Cremet jordbæris

3 stemmer
Skab en himmelsk smagsoplevelse med denne cremede hjemmelavede jordbæris. Den friske smag af jordbær tilsat citronsaft trænger igennem i denne superdejlige flødeis som vil få dig til at drømme dig væk til den dejlige danske sommer.
Jordbæris opskrift fra Bageglad

Jordbæris minder mig om blå himmel, cykelture langs grønne marker og masser af latter. Hvis sommer var en is, havde den jordbærsmag og gav en cremet, kold og sød fornemmelse på tungen.

Denne opskrift er på en fantastisk hjemmelavet jordbæris, som jeg elsker, og som er et hit hos alle jordbærelskere.

Jordbæris skal ikke være for sød. Den skal smage af rigtige jordbær og ikke som et syntetisk stykke jordbærslik. Man opnår det bedste smagsresultat ved at bruge økologiske danske jordbær – de smager bare helt rigtigt.

Man opnår det bedste cremede resultat ved at fryse isen på en ismaskine. Hvis du fryser isen i fryseren risikerer du iskrystaller, også selvom du rører i isen. Følg anvisningen fra producenten af din ismaskine for at få det helt rigtige resultat.

Server den lækre jordbæris i små skåle, eller kom et par kugler i en isvaffel for den helt rigtige sommerstemning.

Jordbæris opskrift fra Bageglad

Jordbæris opskrift fra Bageglad

Opskrift

Cremet jordbæris

3 stemmer
Mængde: 750 ml
Udskriv Pin

Udstyr

  • Ismaskine

Ingredienser

  • 400 g frosne jordbær
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 pasteuriserede æg
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl mælk

Sådan gør du

  • Kom de frosne jordbær i en lille gryde med 2 spsk sukker og citronsaften. Lad jordbærrene koge op ved høj varme og skru så ned og lad dem småkoge i 2-3 minutter. Fjern gryden fra varmen og lad jordbærrene køle lidt af.
    400 g frosne jordbær, 2 spsk sukker, 1 spsk citronsaft
  • Hæld alt grydens indhold i en blender eller foodprocesser og blend, til du har en jævn jordbærsauce. Hvis din blender ikke kan blende de små jordbærkerner kan du presse jordbærsaucen igennem en sigte, for at fjerne dem. Hæld jordbærsaucen i en skål eller plastikboks og stil det i køleskabet i en times tid.
  • Pisk de pasteuriserede æg og sukker i en skål med en elpisker. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør flødeskummen ud i æggesnapsen sammen med den afkølede jordbærsauce og mælken stille og roligt med en grydeske, til det er rørt let sammen.
    2 pasteuriserede æg, 1 1/2 dl sukker, 3 dl piskefløde, 1 dl mælk
  • Hæld blandingen op i skålen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten. På min ismaskine giver jeg jordbærisen 60 minutter og stiller den derefter i fryseren i minimum 1 time inden servering.

Noter

Laktosefri version kan laves ved at bruge laktosefri piskefløde- og mælk, eller ved at bruge Alpro soya-piskefløde og mandelmælk.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




4 kommentarer

  1. Hej Trine
    Er det samme mænge jordbær hvis de er friske?
    I øvrigt tak for dine opskrifter 🙂

  2. Du skriver hele pastauserede æg, men i samme afsnit æggesnaps. Mener du æggeblommer eller hele æg?

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke