeg foretrækker råcreme som er lidt mere tæt og har en skøn vanillesmag. Man kan servere den ved siden af frugtsalaten så folk selv kan dosere ønsket mængde eller røre den direkte i frugtsalaten.

Opskrift
Frugtsalat med råcreme (abemad)
Udstyr
- Håndmikser
- Margrethe røreskål 4L
Ingredienser
Frugtsalat:
- 2 bananer
- 2 appelsiner
- 150 g stenfri vindruer
- 2 pærer
- 3 kiwifrugter
- 125 g blåbær
- 50-75 g mørk chokolade
Råcreme:
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk flormelis
- 1 vaniljestang (eller 1 tsk vanillesukker)
- ½ tsk sukker*
- 2 ½ dl piskefløde
Sådan gør du
Frugtsalat:
- Skyl al frugten grundigt. Halvér bananerne og skær dem så i skiver.2 bananer, 2 appelsiner, 150 g stenfri vindruer, 2 pærer, 3 kiwifrugter, 125 g blåbær
- Skræl appelsinerne og del dem i både som skæres i tre eller filetér dem så hinderne fjernes og skær dem i små stykker.
- Halvér vindruerne og skær pærerne og kiwifrugterne ud i tern. Blåbærrene kan serveres hele.
- Hak den mørke chokolade groft og rør det hele sammen i en stor skål.50-75 g mørk chokolade
Råcreme:
- Kom æggeblommer og flormelis i en skål og pisk det sammen med en elpisker til det bliver hvidt.2 pasteuriserede æggeblommer, 2 spsk flormelis
- Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Mas dem med en kniv i sukkeret på et spækbræt, så kornene fordeles.1 vaniljestang, 1/2 tsk sukker*
- Rør vanillekornene i æggeblandingen.
- Pisk piskefløden til flødeskum og vend den forsigtigt i æggeblandingen til du får en ensartet creme.2 1/2 dl piskefløde