Sundere amerikanske pandekager

2 stemmer
En lidt sundere version af amerikanske pandekager til søndagsbrunchen.
Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Er der noget bedre end at starte en søndag med brunch? Og så endda en hjemmelavet en af slagsen? Jeg har fødselsdag 9. februar men blev fejret af familien i går. Det er hyggeligt med familien på besøg og jeg fik en masse dejlige gaver!

Jeg havde forsøgt mig med disse lidt sundere amerikanske pandekager. De er lavet på fuldkorns speltmel og med olie i stedet for smør. Resultatet blev en lettere og mindre snasket pandekage – mums!

Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Det er nu dejligt at blive fejret selvom jeg (meget bekymrende) sniger mig op til snart at være midt i tyverne. Jeg havde familien og svigerforældrene på besøg til en omgang solid brunch i lejligheden på Frederiksberg.

Pandekagerne lavede jeg aftenen før og varmede den lige fem minutter i ovnen inden servering. Dejen røres sammen og pandekagerne steges i klatter på panden.

Sunde amerikanske pandekager fra Bageglad

Opskrift

Sundere amerikanske pandekager

2 stemmer
Mængde: 20 -25 små pandekager
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 4 ¾ dl fuldkorn speltmel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk vanillesukker
  • 3 æg
  • 1 dl rapsolie
  • 3 ½ dl mælk

Sådan gør du

  • Rør mel, bagepulver, salt, sukker, kanel og vanillesukker sammen i en skål.
    4 3/4 dl fuldkorn speltmel, 2 tsk bagepulver, 1/2 tsk salt, 2 spsk sukker, 1 spsk kanel, 1 spsk vanillesukker
  • Rør æg, olie, og mælk sammen i en anden skål.
    3 æg, 1 dl rapsolie, 3 1/2 dl mælk
  • Rør nu forsigtigt de våde ingredienser sammen med de tørre med en ske - brug ikke røremaskine og rør ikke for meget.
  • Smelt lidt smør på en stor pande og kom tre eller fire klatter pandekagedej på panden. Vend de små pandekager når små bobler vises på overfladen. Server pandekagerne lune med ahornsirup.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

4 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




7 kommentarer

    1. Hej Maria
      Du kan bruge almindelig hvedemel, eller halv fuldkornsmel og halv hvedemel hvis de skal være lidt grovere. God fornøjelse!

  1. Hej
    På buffet bordet, som ser utrolig godt ud, står der et fad forrest med nogle lyse “deller” på – hvad er det ? de ser gode ud

    1. Hej Jonna,
      Det er ikke frikadeller, derimod er det små spinat-champignon tærter. Opskriften er endnu ikke på bloggen men kommer nok ved lejlighed 🙂

  2. Hej Trine

    Superlækre pandekager – og med mere af det “sunde” fedt. Min kompliment.

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke