Æblemos med kanel og vanille

1 stemme
Det er så nemt at lave sin egen æblemos og den kan bruges til rigtig mange ting. Du kan spise den som den er eller tilsætte den til bagværk for at give fugt og spare på smør og sukker.
Hjemmelavet æblemos opskrift fra Bageglad

Det er iskoldt udenfor og juletiden nærmer sig så småt. Selvom jeg godt nok fik æbleskiver til 1. søndag i advent i går er jeg ikke gået fuldstændig i julemode endnu, men jeg har alligevel lyst til indendørshygge.

Jeg er lidt slem til at gå i chokoladeskuffen efter aftensmaden, men prøver at lokke mig til sundere snacks. Et af mine favorit sen-aften måltider er en lille skål lun æblegrød, enten som det er eller med lidt müsli. Jeg forbinder det samtidig med vinter og jul, fordi det har en svag kanel-vanille smag.

Man kan i princippet bruge alle slags æbler til mos, men bløde, røde æbler er mest velegnede. Uanset hvilke æbler du bruger skal de skylles og skæres i mindre stykker. Det er valgfrit om du vil skrælle æblerne først, jeg koger dem med skal.

Æbler

Æblemos kan bruges til alt muligt lækkert. Du kan ofte bruge det som erstatning for fedtstof i kager, du kan bruge det i smoothies, lave gammeldags æblekage eller spise æblemosen som den er evt. med en klat vanilleis eller flødeskum. Jeg spiser det indimellem til morgenmad eller som aften-snack med lidt honningristet müsli på.

Friske æbler er ikke fryseegnede, men æblemos kan derimod godt fryses i op til 1 år. Jeg får det dog spist forholdsvist hurtigt, så jeg opbevarer det bare i et lufttæt glas, hvor det kan holde sig i op til 2 uger.

Æblemos opskrift fra Bageglad

Hjemmelavet æblemos opskrift fra Bageglad

Opskrift

Æblemos med kanel og vanille

1 stemme
Mængde: 5 dl (cirka)
Udskriv Pin

Udstyr

  • Japansk kokkekniv
  • Sylteglas 0,5 L
  • Blomsterberg kobbergryde 1,5L
  • Stavblender og minihakker

Ingredienser

  • 4 æbler
  • 2 ½ dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 1 ½ tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Skyl æblerne og skær dem i både, enten med eller uden skræl. Kom æblebådene i en lille gryde med vandet og lad det koge op. Kom så låg på gryden og skru lidt ned, så æblerne koger. Lad dem koge i 5 minutter og tilsæt så kanel og vanillesukker. Lad dem koge i yderligere 5 minutter, til æblerne er helt bløde.
    4 æbler, 2 1/2 dl vand, 1 tsk kanel, 1 1/2 tsk vanillesukker
  • Smag æblemosen til, evt. med lidt mere vanillesukker eller kanel. Blend æblemosen med en stavblender.

Noter

Opbevar æblemosen i et lufttæt glas i max 2 uger.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Æblemos opskrift med vanille og kanelHomemade apple sauce recipe

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke