10 oplevelser du bør have i Japan

10 oplevelser du bør have i Japan
 

Lake Ashi udsigt over Hakone Japan

Jeg har tilbragt en del af min opvækst i Japan og er derfor ikke upartisk når det kommer til Solens Rige – men jeg er sikker på at mange vil give mig ret i, at Japan er et af verdens mest fantastiske lande at rejse i.

Japan har så meget at byde på: smukke bjerge og natur, oldgamle traditioner og kultur, fantastisk arkitektur, gigantiske storbyer, kridhvide sandstrande, skiløb, dykning, guddommelig mad og så meget mere (se bare alle vores indlæg om Japan!).

Jeg tror aldrig jeg bliver træt af, at besøge mit andet hjem, og jeg opfordrer alle til at besøge Japan mindst én gang i livet. Hvis du er så heldig, at du netop nu er i gang med at planlægge en rejse til Japan kan du forhåbenligt nedenfor finde lidt inspiration til oplevelser du ikke bør gå glip af hvis det er din første eller måske anden tur til Japan. Læs også vores guide til at rejse i Japan.

Slap af i en varm kilde

Japan er berømt for sine naturlige varme kilder og når du først har prøvet at synke ned i sådan en (og det bør du virkelig virkelig gøre!) vil du forstå hvorfor. Hold en pause fra storbyerne og tag op i bjergene for at nyde naturens fineste bad. Vi anbefaler en weekendtur til Hakone hvis du befinder dig i Tokyo eller et par dage i Takayama nær de japanske alper hvis du er villig til at rejse lidt længere. Afrensningsritualet som foretages inden man synker ned i de klare kilder er en oplevelse i sig selv og en som de fleste udlændinge sjældent glemmer!

Smag frisk sushi og sashimi

Det kommer nok ikke bag på nogen, at Japan har verdens bedste sushi. Spis sushi til morgenmad ved Tsukiji Fish Market i Tokyo for at prøve den friskeste fisk der kan fåes, eller find en lille, hyggelig sushirestaurant på et gadehjørne. Sushi fås i alle prisklasser i Japan og man får hvad man betaler for, men selv budgetvenlig sushi i Japan kan kvalitetsmæssigt måle sig med dyr sushi herhjemme i Danmark. Sashimi er en anden delikatesse du bør prøve, nemlig rå fisk af høj kvalitet, for eksempel laks eller tun, og som serveres med soya. Det er den lækreste fisk med en konsistens, der nærmest smelter på tungen.

Laks sashimi

Den lækreste sashimi laks

Overnat på en traditionel bed & breakfast

Ryokan er det japanske ord for de traditionelle gæstehuse som i bedste bed & breakfast stil er den sjoveste og bedste måde at overnatte på i Japan – i hvert fald uden for storbyerne. Hotelværelser i Japan er typisk uinspirerende og meget små, og ved at vælge en ryokan i stedet får du mere plads, den bedste service og gæstfrihed OG en smag på japansk kultur og gamle dage på én gang. I dit helt eget tatami-måtte (japanske stråmåtter) beklædte værelse med døre af rispapir vil du sove fantastisk på futon madrasser (tynde rullemadrasser) på gulvet. De fleste ryokans serverer aftensmad og morgenmad, og mange har adgang til fælles- eller private varme kilder.

Besøg MINDST ét tempel

Selvom religion måske ikke lige er noget du gør dig i eller du ikke er specielt interesseret i arkitektur vil Japans templer imponere. De flere århundreder gamle buddhistiske og shintoistiske templer er en fantastisk kulturskat som man bare skal se når man er i Japan. De giver en pause fra de travle storbyer og man kan ikke undgå at blive imponeret af det dygtige håndværk der er skabt for så mange år siden.

Todaji templet i Nara

Todaji templet i Nara er verdens største træbygning og hjem til verdens største bronze buddha-statue.

Drik sake

Du har sikkert hørt om sake og ved, at det er en form for japansk risvin. Faktisk betyder ordet sake  bare alkohol på japansk, men det har længe været udlændinges ord for en bestemt type risvin som på japansk hedder nihonshu. Nihonshu er en risvin lavet ved fermentering imodsætning til destillation. Det findes i lige så mange varianter som vin og serveres både varmt og koldt. Jeg foretrækker personligt den varme version, men prøv begge og se hvad der passer dig – men pas på for nihonshu har en alkoholprocent mellem 12 og 20%. En god måde at smage mange forskellige slags sake er ved at besøge en sakebutik og betale et lille beløb for en smagning.

Se STORBYERNES lys oppefra

Japan er et mekka for de fleste rejsende fordi der er så mange forskellige ting at se. Selvom man som jeg foretrækker at udforske naturen bør man opleve mindst én af Japans gigantiske storbyer, for eksempel Tokyo eller Osaka. Tokyo er min favorit. De japanske storbyer er ikke klassisk smukke, men udsigten efter mørkets frembrud fra en af de høje skyskrabere er altså virkelig fantastisk. Flot jer med en middag på en skyskraber-restaurant (vi kan blandt andet anbefale New York Bar&Grill i Tokyo) eller nyd en drink eller to i en af de luksuriøse barer højt oppe.

New York Bar & Grill Tokyo udsigt

Udsigten over Tokyo fra toppen af en skyskraber

Se kokken til værks

Japanerne er enormt dedikerede til deres håndværk og det gælder også de japanske kokke. Mange kokke træner i flere år for at lære én enkelt ting og sandsynligvis har sushikokken der laver mad til dig brugt flere år på blot at lære at koge risene helt rigtigt. På mange japanske restauranter og izakayas (japanske pubs) sidder man i baren og spiser, og kan se hvad der foregår i gryderne og panderne. Hvis du får chancen for at sidde der, så gør det endelig, for det er rigtig sjovt og spændende at se de dygtige japanske kokke i arbejde!

Prøv et japansk toilet

Det virker måske som en mærkelig oplevelse at nævne, men Japans toiletter er bare lidt sjovere end i resten af verden. Der er et udvalg af sprinklere, musik eller fuglesang hvis det er det du kan lide, varme i sædet og måske endda plyspolstring, alt sammen med til at gøre dit toiletbesøg uforglemmeligt. Bare husk at tage toiletskoene af, når du er færdig derude – det er en klassisk udlændingefejl at komme til at gå rundt i toiletskoene i de andre rum!

Japansk toilet

Japansk toilet og toiletsko.

Se en åbningsceremoni eller tag en guidet elevatortur i et stormagasin

Japans depatos (stormagasiner) er berømte for deres størrelse, udvalg af eksklusive mærkevarer, og for deres udsøgte kundeservice. Det er en virkelig sjov oplevelse at iagttage serviceniveauet, som nærmest er et helt show i disse stormagasiner, hvor det vrimler med medarbejdere. For eksempel laver udvalgte medarbejdere en koreograferet og nærmest rituel åbningsceremoni foran dørene hver morgen. Prøv også at tage en guidet elevatortur i et af de rigtig store stormagasiner, hvor en vel-øvet uniformklædt kvinde vil informere dig om varerne på hver etage (på japansk selvfølgelig).

Syng kareoke

Japan er fødestedet for kareoke og du kan næsten ikke undgå at se lidt til det når du er i Japan. Der er kareoke box kæder overalt i storbyerne, hvor man kan hyre et privat kareokerum per halve time med sine venner. Man kan også tage på kareokebar, omend de er blevet lidt sværere at finde, hvor du kan få lov til at skråle foran en flok fremmede hvis det er det, du har lyst til. Hvis du er heldig og kender eller møder nogle lokale, skal du helt sikkert tage med dem til kareoke for en virkelig uforglemmelig og sjov oplevelse!

Fortæl om din oplevelse

Har du været i Japan? Vi vil smadder gerne høre om dine oplevelser – så skriv en kommentar og fortæl nedenfor!

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
10. maj 2019 af Trine Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven