Energibarer med frugt og nødder

Energibarer med nødder og frugt. Frugtstænger med kun tre ingredienser!
Energibarer med frugt og nødder

Når man efter sommerferien skal tilbage på arbejdet/studiet kan det være nødvendigt med lidt ekstra snacks til at klare dagen.

Disse frugtstænger/nøddestænger er fyldt med energi og indeholder kun tre ingredienser: nødder, tørret frugt og dadler. Energibarerne er desuden supernemme at lave og kan holde sig i flere uger i køleskabet.

Energibarer med frugt og nødder

Kom alle ingredienserne til frugtstængerne i en food processor eller hakler og blend, til frugt-nøddemassen klumper sammen.

Dadler og frugtBlendet frugt

Pres frugt-nøddemassen ud på et stykke bagepapir. Dæk massen med bagepapir og pak det ind i plastikfilm. Kom frugt-nøddemassen i køleskabet i minimum 1 time. Skær så frugt-nøddemassen ud til aflange energibarer.

Tørret frugtmasseFrugtstænger

Opbevar energibarerne i køleskabet.

Energibarer fra Bageglad

Energibarer med frugt og nødder

Opskrift

Energibarer med frugt og nødder

Mængde: 5 -6 barer
Udskriv Pin

Ingredienser

  • 1 ½ dl nødder (f.eks. mandler og cashewnødder)
  • 1 ½ dl tørret frugt (f.eks. ananas, papaya, bananer og rosiner)
  • 7-8 dadler

Sådan gør du

  • Kom nødder, tørret frugt og dadler i en food processor eller en hakler og blend i cirka 1 minut.
    1 1/2 dl nødder (f.eks. mandler og cashewnødder), 1 1/2 dl tørret frugt (f.eks. ananas, papaya, bananer og rosiner), 7-8 dadler
  • Skrab eventuelt dadler og tørret frugt ned fra siderne og blend i yderligere 2-3 minutter, indtil det bliver til en tyk masse hvor frugt- og nøddestykkerne hænger sammen i klumper.
  • Pres frugt-nøddemassen ud på et stykke bagepapir og læg bagepapir over. Pak det ind i plastikfilm og læg det i køleskabet i minimum 1 time - optimalt natten over.
  • Fjern det øverste stykke bagepapir og skær massen ud i aflange stænger. Opbevar stængerne i køleskabet i op til 2 uger.
BEDØM OPSKRIFTEN
Tag @bageglad på Instagram så jeg kan se og dele det du har lavet!

 

Mere fra Bageglad

Trine fra Bageglad

Den bageglade

Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Skriv en kommentar

Din email vil ikke blive vist. Obligatoriske felter er makeret med *.
Ondskabsfulde kommentarer og kommentarer med links eller reklame slettes.

Bedøm opskriften:




7 kommentarer

  1. Ifølge FODMAP diæten, går det så at spise dadler, da den siger ikke stenfrugter? Eller er det ok når det er tørret frugt?
    Er nybegynder.

    1. Hej Lissi,
      Så vidt jeg ved er dadler en af de ting, hvor man må prøve sig frem, da de vidst er i middelgruppen. Det er forskelligt, hvor meget folk reagerer på. Held og lykke 🙂

  2. synes måske det er lidt vildledende at der står fodmap-venlig ved denne opskrift, når hverken tørrede frugter eller cashewnødder kan indgå i low- fodmap diæten

  3. Yum, elsker også bare figen/daddel/nødde-stænger – og så kan man jo lave dem som man lyster, modsat hvis man køber en pakke fra Catus (;

    – Anne

Trine fra Bageglad
Jeg hedder Trine og er utroligt bageglad. For 10 år siden startede jeg denne blog for at dele mine opskrifter og projekter med familie og venner, og i dag når den ud til flere end jeg nogensinde havde drømt om. Tak fordi du følger med!

Følg mig på Instagram

Få de seneste blogindlæg direkte i din indbakke