Vores erfaring med Bugaboo Fox kombivogn

Vores erfaring med Bugaboo Fox kombivogn
 

Bugaboo Fox barnevogn anmeldelse

Vi havde mange overvejelser da vi skulle vælge barnevogn og vi var på helt bar bund. Vi søgte en kompakt barnevogn, som vi nemt kan manøvre på de proppede fortov i København og have med i offentlig transport. Samtidig skulle den være nem at klappe sammen og have med i bilen, da vi ofte kører til Odense og Sverige.

Det var også vigtigt for os, at både stel og barnevognskasse kan låses fast, da vi lader den stå nede i opgangen og gerne vil kunne holde den ude foran caféer, butikker, m.v. – og vi desværre kender flere som har fået deres barnevogn stjålet!

Efter mange overvejelser valgte vi Bugaboo Fox, og for at hjælpe andre på vej fortæller vi lidt om vores erfaringer med Bugaboo Fox kombivognen nedenfor. Bugaboo Fox er en kompakt kombivogn, dvs. barnevogn og klapvogn til ét og samme understel. Det er en af de populære kombivognsmodeller og ses ofte i bybilledet pga. sit kompakte og stilrene design.

Denne “anmeldelse” er ikke sponsoreret af Bugaboo, men er blot for at fortælle om vores egne erfaringer, som vi håber kan hjælpe andre på vej.

Bugaboo Fox klapvogn

Pladskrav OG VÆGT

Bugaboo Fox har en barnevognskasse og en klapvognsdel. De deler samme hjul, stel og kaleche hvilket betyder, at der kun skal bruges meget lidt plads på at opbevare den del som ikke er i brug – super praktisk for os med små kælderrum!

Barnevognsdelen fylder mest og hvis man som os vil stille barnevognen i en lejlighedsopgang er det smart, at stel og kaleche kan lægges helt fladt på barnevognen så vognen inklusiv stel har en lav højde. I vores opgang er den lav nok til at stå under postkasserne.

Barnevognen kan desuden blive meget kompakt når man skiller den ad. Selve barnevognskassen kan ikke skilles ad, andet end at håndtaget kan tages af, men understellet kan foldes helt fladt, og hvis hjulene også tages af fylder det minimalt. Af alle de barnevognsmodeller vi kiggede på var Bugaboo Fox stellet det, som fyldte mindst, når det var klappet sammen. Stellet er nemt at pakke sammen og slå ud igen, og med lidt øvelse kan det faktisk gøres med ét klik og én hånd.

Som klapvogn vejer Bugaboo Fox kun 9,8 kg fordi den har et letvægtstel. Barnevognskassen er også let nok til, at man kan bære den op og ned af trapperne, omend den altså er lidt uhandy. Vi har aldrig haft behov for at bære den op i lejligheden da vi havde vores datter i en lille lift indtil hun var 6 måneder og efterfølgende i en kørepose, som vi bar hende op og ned i.

Barnevognskassen

Bugaboo Fox barnevognskassen har et liggemål på 80 cm. Det er lidt længere end de fleste kombivogne men stadig ikke i nærheden af de 90-100 cm en klassisk barnevogn har. Det skal man være obs på når man køber en kombivogn frem for en klassisk barnevogn. Bugaboo Fox markedsføres med, at barnet kan ligge der til de er 1 år gamle, men det kommer meget an på hvor stort ens barn er! For nogle er det måske kun 6 måneder, hvorefter man skifter over til klapvognsdelen. Vores datter lå i barnevognskassen til hun var 9 måneder gammel og så skiftede vi over til klapvognsstellet fordi hun foretrak at sidde mere op og kigge.

Barnevognskassen er enkel og rummelig indeni. Den kan købes med og uden inderfor (se tilpasningsmuligheder). Der er et håndtag på barnevognskassen, som kan bruges til at løfte den hvis man vil bære den rundt, for eksempel op og ned af trapperne i opgangen. Vi tager ikke vores barnevognskasse med op i lejligheden så vi har bare taget håndtaget af.

Lynlåsene på barnevognskassens tilhørende dækken er lidt stramme og kan drille lidt, jeg synes tit de kræver to hænder, men det har ikke irriteret mig i det daglige. En anden upraktisk faktor er, at man ikke kan åbne dækkenet fra enden af barnevognen for at opbevare ting i fodenden, men vognen er alligevel så kompakt at der ikke er plads til så meget der. Jeg har i stedet haft en lille taske med småting hængende på styret.

Bugaboo Fox barnevogn test

Kalechen

Kalechen som følger med virker ved første øjekast lidt tynd og løs i det, men den fungerer virkelig godt. Jeg er vild med, at der kan lynes op for et ekstra stykke, så kalechen kan foldes helt ned og dermed lukke baby helt inde for at skygge for sol og/eller vind. Det har vi brugt virkelig meget til både barnevognsdelen og klapvognsdelen, og det er nok det absolut bedste ved Bugaboos barnevogne.

Det er muligt at tilkøbe en særlig sommerkaleche med ekstra udluftning, men det er efter min mening unødvendigt. Vores datter er sommerbarn og klarede sin første varme sommer med 30+ grader uden problemer med den almindelige kaleche, og hun er et varmt barn.

Det er værd at bemærke, at Bugaboo har lidt problemer med, at deres sorte kalecher bliver bleget af solen. Det er et kendt problem og derfor vælger de fleste en anden farve kaleche, så man ikke skal bøvle med, at få den skiftet hvis det sker. Vi har f.eks. valgt en sort barnevogn med grå kaleche af samme årsag.

Hjulene

Barnevognen har punkterfrie hjul, som kører rigtig godt. Vi har ingen problemer med kantsten og brosten, og den klarer også groft terræn ved vores sommerhus i Sverige uden problemer.

De forreste hjul er drejehjul, som gør det dejlig nemt at manøvre på et proppet fortov og i butikker. Det kræver lidt tilvænning da hjulene er ret levende, men de drejer skarpt og hurtigt og er geniale når man skal manøvre uden om folk på fortovet eller ned igennem smalle gange i butikker.

Drejehjulene kan dog være en udfordring når man skal have barnevognen op på en forhøjning, f.eks. ind/ud af bussen eller op ad trin, fordi de har tendens til at dreje indad. Med lidt øvelse er det intet problem, og man kan også låse hjulene fast for at undgå det hvis det er. Det er også en fordel, at man kan låse hjulene, hvis man skal ud på grovere terræn.

Barnevognen har en bremse, som kan slås til med ét klik med venstre fod, så hjulene låses. Det er rigtig fedt at den kan betjenes med én fod og smart at der er en indikator der viser, om hjulene er låst.

Stellet

Bugaboo Fox har det højeste stel af Bugaboo barnevognene, men det er stadig et forholdsvis lavt stel. Det har betydning for hvor langt man skal bukke sig ned efter baby og hvor let det er at komme til underkurven. Vi er begge høje mennesker og har ikke været generede af, at stellet er lavt, men det vil måske genere nogen.

Underkurven

Bugaboo Fox har en underkurv, som kan bære 10 kg. I det daglige rummer kurven alt det vi har behov for, f.eks. indkøb, pusletaske, m.v. og man kan jo altid hænge pusletasken på styret hvis man har brug for mere plads.

Underkurven har et knæk på midten til når den foldes sammen med stellet. Det synes jeg personligt er lidt irriterende da det kan være lidt i vejen for større ting i kurven, for eksempel pakker.

Bugaboo Fox er som sagt en forholdsvis lav barnevogn hvilket betyder, at der er begrænset afstand fra underkurv op til barnevognskassen og det kan gøre det lidt svært at komme til. Det er bedre når man skifter til klapvognsdelen.

Bugaboo Fox underkurv

Justeringer

Bugaboo Fox gør det virkelig nemt at indstille barnevognen til ens egne behov. Alt der kan indstilles er markeret med en lysegrå farve, så det er nemt at spotte. Det er for eksempel meget nemt at tage barnevognskassens håndtag af, hjulene af, eller justere styret op og ned.

En ulempe ved Bugaboo Fox er, at det er lidt bøvlet at skifte fra barnevogn til klapvogn. Man skal vide lige hvordan stoffet skal sidde så det anbefales at få hjælp der hvor man har købt barnevognen. Hvis man har købt barnevognen i en butik gør de de typisk gratis for en, men det kan være en udfordring hvis man har købt den online.

Tyverisikring

Bugaboo Fox består af to dele: barnevognskassen / klapvognen og understellet. Begge dele af en kombivogn bør kunne låses fast med en kraftig kædelås, men det er langtfra alle kombivogne hvor man kan det! På Bugaboo Fox er der luft imellem stoffet og stellet i barnevognskassen og det gør det muligt at køre en lang kædelås gennem først barnevognskassen, så understellet, og så fast til f.eks. et cykelstativ.

Kan folk virkelig finde på kun at stjæle barnevognskassen? Ja desværre! Vi kender flere som desværre har oplevet at nogen stjal den ene eller anden del af deres barnevogn her i København.

Tilbehør

Regnslag
Der medfølger et regnslag til Bugaboo Fox som har et indbygget etui. Regnslaget er nemt at komme over fordi det er formsyet til barnevognen, selv under et skybrud, og det blæser ikke af selv ved kraftige vindstød.

Til gengæld fylder regnslaget en del når det er pakket i etuiet og etuiet har ingen stropper til at hænge det på barnevognen, så det tager plads i underkurven. Der havde været smart hvis det var bygget ind i kalechen, som jeg har set på nogle andre barnevogne. Der er en lomme i underkurven hvor man kan komme regnslaget i. Jeg har dog valgt at sparre pladsen i underkurven og i stedet hænge vores regnslag i en lille pose på siden af barnevognen.

Regnslaget har ingen åbning til at kigge ind til baby så man skal ind under regnslaget hvis man f.eks. skal hjælpe baby med sutten. Det er til gengæld gennemsigtigt så man kan se barnet.

Det største minus er, at regnslaget til barnevognskassen ikke passer til klapvognsdelen. Så man skal altså ud og investere i et nyt regnslag når man går over til klapvognsdelen.

Kopholder
Kopholderen fra Bugaboo er elendig da den sidder forholdsvis løst og jeg kommer ofte til at banke den af. Jeg anbefaler at finde en fra et andet mærke hvis man har brug for en kopholder. Jeg lægger altid bare en vandflaske i underkurven men det er selvfølgelig upraktisk hvis det er kaffe!

Steltaske
Man kan få mange smarte små tasker som kan hænges på stellet. Det anbefaler jeg virkelig hvis man kan lide at have telefon, vandflaske, sut o.lign. ved hånden. Bugaboo har lavet en (dyr) model men der er mange muligheder derude fra andre mærker, som sagtens kan passe på en Bugaboo barnevogn.

Autostol adapter
Bugaboo Fox stellet er kompatibelt med flere autostol mærker- og modeller. Vi har for eksempel en Cybex Cloud Z autostol, som kan sættes på vores barnevognsstel ved brug af en lille adapter. Det er rigtig praktisk hvis man kører meget bil og vil have baby med ud af bilen uden at skulle slæbe autostolen og / eller vække baby.

Kørepose
Vores pige er født i juli, så vi havde ikke brug for en kørepose det første lange stykke tid. Men da vinteren kom valgte vi at købe en kørepose, så hun kunne have det lunt og lækkert i barnevognen. Jeg vil anbefale, at I vælger en som passer både i barnevognskassen og i klapvognen. Det kræver, at køreposen har huller til selen og har en længde som passer. De store Voksiposer passer ikke til Bugaboo Fox, da de er alt for lange. De mindre Voksipose modeller kan bruges ellers kan man som os vælge en Easygrow (ses på billedet herunder).

Kørepose i barnevogn

Pris Og tilpasninger

Bugaboo Fox ligger i den dyre ende af kombivognsmodellerne. De aktuelle priser kan ses på Bugaboos hjemmeside.

Prisen stiger afhængigt af materialevalg og afvigelser fra grundmodellen. Nogle farver og typer af stof er for eksempel dyrere end andre og hvis man ønsker inderfor stiger prisen. Det er næsten som at købe en bil med alle de tilpasningsmuligheder der er!

Opsummering

Vi er virkelig glade for vores Bugaboo Fox kombivogn, men hvis ikke vi boede i byen ville vi vælge en klassisk barnevogn fordi de har længere liggemål og kan bruges i længere tid.

Det allerbedste ved Bugaboo Fox

 • Kalechen kan hives helt ned så den skygger for sol og blæst
 • Vognen er nem og hurtig at klappe sammen
 • Stellet er en letvægtsmodel, som nemt kan klappes sammen og fylde minimalt
 • Barnevognskassen har et mellemstort liggemål på 80 cm
 • Både barnevognskasse- og stel kan låses fast med kædelås
 • Underkurven kan bære op til 10 kg
 • Vognen har punkterfrie drejehjul, som kan låses fast ved behov
 • Vognen kan hurtigt og nemt justeres til behov med simple klik
 • Der findes mange tilpasningsmuligheder ift. farver og materialer
 • Man kan sætte mange autostolsmodeller på stellet (typisk ved brug af adaptor)
 • Vognen vejer kun 10 kg
 • Bremsen bruges nemt ved klik af én fod og en indikator viser, om den er låst

Det irriterende ved Bugaboo Fox

 • Regnslaget er ikke indbygget i kalechen så skal opbevares i kurven eller som påhæng
 • Stellet er forholdsvis lavt hvilket begrænser tilgængelighed til i underkurven
 • Man skal købe forskelligt regnslag til hhv. barnevogns- og klapvognsdelen
 • Bugaboos sorte kalecher har tendens til at blive bleget af solen
 • Lynlåsene på barnevognskassens dækken kan drille
 • Tilbehør skal købes seperat og er ret dyrt, men der findes gode alternativer fra billigere mærker
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
30. juni 2020 af Trine 4 kommentarer

Mere i samme kategori

4 kommentarer

 • Sisse Svar

  Hej,

  Fin guide. Regnslaget kan bruges på både lift og klapvognssæde så det er en lille fejl i din opsummering til info :o)

  3. februar 2021 at 16:19
 • Helle Svar

  Tusind tak for det gode svar. Jeg har skrevet til dig på Instagram ☺️☺️

  3. august 2020 at 20:39
 • Helle Svar

  Hej Trine,

  Super super fin guide. Tak for den. Når jeg kigger på nettet, synes jeg det er svært at se hvordan barnet ligger og sover når det skal i klapvognen. Altså hvor behageligt det er, hvor stort ‘knækket’ er og sådan. Kan du gøre mig klogere på det?

  2. august 2020 at 20:12
  • Trine Svar

   Hej Helle
   Det kan jeg godt forstå, jeg havde præcis samme bekymring! Jeg synes det lød ubehageligt, at der er sådan er knæk i klapvognsdelen.

   I praksis er det intet problem for os, og knækket er i virkeligheden slet ikke så stort som det ser ud. Vores pige sover rigtig meget i klapvognen og hun elsker det. Klapvognsdelen har tre niveauer, i modsætning til mange som kun har to – baby kan ligge helt ned, sidde halvt op eller sidde helt op. Det er rigtig smart med den der sidde halvt op funktion, for hvis de er søvnige men gerne stadig vil kunne følge lidt med er det super smart. Hvis du gerne vil se hvordan det ser ud når barnet ligger helt ned i klapvognen kan jeg sende dig et billede på Instagram, hvis du skriver til @bageglad

   2. august 2020 at 21:29

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven