Renovering af Mayas børneværelse

Renovering af Mayas børneværelse
 

Børneværelse i støvede farver

Maya fyldte 1 år da vi flyttede ind i vores nye gamle hus. Hun havde haft sit eget lille værelse i vores lejlighed på Frederiksberg, som hun delte med mit fotostudie, men vi glædede os til, at hun skulle få et større værelse med plads til hendes tøj og legetøj.

Vi måtte sove i kælderen de første 4 måneder efter vi flyttede ind. Vi prioriterede at få førstesalen færdig først, og Mayas værelse var det første som blev færdigt, da det var det værelse som krævede mindst. Læs videre for at se billeder før, under og efter renoveringen og se det endelige resultat af hendes værelse 🙂

Udgangspunktet

Da vi overtog huset så Mayas værelse sådan her ud (uden møblerne selvfølgelig). Billedet snyder gevaldigt for der var mange revner i væggene, især den til højre var helt ujævn og krakeleret, gulvet var helt gult af gammel lak, og træværket bar tydeligt præg af, at det nok i mange år har stået model til diverse legetøj er blevet hamret ind i det!

Værelset havde også et meget gammelt indbygget skab, som havde dejlig meget plads – problemet var bare, at der ikke var hverken hylder, skuffer eller bøjlestang i det.

Børneværelse før renovering

Renovering af børneværelset

Til gengæld var det et af de eneste rum i huset, hvor loftet var intakt og lavet rigtigt, så vi ikke behøvede at lave det om. Det første vi startede med var at få slebet gulvet ned. Vi fik slebet gulve i hele huset samtidig, og så blev de dækket til efterfølgende, imens huset blev renoveret. Det lyder nok som en fjollet proces, og det er det sådan set også, men det var booket og resten blev forsinket. I sidste ende var det faktisk fint, for selve behandlingen af gulvene sprøjtede op på panelerne, så det havde været ærgerligt hvis de havde været malet inden.

På førstesalen, inklusiv Mayas værelse, ligger gamle fyrretræs plankegulve. Lakken blev fjernet og vi fik dem lud- og voksbehandlet, så de føles og ligner sæbebehandlede gulve, men ikke kræver lige så meget vedligeholdelse for at holde det hvide matte look.

Næste skridt i renoveringen af børneværelset var at fikse væggene og træværket. Uendelige timers slibe- og spartlearbejde senere havde vi endelig noget, der var til at holde ud at se på. En af væggene måtte vi fuldspartle, da den var helt revnet.

Ludbehandlet plankegulvFuldspartlet væg

Og så skulle der males! Mayas værelse fik hvidt loft, hvide paneler og døre, samt lilla vægge. Den lilla farve er meget lys og støvet. Farven hedder 3037 Fjær fra Jotun, dog har vi blandet en hel del hvid i da vi synes den var for mørk. Resultatet blev helt perfekt!

Male børneværelseLilla maling jotun

Jeg var virkelig spændt på den farvekombination, jeg havde valgt til Mayas værelse. Jeg havde brugt timer i en tapetforretning for at finde det helt rigtige tapet. Jeg ville gerne have noget blomstret i gammel stil, som passer til 1930’er murermestervillaen, men også noget som ville være lidt sjovt at kigge på. Og som havde nogle pigede farver i sig uden at være helt lyserødt.

Jeg valgte det smukkeste støvede lysegrønne tapet fra Sandberg. Det har accenter af mørk grøn, hvid, lyserøde og lilla blomster. Jeg fandt farven 7629 Antique Green fra Jotun, en mørkere grøn som matcher tapetet perfekt, og malede det indbyggede skab og hendes kommode. Skabet endte vi med at lave et IKEA-hack på og opgradere med pyntelister, du kan læse om renoveringen af skabet her.

Blomstret Sandberg tapetTapet på børneværelse med indbygget skab

Vi tapetserede én væg og lod alle andre vægge være lilla.

Grønt blomstret tapet

Her ses det færdige resultat af ludbehandlede gulve, tapet, malet skab og lilla vægge.

Lilla og grønt børneværelse

Indretning af børneværelset

Vi er langt om længe rykket rigtigt ind i huset, og nået til det sjove: indretningen! Maya har fået en reol til sit legetøj, som jeg har lavet af et IKEA hack. Jeg har opgraderet en gammel puslekommode og lavet en hyggelig puslekrog med lyskæde.

IKEA hack bogreol til børnMalet puslekommode

Hun har fået den sødeste rosa lampe, nok det mest pigede element i hele værelset, og hylder hvor der også kan hænge tasker. Dette hjørne er mit favoritsted i hele huset, her sidder jeg eller Martin nemlig hver aften med Maya og synger inden hun skal sove 🙂

Hendes indbyggede skab er bare blevet så fint! Tænk at et gammelt kedeligt hvidt skab kan blive så fint med en lille og nem opgradering. Læs her hvordan vi opgraderede skabet.

Gyngestol i børneværelse

I hjørnet ved vinduet er Mayas seng. Vi havde først sat den i det andet hjørne, men hun pegede hele tiden over på tapetet, så vi endte med at flytte den. Hun synes det er så sjovt at stå i sengen og pege på blomsterne og bladene og sige “hva’ deeet?”. It never gets old!

Over sengen hænger Mayas fødselstavle, det fineste papirklip med havdyr fra Storyworks. Det hænger i en smuk egetræsramme uden baggrund, så man kan se væggens lilla farve igennem. Hver morgen peger vi på dyrene sammen og snakker om dem.

For enden af sengen står den sødeste lille vugge, som lige nu har nogle af hende bamser i den. Vuggen er fra 1940’erne og er en jeg var heldig at finde i genbrug.

Jeg elsker resultatet af vores hårde arbejde, og Maya elsker at lege på sit værelse <3

Sebra seng og Sandberg tapet

 

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
23. januar 2021 af Trine Ingen kommentarer

Mere i samme kategori

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven