Citron- og hindbærmuffins

1 stemme
Syrlige og søde citron- og hindbærmuffins opskrift. Vidunderlige muffins, som er perfekte til eftermiddagskaffen eller en festlig anledning.
Citron- og hindbærmuffins opskrift fra Bageglad

Disse citron- og hindbærmuffins har den perfekte kombination af syrlighed og sødme! De saftige muffins har nemlig en frisk smag af citron, som balanceres vidunderligt af de søde og lidt syrlige hindbærstykker. De store muffins er ikke blot en fryd for smagsløgene, men også for øjet med deres gyldne farve og røde hindbærprikker, og er oplagte til eftermiddagskaffen.

Om mine citron- og hindbærmuffins

Jeg elsker muffins fordi de er så alsidige! De kan være en simpel snack til eftermiddagskaffen eller en festlig dessert. De individuelle portioner gør dem nemme at håndtere og ideelle til at dele, samtidig med at de holder sig friske og lækre i lang tid.

Disse muffins består af en citronkage, hvor der tilsættes friske eller frosne hindbær til dejen. Hindbærrene bliver fremtrædende i både udseende og smag uden at overdøve den syrlige citron. Den fine balance mellem sødme og fyldig smag gør de her citron- og hindbærmuffins til en favorit herhjemme, og deres enkelhed i både fremstilling og nydelse gør dem til en uundgåelig del af enhver bageglad persons repertoire.

Citron- og hindbærmuffins fra Bageglad

Tips til at bage perfekte muffins

For at få de mest vidunderlige muffins muligt har jeg samlet fem tips herunder, som jeg anbefaler dig at følge.

  1. Bland dejen forsigtigt: Når de tørre og våde ingredienser sammen må dejen ikke overpiskes, da det kan gøre dine muffins tætte og tunge i stedet for lette og luftige. Rør kun kortvarigt indtil ingredienserne samler sig.
  2. Vend hindbærrene forsigtigt: Pas på når hindbærrene tilsættes og rør kun dejen forsigtigt, så du ikke ødelægger alle hindbærrene og får en lyserød dej!
  3. Fyld formene trekvart op: For at få den perfekte størrelse muffin med en smuk bue.
  4. Brug muffinsforme: For at sikre en ensartet bagning og for at undgå at muffinsene hænger fast i bageformen, er det en god idé at bruge muffinsforme af papir eller silikone. Det gør også rengøringen meget lettere.
  5. Tjek bagetiden: Hold øje med muffinsene i ovnen og tjek dem et par minutter før den anbefalede bagetid. Brug en tandstik eller en kødnål til at teste, om de er færdige. Hvis tandstikken kommer ud ren eller med få krummer, er muffinsene klar. Lad dem køle lidt af i formen, inden du tager dem ud, så de ikke falder fra hinanden.

MuffinsdejMuffins med hindbær

Opbevaring af muffins

Disse muffins holder sig gode i en plastikpose på stuebordet i op til 3 dage. De kan også fryses i op til 3 måneder.

Hindbærmuffins

Citron- og hindbærmuffins opskrift fra Bageglad

Opskrift

Citron- og hindbærmuffins

1 stemme
Syrlige og søde citron- og hindbærmuffins, perfekte til eftermiddagskaffen eller en festlig anledning.
Tid i alt: 1 time
Niveau: Begynder
Mængde: 12 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 275 g mel
  • 200 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl vegetabilsk olie (f.eks. rapsolie)
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 2 æg
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • 200 g hindbær (friske eller frosne*)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn).
  • Rør mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen i en skål.
    275 g mel, 200 g sukker, 2 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 1 knivspids salt
  • Pisk olie, græsk yoghurt, æg, citronsaft og citronskal sammen i en anden skål.
    1 dl vegetabilsk olie, 2 dl græsk yoghurt, 2 æg, 2 spsk friskpresset citronsaft, Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
  • Rør kort de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser til du har en ensartet muffindej.
  • Hvis du bruger friske hindbær skal de skylles og tørres let inden de tilsættes. Hvis du bruger frosne hindbær skal de tilsættes dejen direkte fra fryseren. Rør forsigtigt rundt så hindbærrene fordeles i dejen, uden at de bliver mast.
    200 g hindbær
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme i en muffinspande og bag dem i 20-22 minutter. Muffinsene er færdigbagte når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind stukket i midten af kagerne.
  • Lad muffinsene køle af i 10-15 minutter i muffinspanden inden de flyttes til endelig afkøling på en bagerist.

Noter

*Hvis du bruger frosne hindbær anbefaler jeg at bruge økologiske danske hindbær.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke