De mest nuttede kager i hele verden må være mini cupcakes, der findes i et hav af varianter med en masse forskellig glasur. Udover at se utroligt festlige ud er mini cupcakes også den perfekte lille mundfuld kage som de fleste føler, de kan spise med god samvittighed – og når de er så små, må man altså godt spise to!
Her er lidt tips og tricks til at bage mini cupcakes og mini muffins.
Hvilken type opskrift bruges til mini cupcakes?
Der findes ikke så mange opskrifter der specifikt er til mini cupcakes, men man kan nemt lave de fleste cupcake opskrifter som mini versioner.
De eneste typer opskrifter der er svære at minimere er dem, hvor cupcakesene skal fyldes efter bagning – der kan næsten intet fyld være i en mini cupcake og de falder ofte fra hinanden hvis man prøver at fylde dem.
Hvilke redskaber skal bruges til mini cupcakes?
Til at bage mini cupcakes skal du bruge en mini cupcakes bageplade samt mini cupcakes forme.
Mini cupcakes forme kan ikke så tit købes i supermarkeder, men kan købes hos fysiske specialkøbmænd og kagebutikker eller hos forskellige kagebutikker på internettet.
Mini cupcakes bageplader fås i de fleste isenkrambutikker eller hos kagebutikker.
Hvor mange mini cupcakes kommer ud af en almindelig cupcakes opskrift?
Mini cupcake forme kan indeholde cirka en tredjedel af, hvad almindelige cupcakes forme kan. Det vil sige, at en opskrift på 16 almindelige cupcakes giver cirka 48 mini cupcakes – dog mere realistisk omkring 40 stk.
Hvordan doseres mini cupcakes?
Den nemmeste måde at fordele dej i mini cupcake forme på er, at bruge en isske. Mængden af dej, der skal i en mini cupcake, passer nemlig perfekt på den mængde dej, der kan være i de fleste isskeer.
Hvor længe skal mini cupcakes bages?
De fleste almindelige cupcakes skal bages i 15-20 minutter. Mini cupcakes skal derimod kun have 10-14 minutter, før de er færdige. Da det varierer fra opskrift til opskrift bør du prikke i en cupcake med en strikkepind – hvis der intet dej sidder på strikkepinden bagefter, er kagerne færdige.
14 kommentarer
ønsker at blive tilmeldt Bageglads nyhedsbrev. På forhånd tak og god dag.
Jeg har bagt mini cupcakes i parpirsform som der er placeret i metal formen men når jeg har færdig bagt dem er det lige som om at kagen ikke hænger sammen inden i. Hvad gør jeg galt.
Hej
Omkring fedststoffer, kan man så bruge flydende becel, eller vil det give en bismag?
Jeg synes mange olier let giver bismag, men det er selvfølgelig lettere end at skulle smelte smør.
Jeg vil bare helst ingen bismag have.
Mvh Anne
Hej Anne
Et olieprodukt vil give en anden konsistens end smør, så det kommer an på hvad du bager. Man kan generelt godt erstatte smør med olie i cupcakes, men jeg kan ikke sige noget om, hvilken bismag Becel giver, da jeg altid selv vil foretrække at bruge et naturligt produkt.
Du kan dog sagtens smelte smør i mikroovnen, hvis du synes det er lettere end i en gryde.
Hej. Måske det bare er min ovn så? Jeg bager enten i silikone eller i papirform der står i silikone formen. Det er toppen af mine muffins der vokser skævt op.Må bare lære at leve med det så;-) TAK for svar alligevel!
hej. jeg vil spørge om jeg må bed om opskiften, på de cupcakes der er på billedet, skal nemlig snart bage mini cupcakes, men kan ikke finde en opskift…
hilsen Sarah
Hej Sarah! Jeg kan desværre ikke huske hvilken opskrift jeg har brugt til lige præcis de her cupcakes, men jeg har med success brugt nogle andre opskrifter fra vores blog, f.eks. vanillecupcakes (http://www.bageglad.dk/perfekte-vanille-cupcakes/) eller chokoladecupcakes (http://www.bageglad.dk/chokoladecupcakes-med-jordbaerskum/). De fleste cupcake opskrifter kan bruges til mini muffins/cupcakes, de skal bare have kortere bagetid i ovnen.
Håber du kan bruge det til noget!
Hejsa! Faldt over denne side ved et tilfælde, da jeg ledte efter gode råd til bagning af muffins.. jeg bager rigtig meget, men oplever stort set altid at mine muffins bliver skæve i formene… nærmest som om de “buler” ud til den ene side… Mangler lidt fif til hvordan jeg undgår det, da jeg jo gerne ville have pæne symmetriske muffins.. specielt når det er de små jeg bager..! Har du nogen erfaring med det?
Hej Winnie! Jeg har ikke oplevet at mine muffins bliver skæve, så kender ikke rigtig til problemet. Bager du dem i en fast form, som den jeg bruger her, eller sætter du papirformene på en bageplade? Kunne forestille mig, at de blev skæve, hvis du ikke kommer papirformene ned i en fast form når de bages. Ellers ved jeg desværre ikke, hvad problemet kan være. Håber du får det løst!
Bager du med varmluft, så kan det evt. være derfor.
Hej.
Ville bare vide hvad din bageplade til dine muffins hedder og hvor den kan købes? synes der er rigtig meget forskel på de forskellige bageplader, hullets størrelse osv. Den du bruger ser perfekt ud.
Hilsen Cecilie
Hej Cecilie,
Mine muffins bradepander er fra Wilton. De kan bl.a. købes hos Specialkøbmanden, både i deres butikker og på deres hjemmeside: http://specialkoebmanden.dk/bageforme-koekkenudstyr-649/bageforme-wilton-651/mini-muffin-bageform-24-stk-recipe-right-4066.html
Dejligt med lidt inspiration 🙂
Spørgsmål: jeg er først lige begyndt at bage cupcakes…jeg har dog ofte problemer med, at den færdige kage hænger fadt i papiret. Er det menignen at de først skal i papirsformen efter bagning i form ?
Hej Tina!
Nogle gange kan dejen hænge fast i papirformene hvis der er for lidt fedstof i. Prøv at pensl formene med lidt smeltet smør eller olie, og se om det ikke hjælper.
Jeg synes, at det er meget forskelligt alt efter hvilken opskrift man bruger, om dejen hænger fast eller ej. Jeg har tit oplevet, at hvis jeg bruger en opskrift som ikke decideret er lavet til cupcakes (f.eks. en kage-opskrift som jeg bare deler i cupcake forme) så hænger dejen oftere fast, end hvis jeg bruger en opskrift specifikt udviklet til cupcakes.
Håber det er svar på dit spørgsmål, ellers må du skrive igen!