Sikke en sommer vi har i år. Vi er lige kommet hjem fra en uges ferie på Madeira og der var koldere end i Danmark! Jeg er en af de personer, som nemt får det rigtig varmt og foretrækker efterår og vinter frem for varme sommerdage, så det passer mig fint.
Det er derfor vigtigt, at jeg får masser af væske i disse varme dage. Og findes der noget bedre når man har det varmt end at slukke tørsten i noget friskt og iskoldt? Her er et bud på en frisk og skøn sommerdrik som garanteret også vil kunne køle dig ned.
Denne sommerdrik er et twist på en almindelig lemonade. Der er tilsat en frisk hindbær-fersken purée som tilfører lemonaden et eksotisk twist, som er super lækkert.
Faktisk minder denne lemonade rigtig meget om en lækker alkoholfri cocktail – og man kan da også sagtens tilsætte vodka hvis man ønsker en festligere version.
Server lemonaden med friske hindbær og ferskenstykker i og pynt evt. med lidt mynte. Og husk selvfølgelig masser af isterninger!

Hindbær- og fersken lemonade opskrift
Ingredienser
Hindbær-fersken purée:
- 2 ferskner
- 50 g friske hindbær
- 1 1/2 dl vand
Sirup:
- 1/2 dl sukker
- 1/2 dl vand
Til servering:
- 8 dl vand
- 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (cirka 4 citroner)
- isterninger
- 25 g friske hindbær
- 1 fersken
- mynteblade (valgfrit)
Fremgangsmåde
- For at lave hindbær-fersken puréen, skær fersknerne ud i små stykker. Kom ferskenstykkerne, hindbær og vand i en blender og blend, til du har en tyk purée. Hæld puréen igennem en sigte så puréen sigtes ned i en skål og kernerne fjernes.
- Kom sukker og vand til siruppen i en lille gryde. Opvarm blandingen ved middelhøj varme indtil sukkeret smelter under omrøring. Lad det småkoge i 3 minutter indtil det tyknes. Fjern gryden fra varmen og lad siruppen køle lidt af.
- Til servering kommes vand, citronsaft og isterninger i en stor kande. Hæld den afkølede sirup og hindbær-fersken puréen i og rør, for at lave lemonaden. Skær den sidste fersken i små stykker. Tilsæt friske hindbær, ferskenstykker og evt. mynteblade til lemonaden til servering.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
1 kommentar
Det lyder og ser virkelig lækkert ud, genialt! Især også lækkert at kunne bruge sin hindbær fra haven.
Helt klart en til gemmerne.