Rejseplan: 3 dage i Firenze

Rejseplan: 3 dage i Firenze
 

Rejseplan Firenze

I dette indlæg:

3 1/2 dages rejseplan

Firenze er en af de der byer hvor man aldrig har nok tid til at se alt det man gerne vil. Denne romantiske by er utroligt smuk fyldt med arkitektur fra renaissancen, fantastiske restauranter og kunst i verdensklasse – og kompakt nok til, at den centrale del kan udforskes til fods. På 3 dage kan man kun nå at se en brøkdel af hvad Firenze har at byde på og mange vender tilbage igen og igen for at få flere oplevelser. Denne rejseplan er inspiration til dem, som gerne vil se højdepunkterne og få et generelt indtryk af Firenze på få dage. Rejseplanen prioriterer de mest berømte seværdigheder med tid til museum og afslapning – og selvfølgelig masser af god mad og vin.

Rejseplanen forudsætter, at I primært transporterer jer rundt i Firenze til fods eller via offentlig transport. Det kan ikke anbefales at leje bil i Firenze da trafikken er kaotisk, der er få parkeringspladser og dele af byen er bilfri zone.

Rejseplanen tager udgangspunkt i ankomst sen eftermiddag / tidlig aften (den halve dag) og efterfølgende 3 hele dage inden hjemrejse om aftenen på tredjedagen.

Rejseplan oversigt:

 • Dag 1: Ankomst og transport til Firenze
 • Dag 2: Det historiske centrum
 • Dag 3: Museum og solnedgang
 • Dag 4: Shopping, Boboli Gadens og hjemrejse

Dag 1 (eftermiddag/aften): Ankomst og transport til Firenze

I ankommer til én af to lufthavne nær Firenze og tager enten offentlig transport eller bliver kørt ind til jeres hotel/overnatning i Firenze. Det kan ikke betale sig at leje bil i Firenze da det er umuligt at køre rundt og parkere i byen.

Amerigo Vespucci Airport (FLR), også kendt som Peretola, ligger 10 km fra Firenze. Det er nemt at komme ind til byen med en af følgende transportmuligheder (tider og priser er fra 2020):

 • Busfirmaet Volainbus afgår 2 gange i timen fra kl. 05:30 til 20:30 og 1 gang i timen fra kl. 20:30 til midnat. Det tager cirka 30 minutter med bussen til Firenzes historiske centrum. Busbilletter kan købes i lufthavnen eller i bussen og koster €6 for én vej eller €10 for en returbillet.
 • Taxa ind til byen har fast pris på €22 på hverdage, €24 i weekenden og på helligdage og €25.50 efter klokken 22. Der er et tillæg på €1 per kuffert.
 • Hvis I bor på hotel kan I arrangere, at en chauffør henter jer for cirka €50.

Pisa International Airport (PSA), også kendt som Galileo Galilei, ligger 100 km fra Firenze, men er nogle gange billigere at flyve til end Peretola. Man kan komme ind til Firenze med en af følgende transportmuligheder derfra (tider og priser er fra 2020):

 • Toglinien Trenitalia kører fra lufthavnen til Santa Maria Novella station, som ligger midt i Firenzes historiske centrum. Turen tager cirka 1 time og koster €9.70 (2019). Tjek aktuelle togtider på Trenitalias hjemmeside.
 • Taxa ind til byen er ret dyrt pga. afstanden og koster omkring €170.
 • Hvis I bor på hotel kan I arrangere, at en chauffør henter jer for cirka €170.

Vi kan varmt anbefale at vælge overnatning i Oltrano nabolaget i Firenze, et rigtig hyggeligt og kunstnerisk præget nabolag med små caféer, bagerier og central beliggenhed. Alt efter hvornår på aftenen I ankommer kan I evt. nå at se jer lidt omkring i nabolaget og nyde den første af mange gode middage i byen. Se vores anbefalinger til spisesteder længere nede i dette indlæg.

Bageri i Firenze

Bageri i Oltrano nabolaget

Dag 2: Det historiske centrum

Uanset om I er til sightseeing eller ej anbefaler vi, at I som minimum går en tur i Firenzes historiske centrum og ser Piazza del Duomo med byens smukke katedral, Via del Calzaiuoli, som er byens største shoppinggade, samt Piazza della Signoria med byens rådhus.

Piazza della Signoria
Hvis I kommer fra Lungarno floden af er denne fine plads et ideelt sted at starte jeres tur gennem det historiske centrum. Her ligger Palazzo Vecchio, som betyder “gamle palads”, og er byens rådhus. Bygningen er meget smuk og daterer helt tilbage til 1299, men dens nuværende konstruktion er fra 1540. Man kan klatre op i tårnet for fantastisk udsigt over Firenze hvor man kan se katedralen og dens klokketårn tæt på. Til venstre for rådhuset er en smuk fontæne i marmor og bronze, Nettuno fra 1575, af skulptøren Bartolomeo Ammannati.

Piazza della Signoria i Firenze

Piazza della Signoria i Firenze

Via dei Calzaiuoli
Dette er en af de mest kendte gader i byen og den direkte rute fra Piazza della Signoria til Piazza del Duomo, hvor byens berømte katedral ligger. Gaden er cirka 400 meter lang og proppet med butikker og mennesker.

Piazza del Duomo
Denne berømte plads er et hektisk sted med massere af turister men det er en af de mest berømte pladser i Italien og et besøg værd for at se byens smukke katedral tæt på. Det er et imponerende syn at læne hovedet tilbage og se op på det høje kirketårn og studere de utroligt mange detaljer i bygningsværket.

Firenze Duomo katedral

Den smukke katedral kan også udforskes indeni. Der er gratis entré men der er laaaang kø og katedralen er ærlig talt ikke noget særligt indeni i forhold til udenpå i betragtning af, hvor længe man skal stå i kø. Hvis i alligevel er ivrige efter at se katedralen indeni anbefaler vi at starte dagen her og stå i kø minimum 30 minutter før den åbner. Inden i katedralen kan man tage 463 trin op til en udsigtspost, men bemærk at hvis I vil op i klokketårnet er det en anden indgang (se nedenfor).

Domkirken indeni

Katedralen indeni

Til højre for katedralen er det imponerende klokketårn, Campanile di Giotto. Tiden er bedre givet ud med at gå indenfor her i forhold til katedralen, for her kan I klatre 414 trin op og se den helt fantastiske udsigt over Firenze. Klokketårnet åbner tidligere end katedralen så planlæg at besøge klokketårnet først hvis I vil ind begge steder.

Lige over for katedralen ligger dåbskapellet, en smuk ottekantet bygning i samme stil som katedralen. Indeni er en imponerende loftsmosaik fra det 12. århundrede.

San Lorenzo markedet
I har sandsynligvis fået en del timer til at gå ved at slente rundt i gaderne i centrum. Ved frokosttid kan man med fordel besøge San Lorenzo, et gigantisk indendørs madmarked. Her kan I smage en masse italienske specialiteter og købe lidt lækkert med hjem. Der er gode muligheder for at finde noget alle kan lide, da den øverste etage er fyldt med små madboder og borde.

Piazza di Santa Maria Novella
For at runde det historiske centrum af kan I svinge forbi endnu en plads, hvor den smukke kirke Santa Maria Novella ligger. Det er en gotisk kirke fra 1357 og et godt sted at nyde en kop kaffe foran.

Officina Profumo Farmaceutica
På gåturen hjem kan I eventuelt svinge forbi Officina Profumo Farmaceutica di Santa Maria Novella, hvis I alligevel skal i den retning. Apoteket med det lange navn er et af de ældste i verden og nu et gratis museum. I dag er det parfumeri men man kan stadig se de gamle smukke lokaler og der er udstillet en masse gamle kolber og flasker som blev brugt på det gamle apotek.

Gammelt apotek i FirenzeProfumo Farmaceutica Firenze

Afslapning og middag
Slap af på en café eller hjemme på hotellet inden i igen drager ud i byen for at nyde noget af det fantastiske mad og vin Firenze byder på. Se vores anbefalinger til spisesteder længere nede.

Dag 3: Museer og solnedgang

Uffizi museum
Vi anbefaler at bruge mindst én dag i Firenze på museum. Uffizi har en kæmpemæssig samling malerier fra renæssancen. Der er en grund til, at dette museum er et af de mest besøgte i Italien, og det er bestemt værd at bruge en lang formiddag her! Vi elsker Uffizi men I kan naturligvis vælge et eller flere andre muséer i stedet.

Uffizi museet er helt fantastisk med det smukke byggeri, de vildeste loftsmaleri og selvfølgelig den usammenlignelige samling af renaissance malerier. Man får hurtigt en del timer til at gå på museet men de fleste vil typisk være færdige ved frokosttid.

Uffizi museum i Firenze

Hvis I vil besøge Uffizi bør i tage tidligt afsted så I er der senest ved åbningstid. Hvis I har forudbestilt billetter kan I ankomme ved åbningstid men hvis I skal købe billetter på dagen anbefales det at være der minimum 30 minutter før museet åbner for at undgå den værste kø. Alt efter hvor I overnatter er der typisk en dejlig morgengåtur langs Lungarno floden hen til det smukke museum.

Lugarno floden i Firenze

Lugarno floden i Firenze

Arno floden
Jeres rute videre fra Uffizi går måske langs eller over floden der deler Firenze. Her kan man beundre de mange broer der krydser floden. Bemærk blandt andet den fine Ponte Vecchio, broen med farverige huse på. Det er den eneste af broerne som overlevede 2. verdenskrig og den daterer helt tilbage til det 14. århundrede.

Oprindeligt var de små huse på broen hjem til ildelugtende slagterier, men så blev Vasari Corridor bygget – en skjult passage til hertugfolket så de ikke behøvede at mænge sig med pøblen. Denne passage løber oven på butikkerne og da man ikke skulle udsætte de fine for stanken af blod og kød blev slagterierne fjernet og erstattet med guldsmede. Den dag i dag er broen stadig fyldt med guldsmede og smykkebutikker – og rigtig mange mennesker. Vasari Corridor kan tilgås fra Uffizi museet men er lukket frem til 2021 pga. renovering.

Ponte Vecchio i Firenze

Ponte Vecchio i Firenze

 

Ponte Vecchio i Firenze

Ponte Vecchio i Firenze

Flere muséer eller shopping

Eftermiddagen kan bruges på flere muséer. Måske drømmer I om at se verdens (nok) mest berømte skulptur David af Michaelangelo? Yes, den er i Firenze! Den ægte er på Galleria dell’Accademia og en tro kopi står ved indgangen til Palazzo Vecchio. Vi kan også varmt anbefale Museo Galileo, et museum dedikeret til astrologen Galileo Galilei og videnskabens historie.

Er man færdig med muséer kan man også bruge eftermiddagen på at kigge i butikker. Der findes vanvittigt mange luksuriøse flagship stores for verdens største modebrands, især på gaderne Via Roma og Via de’ Tornabuoni. Prøv også stormagasinet La Rinascente, hvor man også kan købe sig fattig i designertøj. Vil man kigge i high street butikker findes der blandt andet mange af disse på gaden Via dei Calzaiuoli og Via della Spada.

Piazzale Michaelangelo
Tjek solnedgangstidspunktet for jeres rejsedatoer og planlæg ud fra det en aftentur til Piazzale Michaelangelo, byens bedste udkigspost. Man kan tage bussen op ad de stejle bakker til denne store plads, hvor man (sammen med rigtig rigtig mange andre) kan nyde solnedgangen over byen. I kan spise inden eller efter det smukke vista. Vi anbefaler ikke at medbringe mad derop da det altså ikke er særlig hyggeligt at spise blandt de mange turister.

Udsigt over Firenze

Udsigt over Firenze

Dag 4: Pitti Palace, Boboli Gardens og hjemrejse

 

Pitti Palace
I udkanten af Firenze ligger Pitti Palace, et fint renaissancepalads bygget til Pitti familien i 1457. I dag huser paladset nogle fantastiske muséer, blandt andet Palatine Gallery, Gallery of Modern Art og Museum of Costume and Fashion. Man kan også nøjes med at beundre bygningen udefra og fortsætte til Boboli Gardens, som ligger lige ved siden af. 

Boboli Gardens
Boboli Gardens er en smuk park som vi varmt anbefaler at besøge når man er i Firenze. Parken giver et dejligt afbræk fra byens mange mennesker og er et skønt sted at koble af inden turen går hjemad. Disse fine haver har mange små isolerede passager hvor man er helt alene omringet af grønt og smukke fontæner og skulpturer. Find en bænk eller gå en tur og slap af.

Boboli Gardens i Firenze

Boboli Gardens i Firenze

Hjemrejse
I skal desværre hjem igen så turen går tilbage til jeres valgte lufthavn. Sørg for at være i god tid hvis I kører med taxa eller chauffør da trafikken kan være hektisk.

Spisesteder i firenze

Hvis der er noget Firenze i hvert fald kan byde på, så er det god mad og vin. Det er her du finder de bedste toscanske restauranter i verden.

Hvad angår mad er Oltrano nabolaget generelt et besøg værd – et hipt område af byen med mange små gallerier, hyggelige caféer, barer og rigtig gode restauranter. Santo Spirito er centrum for nabolaget og et godt sted at få en cocktail. Det er dog ikke svært at finde en god restaurant uanset hvor I befinder jer i byen.

Her er nogle af vores foretrukne spisesteder:

 • Osteria Cinghiale Bianco er en lille og hyggelig restaurant bygget inden i et tårn fra det 13. århundrede. Den har ligget der i 35 år og byder på klassisk og fantastisk italiensk mad og vin.
 • O’Munaciello har noget af det bedste pizza i Firenze. Her er massere af plads og man kan oftest godt bare komme forbi og få bord. Det er et rigtigt familiested med masser af varme og hygge.
 • Trattoria Cammillo er det bedste sted vi har spist i Firenze og får vores varmeste anbefalinger. Det kan være svært at få bord, så bestil i god tid!
 • Catar Bar er italiensk sydamerikansk fusion og har fantastiske cocktails.
 • Cibreo er japansk italiensk fusion og en rigtig spændende oplevelse. Der er kun 20 pladser så bordbestilling er nødvendig i god tid.
 • La Ménagére er en hip café, jazz lounge og køkkenbutik i ét. De har fantastisk brunch, som vi anbefaler højt, og det er også et fint sted at få en kop kaffe ud på eftermiddagen.
 • #RAW er en vegansk raw café med paninis, gelatos og juice.

Værd at vide når du booker din rejse

Booking af overnatning
Der findes mange forskellige overnatningsmuligheder i Firenze i forskellige prisklasser. Man betaler for god beliggenhed og man kan betale rigtig meget i Firenze. Man kan fristes til at vælge et lækkert hotel, vi synes dog altid det er rart med en lejlighed så vi har mulighed for selv at lave mad, for eksempel til morgenmad og frokost. Det er smag og behag. Vi kan varmt anbefale at bruge AirBNB i Firenze. Overnatninger bør bookes hjemmefra, især i højsæsonen.

Museumsbesøg
Det er en god idé at forudbestille billetter til de store museumer, for eksempel Uffizi. På den måde kan man stille sig i en væsentligt kortere kø og er sikker på at komme ind. Det anbefales dog stadig at være der inden åbningstid hvis ikke man vil stå længe i kø.

Firenze Card
Man vil muligvis høre, at det kan betale sig at købe et Firenze Card, et kort der gælder i 72 timer og giver adgang til de fleste attraktioner i Firenze. Men bemærk at medmindre I besøger rigtig mange muséer kan det sandsynligvis ikke betale sig, da museumsindgang som regel koster €15-20 og kortet koster €85 (2020). Brug hellere tid på at forudbestille billetter til de muséer I vil besøge.

Fortæl om din oplevelse

Har du været i Firenze? Vi vil smadder gerne høre om dine oplevelser – så skriv en kommentar og fortæl nedenfor!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
21. januar 2020 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven