Lakrids påskeæg

Hjemmelavede påskeæg med lakridsmarcipan og mørk chokolade. Dejlige påskeæg med lakridssmag, til dem som elsker blandingen af lakrids og chokolade.
Lakridsmarcipan påskeæg opskrift

Vi er tidligt i gang med påskehyggen herhjemme i år. Vi er nemlig så heldige, at der venter os en uges fantastisk dykkerferie i Thailand i påsken! Jeg glæder mig utroligt meget til sol, varme og havvand oven på den grå vinter, men jeg vil dog ikke undvære påsketraditionerne.

Min kollega og jeg lavede sammen en portion af disse superlækre lakrids påskeæg til arbejdet. De består af lakridsmarcipan overtrukket af en god mørk chokolade, drysset med lakrids granulat.

Disse påskeæg med lakrids er rigtig nemme at lave. Marcipan æltes med lakridspulver og lakridssirup. Mængden kan varieres efter smag, dog pas på med at lave det for kraftigt da smagen tager til når marcipanen trækker. Marcipanen formes så til påskeæg i den størrelse, du ønsker.

Lakrids påskeæggene skal så overtrækkes. Her kan det betale sig at købe en mørk chokolade af høj kvalitet. Det er enormt vigtigt, at chokoladen tempereres. Ellers vil du få en mat og sej overflade på dine påskeæg. Hvis du tempererer chokoladen får påskeæggene det rigtige knæk og bliver blanke. Læs vores guide til chokolade temperering, hvis du ikke har prøvet det før.

Lakrids påskeæg

Vi dryssede vores påskeæg med lidt lakridsgranulat. Pynt dem lige som du ønsker!

Se flere af vores gode opskrifter til påske.

Lakridsæg til påske

Lakridsmarcipan påskeæg opskrift

Opskrift

Lakrids påskeæg

Mængde: 12 stk (cirka)
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 200 g marcipan
  • 2-3 tsk lakridssirup
  • 1 tsk lakridspulver
  • 150 g god mørk chokolade
  • lakridsgranulat til pynt (valgfrit)

Sådan gør du

  • Ælt lakridssirup og lakridspulver ind i marcipanen til det er jævnt fordelt. Mængden af lakridssirup doseres efter hvor kraftig lakridssmag du ønsker. Bemærk at lakridssmagen forstærkes når marcipanen har trukket.
    200 g marcipan, 2-3 tsk lakridssirup, 1 tsk lakridspulver
  • Form lakridsmarcipanen til små påskeæg. Vi lavede 12 stk ud af denne portion.
  • Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg eventuelt vores guide til chokoladetemperering. Dyp hvert påskeæg i mørk chokolade på en chokoladegaffel og bank den overskydende chokolade af, så du får et jævnt lag.
    150 g god mørk chokolade
  • Sæt påskeægget på en rist, drys evt. med lidt lakridsgranulat og lad chokoladen stivne helt. Gentag processen med alle påskeæggene.
    lakridsgranulat til pynt

Noter

Opbevar påskeæggene i en lufttæt boks et køligt sted (men ikke i køleskabet, det er for koldt).
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke