Marcipanbrød med nougat og hindbær

Marcipanbrød med nougat og hindbær
 

Marcipanbrød opskrift med hindbær fra Bageglad

Det er så lækkert og hyggeligt med hjemmelavet konfekt, men det tager tid at overtrække og pynte individuelle små stykker chokolade. Hvis det skal være lidt nemmere og hurtigere kan man lave et hjemmelavet marcipanbrød, som også ser rigtig festligt ud og smager fantastisk.

Jeg har lavet et klassisk marcipanbrød med et lille twist af frysetørret hindbær, som giver lidt friskhed til den ellers tunge kombination af marcipan og nougat, og overtrukket det med en god mørk chokolade og frysetørret hindbærpulver.

Det altafgørende for et godt marcipanbrød er råvarerne, der bruges. Lad være med at købe den billigste nougat, da hasselnøddeprocenten er lavere og det fjerner en del af smagen. Det samme gælder chokoladen til overtræk, hvor man virkelig får hvad man betaler for. Vores foretrukne mørke chokolade er chokoladen fra Callebaut, som smager himmelsk.

Rul marcipanen ud til en stor kvadratisk flade. Smelt nougaten over vandbad og smør den ud, ligesom nutella, og ikke helt ud til kanten. Drys med frysetørret hindbær. Rul så marcipanbrødet forsigtigt så nougaten ikke presses ud. Så skal marcipanbrødet overtrækkes med chokolade og pyntes.

Marcipanbrød ingredienserHindbær marcipanbrød

Det er altid vigtigt at temperere chokolade hvis man skal overtrække konfekt, men det er ekstra vigtigt til et marcipanbrød som dette, da det skal have en sprød og ensartet overflade. Hvis chokoladen er tempereret rigtigt stivner den nemlig hurtigt når du har penslet en side af marcipanbrødet og du kan med det samme rulle marcipanbrødet og pensle den næste side med chokolade. Jeg dryssede pulveriseret frysetørret hindbær på overfladen af mit marcipanbrød for et ekstra festligt twist.

Fordi chokoladen er tempereret vil den knække pænt, når den er stivnet helt. Der skal derfor arbejdes rimelig hurtigt med at få marcipanbrødet penslet med mørk chokolade og pyntet, for eksempel med hindbærpulver. Derefter skal marcipanbrødet nemlig skæres med det samme for at undgå, at chokoladen flækker.

Marcipanbrød med nougat og hindbær

Så er du klar til at servere din fantastiske konfekt. Sørg for at opbevar marcipanbrødet tildækket med plastikfilm, så skiverne ikke tørrer ud.

Hindbær og nougat marcipanbrød

Marcipanbrød opskrift med hindbær fra Bageglad

Marcipanbrød med nougat og hindbær

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 6 personer
UDSKRIV GEM PÅ PINTEREST
Et lækkert marcipanbrød som kombinerer det søde og syrlige med mørk chokolade, marcipan, nougat og hindbær. Disse lækre skiver marcipanbrød vil helt sikkert skabe god julestemning!

Ingredienser

 • 400 g marcipan
 • 150 g nougat
 • 3 spsk frysetørrede hindbær
 • 200 g god mørk chokolade
 • 2 spsk frysetørret hindbærpulver*

Fremgangsmåde

 • Form marcipanen til en kugle og rul det så ud til ca. 1/2 cms tykkelse på et plastik spækbræt eller et spækbræt beklædt med bagepapir. Du skal ende med en stor, aflang firkant.
 • Smelt nougaten over et vandbad, til det er helt flydende, og smør det på marcipanen midtfra og ud mod kanten. Lad være med at smørre det helt ud til kanten, efterlad cirka 1,5 cms kant uden nougat.
 • Drys frysetørrede hindbær jævnt over nougaten.
 • Rul langsomt og forsigtigt marcipanbrødet på den lange led fra den ene ende til den anden, uden at presse for meget af nougaten ud. Enden af rullen klemmes forsigtigt sammen, så fyldet holdes inden. Lav enden så pæn og flad som muligt. 
 • Smelt og temperer den mørke chokolade. Følg gerne vores guide til temperering af chokolade, så du får blank chokolade med et godt knæk. 
 • Dyp en bagepensel i chokoladen og smør det på marcipanbrødet på den lange led. Arbejd hurtigt imens du drejer marcipanbrødet og pensler chokolade på, for hvis chokoladen er tempereret ordentligt stivner den hurtigt. Pensling med chokolade giver det fine rustikke mønster i chokoladen, som vist på billederne. 
 • Lad chokoladen stivne helt. Hæld derefter hindbærpulver på marcipanbrødet og fordel det med fingrene, til hele marcipanbrødet er dækket. Skær straks marcipanbrødet i skiver**.

Noter

*Kan købes færdigt. Alternativt kan du blende frysetørret hindbær til det bliver til et fint pulver.
**Marcipanbrødet bør skæres med det samme da chokoladen ellers vil stivne helt og dermed knække, når det skæres. 
Opbevar skiverne af marcipanbrødet pakket ind i plastikfilm, så marcipanen ikke tørrer ud.
Har du prøvet opskriften?Tag @bageglad på Instagram så vi kan se.
Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
7. december 2018 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften:
Del med en ven