Æbleskiver

7 stemmer
Min oldemors æbleskiver er verdens bedste hjemmelavede æbleskiver. Helt klassiske og gode!
Æbleskiver på tallerken med flormelis og syltetøj

Hold da op et snehelvede der har ramt Danmark. Jeg beklager – det var mig der bad om sne. Jeg tager det i mig igen. Forsvind kulde og snask, tak!

Jeg burde dog ikke brokke mig. Jeg er buret inde i min lejlighed under dynen med the og vanillekranse imens jeg læser til eksamen og jeg kan godt se, at det er lidt luksus når jeg kigger ud af vinduet. To dage, så er det værste eksamenshelvede overstået og jeg vil nyde en velfortjent juleferie.

Lidt hygge er der dog tid til. I går var min søster med kæreste og mine forældre på besøg til en lille julefrokost med alt det klassiske julemad. Min mor havde været så sød at bage min oldemors fantastiske æbleskiver som simpelthen er verdens bedste opskrift på æbleskiver. Den får du her!

Æbleskiver på tallerken med flormelis og syltetøj

I min familie mener vi, at rigtige æbleskiver skal steges i smør. Jeg er ikke begejstret for den friturestegte og meget olierede form for æbleskiver, som ofte er dem man kan købe på frys. Disse fantastiske æbleskiver er lavet fra bunden af og altså stegt i smør som i de gode, gamle dage!

Først laves dejen og den hæver i cirka 2 timer. Æbleskiverne skal bages i en æbleskivepande. Hvert hul skal fyldes op til cirka 1/2 cm fra toppen. Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind eller gaffel.

Stege æbleskiverStege æbleskiver

Spis æbleskiverne straks eller lad dem køle af og opvarm dem senere i et ovnfast fad inden servering.

Æbleskiverne kan også sagtens fryses ned og senere opvarmes. Glædelig jul!

Æbleskiver på et julepyntet bord

Æbleskiver på tallerken med flormelis og syltetøj

Opskrift

Æbleskiver

7 stemmer
Mængde: 70 stk
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 25 g gær
  • ½ liter lunken mælk
  • 8 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 375 g mel
  • 6 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • Revet skal fra 1 citron
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunken mælk. Pisk 8 æg og smeltet smør i.
    25 g gær, 1/2 liter lunken mælk, 8 æg, 100 g smeltet smør
  • Rør mel, sukker, kardemomme og citronskal sammen i en skål. Kom mælkeblandingen i og pisk til du får en glat dej.
    375 g mel, 6 spsk sukker, 1/2 tsk kardemomme, Revet skal fra 1 citron
  • Lad dejen hæve i 2 - 2 1/2 timer.
  • Opvarm en æbleskivepande og kom en klat smør i hvert hul. Når smørret bruser af hældes æbleskivedej i hvert hul så det næsten er fyldt (cirka 1/2 cm fra toppen). Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind. De skal i alt bages i cirka 7 minutter ved middel varme. Gentag processen med resten af dejen.
    Smør til stegning
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4,86 from 7 votes (6 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Én kommentar

  1. 5 stars
    God opskrift. Orkede ikke opskifter med piskede æggehvider. Kan godt bruge lidt mere kardemomne efter min smag.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke