Jeg synes, at noget af det bedste ved julen er den store mængde gløgg man får lov til at drikke i løbet af hele december måned. Jeg elsker at varme mig på et glas lækker gløgg med mandler og rosiner og jeg drikker det så ofte jeg kan komme til det i løbet af julemåneden.
Der findes mange slags gløgg og de smager alle forskelligt baseret på valg af vin og krydderier. Jeg er altid frisk på at smage nye typer gløgg og i år har jeg eksperimenteret en del med hvid gløgg. I får her opskriften på min nye favorit hvide gløgg med hyldeblomst og et twist af citrus. Et friskt og let alternativ til den klassiske røde gløgg.
Gløgg kan selvfølgelig købes færdigt, men det er altså så nemt at lave selv og så kan man helt selv bestemme hvilke krydderier og doser man ønsker – samt hvor stærk ens gløgg skal være.
Først skal der laves en gløgg ekstrakt og det er det nemmeste i verden, for det skal bare koge og sies, så er det færdigt. Det kan i øvrigt opbevares i en lille flaske i op til 1 uge, hvis man først skal bruge det senere.
Når man vil servere gløggen varmer man blot gløggekstrakten op sammen med hvidvin og tilsætter fyld, for eksempel lyse rosiner og mandelsplitter. Så er julestemningen sikret!
Hvid gløgg med hyldeblomst og citrus
Ingredienser
Gløgg ekstrakt:
- 1/2 dl rørsukker
- 1/2 dl vand
- 1 hel kanelstang
- 1/2 vanillestang
- 3 kardemommefrø
- Fintrevet skal fra 1 økologisk citron
- Fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
- 2 dl hyldeblomst saft
Hvid gløgg:
- 1/2 flaske hvidvin
- 1/2 - 1 dl hvid rom
- Lyse rosiner
- Mandelsplitter
Fremgangsmåde
Gløgg ekstrakt:
- Kom alle ingredienserne til gløgg ekstrakten i en lille gryde og lad det koge op. Lad det småsimre i 20 minutter under låg.
- Sigt gløgg ekstrakten gennem en fin si.
Gløgg:
- Kom gløgg ekstrakten i en gryde. Tilsæt hvidvin, hvid rom, lyse rosiner og mandelsplitter og varm gløggen op til lige under kogepunktet. Den må ikke koge, for så fordamper alkohollen. Server straks.
Noter
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
Skriv et svar