Så forsvandt det gode vejr ligeså hurtigt som det kom og vinterjakken kom frem igen. Jeg tæller ned til vores kommende rejse til Sicilien hvor jeg skal mæske mig i lækker italiensk mad og snorkle dagen lang (den 29. juni!). Indtil da må jeg nøjes med lækker mad herhjemme i hvad der føles som minusgrader.
Jeg eeelsker tærter, både desserttærter og madtærter. Og når man så kan bilde sig selv ind, at det må være sundt når tærten både indeholder grønt og fisk, så er det endnu bedre!
Jeg er egentlig ikke så vild med broccoli, men i tærter smager det virkelig godt, så det skal selvfølgelig i sammen med laksen. Fyldet skæres i stykker og kommes oven på tærtedejen. Fyldet dækkes herefter med æggeblandingen og til sidst toppes med lidt revet ost.
Så får du den sprøddeste, lækreste tærte du kan tænke dig. Velbekomme!
Laks- og broccolitærte opskrift
Ingredienser
Tærtedej:
- 125 g mel
- 80 g koldt smør
- 2 spsk koldt vand
- ½ tsk salt
Æggemasse:
- 4 æg
- 2 dl mælk (cirka)
- salt og peber
Tærtefyld:
- 1 bundt broccoli
- 2 stk laks
- 1/2 pose revet ost (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Smuldr smørret og melet sammen i en skål og ælt det til en dej sammen med vandet. Tilsæt salt. Pres dejen ud i en tærteform.
- Skyl broccolien og skær det ud i mindre stykker. Skær laksen ud i tern. Fordel fyldet i tærteformen.
- Rør æggemassen sammen i en skål og hæld det over fyldet. Æggemassen skal dække fyldet. Drys evt. meget revet ost og bag tærten ved 180 grader i 30-45 minutter til tærten er fast.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
3 kommentarer
Er det fersk laks? Vh M
Hej Mie
Ja det er det 🙂
Tak Trine 😉 den kommer på påske bordet senere idag