Som barn var min søster og jeg ofte i sommerhus i Jylland hos vores bedsteforældre når vi holdt sommerferie i Danmark. Disse somre står som nogle af de allerbedste barndomsminder for mig. Det var også i sommerhus at jeg blev introduceret til friskfangede jomfruhummere som jeg blev fuldstændig vild med.
Jeg er stadig vild med jomfruhummere og byder lejligheden sig for at få fat i nogle gode friske jomfruhummere siger jeg ikke nej! Især om sommeren.
Jomfruhummere kræver ikke særlig meget til, da de smager så godt i sig selv. Jeg kan dog rigtig godt lide at få en sauce over, da det giver lidt ekstra og fremhæver smagen. Jeg foretrækker hvidvinsauce da det er en let og frisk sauce.
Server jomfruhummerne med saucen og citron til.
Jomfruhummere med hvidvinssauce
Ingredienser
- 6 jomfruhummere
- olie til stegning
- 2 dl hvidvin
- 25 g smør
- salt og peber
- 1/2 citron
Fremgangsmåde
- Skyl jomfruhummerne grundigt. Varm olien på en stor pande. Steg jomfruhummerne i 2 minutter ved høj varme. Vend jomfruhummerne og steg i yderligere 3 minutter.
- Fjern jomfruhummerne fra panden med en tang og læg dem i et fad. Hæld hvidvinen på panden og lad det koge lidt ind. Tilsæt smør, salt og peber og rør godt rundt til du får en ensartet sovs.
- Hæld saucen over jomfruhummerne i fadet og server med citron i skiver eller både.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar