Køb det fineste keramik og porcelæn i Japan

Køb det fineste keramik og porcelæn i Japan
 

Køb japansk porcelæn

Der er en grund til, at japansk keramik og porcelæn er verdensberømt. Denne type håndværk har en helt særlig plads i den japanske kultur og går mange tusinde år tilbage i Japans historie.

Som barn boede jeg med min familie i Yokohama i Japan. Vores hus var fyldt med smukt japansk porcelæn og som voksen har jeg også selv fyldt mine køkken- og vitrineskabe med det. Jeg synes, at et bord dækket med håndmalet porcelæn er noget af det fineste!

Der findes virkelig mange forskellige stilarter man kan vælge imellem når det drejer sig om japansk keramik og porcelæn, men overordnet set er der to æstetiske tilgange:

  1. Klassisk japansk keramik, kaldet wabi-sabi på japansk, reflekterer den buddhistiske ideologi med sin enkle og naturlige stil
  2. Keramik og porcelæn med kinesisk og koreansk indflydelse, som har detaljerede motiver og kraftige farver

Uanset om du leder efter noget pænt porcelæn at servere mad på, smukke keramiske kopper til en gør-det-selv the-ceremoni, eller måske bare til pynt i stuen, så vil du kunne finde masser af smukt håndværk i Japan.

Japansk keramik findes i lige så mange prisklasser som det gør varianter og storbyerne har dem alle. Håndmalet porcelæn og unika værker er selvfølgelig dyrere end masseproduceret keramik og porcelæn, men man kan finde masser af fine ting som ikke gør så ondt i bankbogen – og hvad er lige sandsynligheden for, at dine venner har købt præcis det samme som dig i Japan, selvom det er masseproduceret?

Vi lister nedenfor nogle gode steder at finde keramik og porcelæn i forskellige prisklasser i de japanske storbyer.

1. Depatos

Storbyerne er fyldt med depatos, det japanske ord for stormagasiner, og de er helt fantastiske! Disse stormagasiner er et godt sted at shoppe keramik og porcelæn og har ofte et bredt udvalg fra middel til høje priser. Vi anbefaler kæderne Mitsukoshi og Takashimaya for det bedste udvalg.

Takashimaya Tokyo

Takashimaya stormagasin i Tokyo. Foto af Toshiyuki IMAI @Flickr

2. Kappabashi, også kendt som “Kitchen Town”

Tokyo’s “Kitchen Town” er i virkeligheden bare én gade, men den er fyldt med køkkenbutikker og isenkræmmere på begge sider. Her finder du alt madlavningsrelateret, også omkring 10-12 små og mellemstore keramikbutikker. De fleste af disse butikker sælger masseproduceret porcelæn til billige priser, men der er et par som fokuserer mere på håndmalede og unikke værker. Hvis du også interesserer dig for madlavning kommer du hurtigt til at bruge flere timer på at snuse rundt i de fantastiske butikker med varer stablet fra gulv til loft.

Japansk keramik og porcelæn

Japansk keramik i Kappabashi. Foto af Ray Swi-hymn @Flickr

3. antikmarkedER

Der afholdes ofte antikmarkeder i storbyerne og det er et fremragende sted at finde unikke keramikværker i alle prisklasser. Tokyos største udendørs antikmarked Oedo Market afholdes første og sidste søndag i måneden ved Tokyo International Forum, ved siden af Yurakuchu Station og der er gratis entré. Besøg deres hjemmeside for seneste nyt og åbningstiderne.

Oedo antikmarked

Oedo antikmarked i Tokyo. Foto af Guilhem Vellut @Flickr

4. Cover Nippon

Denne smukke forretning i Roppongi i Tokyo er kun for dem med den helt store tegnebog, men den er et besøg værd selvom du ikke har tænkt dig at købe noget, for butikken og varerne er fantastiske! Forretningen sælger keramik fra hele Japan og også lakeret brugskunst, papir og tekstiler.

Japansk porcelæn

Porcelæn fra Cover Nippon. Foto af Cover Nippon

5. Oriental Bazaar

Oriental Bazaar er en af Tokyos bedst kendte gavebutikker og er et besøg værd hvis du er i Harajuku-området. De har masser af forskellige gaver og traditionelle varer på deres tre etager, blandt andet yukatas (uformel bomuldskimono til sommerbrug) og silkekimonoer, og har også et pænt udvalg af keramik og porcelæn. Desuden taler ekspedienterne engelsk, så hvis du har brug for vejledning er dette stedet for dig. Priserne varierer fra middel til høj.

Oriental Bazaar i Tokyo

Oriental Bazaar i Tokyo. Foto af Syced @Wikipedia

6. Butikkerne ved Tsukiji Fish Market

Måske har du hørt om Tokyos gigantiske fiskemarked. Selvom det indre marked kun sælger madvarer kan man i den ydre del af markedet finde masser af køkken- og keramikbutikker. Ligesom i Kappabashi “Kitchen Town” er det meste keramik og porcelæn som sælges her masseproduceret og budgetvenligt, men man kan også være heldig at finde mere unikke værker.

Japansk porcelæn skåle

Porcelæn ved Tsukiji Fish Market i Tokyo. Foto af jencu @Flickr

FORTÆL OM DIN OPLEVELSE

Kender du andre gode steder at købe japansk keramik og porcelæn? Vi vil smadder gerne høre om dine oplevelser – så skriv en kommentar og fortæl nedenfor!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
2. september 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven