Den 11.08.2018 sagde min mand Martin og jeg ja til hinanden foran vores nærmeste venner og familie. Det var den største dag i vores liv og alt det vi håbede, at det ville være! For jer kære læsere som nysgerrigt har spurgt ind til brylluppet deler jeg vores store dag med jer her.
Traditionen tro sov vi hver for sig natten før vores bryllup. Jeg sov i vores lejlighed på Frederiksberg og om morgenen kom mine forældre, søster, veninde og fantastiske stylist og veninde Kirstine og var med til, at gøre klar.
Klokken 12 ventede Martin under blå himmel i Frederiksberg Have med giftefoged og vores 90 gæster (og diverse tilfældige forbipasserende). Til lyden af Thinking Out Loud af Ed Sheeran, spillet på guitar af min totalt seje chef og sunget af hans kammerat, gik min søster og vores blomsterpige (min søde niece Hannah) op af ‘gulvet’. Min far fulgte efter med mig på armen, lykkelig og hamrende spændt, op til min kommende mand. Vi sagde JA, udvekslede ringe og der blev klappet og kastet ris – og jeg har aldrig været så glad og rørt!
Efter at hav af kram og lykønskninger fik vi taget et gruppebillede, hvorefter Martin og jeg stak af med vores fotograf Thomas Skou, imens gæsterne gik den korte vej fra Frederiksberg Have til vores lejlighed. Her ventede sandwiches, cupcakes, bobler og diverse drikkevarer til receptionen i vores gård. Da Martin og jeg ankom åbnede han en magnumflaske champagne med sabel og vi åbnede gaver og hyggede os med vores venner og familie.
Der var et par timers pause imellem receptionen og festen. Vi havde heldigvis fået hjælp til at rydde op efter receptionen, så vi kunne nå at slappe helt af – vi var meget overvældede, glade og trætte.
Klokken 17 mødtes vi med de 60 af vores gæster, der skulle med til fest, på Ofelia Plads. Vi havde lejet en kanalrundfartsbåd, som sejlede os rundt i kanalerne og derefter over til Teaterøen, hvor der ventede middag og fest (læs alt om vores jagt på det perfekte festlokale i København).
Ved Magneten ventede der bobler og snacks til velkomst udenfor, så vi kunne nyde den flotte havudsigt. Vi var så heldige, at vejret havde holdt sig solrigt og tørt hele dagen (kun 10 dråber regn fik vi fra den mindske sky et par minutter efter vielsen, til held og lykke!), men få minutter efter vores gæster havde sat sig til bords stod det ned i skybrud – hvor heldig timing har man lov til at have?!
Vi gik til bords og vores toastmaster præsenterede aftenens program. Jeg blev simpelthen så lykkelig af, at kigge rundt i lokalet og se alle vores nærmeste hilse på deres bordherrer- og damer. Vores festlokale var blevet helt, som vi havde ønsket os, med masser af hyggelig stemningsbelysning og kongeligt porcelæn, guldbestik og det smukkeste krystal service fra Tablesetting.
Og så fik vi endelig lov til at smage den fantastiske mad, vi havde været så spændte på! Som I nok ved er både min mand og jeg kæmpe foodies, så maden var et af de sværeste valg vi skulle træffe til vores bryllup. Vi ville gerne udfordre normerne og overraske vores gæster – og vi drømte om en asiatisk menu. Vi kom i kontakt med Sushilovers, som kan meget mere end sushi, og de hjalp os med at sammensætte den perfekte japanske menu. Vi havde smagt udvalgte elementer undervejs i forløbet, men præstationen og præsentationen af maden på dagen oversteg vores forventninger – maden var så smukt anrettet og smagte bare himmelsk! Og vores gæster var helt vilde med det.
Vi købte i øvrigt også noget af vinen igennem Sushilovers (de har et lækkert udvalg som passer perfekt til maden). Andet købte vi hos Otto Suenson, som bl.a. har en butik i centrum. De har rigtig god service, hvor man kan returnere uåbnede flasker efter festen, og er rigtig dygtige til at udvælge, så hvis man har brug for vejledning eller gerne vil udfordre normerne lidt anbefaler jeg at tage en snak med dem. De opfordrede os bl.a. til at købe en atypisk dessertvin som passede til vores bryllupskage og alle var meget begejstrede for det (især gommen at dømme på billedet nedenfor!).
Prikken over i’et til vores bryllupsmiddag, som hos enhver kageblogger, var selvfølgelig bryllupskagen. Min fantastiske dygtige søster havde skabt et fire-etagers mesterværk, der blev båret ud og stå under hovedretten, så alle kunne nå at beundre den. Hun havde simpelthen overgået sig selv! Lagene var perfekt proportionerede og snorlige, og smagssammensætningen himmelsk.
Bryllupskagen havde citronbunde med hindbærmousse og friske hindbær og lemon curd, og var frisk og sød på samme tid. Vi ville ikke have fondant på kagen, så hun havde dækket lagene med vanille smørcreme og lavet et rustikt look som passede perfekt til vores rustikke festlokale. På toppen af bryllupskagen er en haj gom og brud (fordi jeg elsker hajer og vi dykker rigtig meget). Bryllupskagen var til 90 personer, men vores 60 gæster gik helt amok over den, så der var kun den øverste etage vi gemte til vores bryllupsdag og halvdelen af den nederste etage tilbage.
Alle siger, at tiden flyver afsted på ens bryllupsdag. Den følelse havde jeg også senere på aftenen, men jeg slappede virkelig af og nød vores bryllupsmiddag og alle de søde og rørende taler fra vores familie og venner. Jeg er så glad for, at vi valgte at hyre professionelle tjenere fra Tjenerteamet til at stå for vores arrangement. De var top professionelle, søde og glade og gjorde, at vi ingen bekymringer havde på dagen. De sørgede for det hele uden at bebyrde os med spørgsmål eller problemer, så vi bare kunne nyde vores fest. Tjenerne blev til bartendere efter bordene var ryddet væk, DJ’en gik i gang og vi dansede brudevals.
Vi festede og dansede til den lyse morgen, og da solen stod op ved 5-tiden besluttede vi os for, at sige tak og farvel til de sidste glade festaber. Hånd i hånd i jakkesæt og brudekjole hoppede vi i en taxa hjem til lejligheden, udkørte og lykkelige efter den mest fantastiske dag og fest.
2 kommentarer
Hej Trine og Mette.
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god blog! Jeg syntes i laver nogle super lækre kage- og madopskrifter, som jeg gentagende gange er vendt tilbage til 😀
Da min forlovede og jeg for lidt over 1 år siden ledte efter bryllupslokaler, faldt jeg også over jeres indlæg omkring ”jagten på det perfekte bryllupslokale” og vi blev med det samme solgt. Vi er derfor også endt med at booke lokalet til vores bryllup, som vi ser frem til at afholde i starten af september. Jeg vil i den forbindelse høre, om i har mulighed for at give os nogle tips til, hvordan i fik pyntet lokalet med de smukke lyskæder. Det ser nemlig helt fantastisk og magisk ud, sådan som I har fået det hængt op! Har i lejet dem via. Peter derudefra eller købt dem? Og er det batteri eller el? Håber i kan hjælpe mig 😊
Fortsat god sommer og stort tillykke med den lille Trine.
Venlig hilsen Carina
Kære Carina
Hvor dejligt at I har haft glæde af vores indlæg! Jeg er sikker på at I får en sindssygt dejlig dag i de lokaler. Det er nogle rigtig rigtig lange lyskæder vi selv købte og vi har dem faktisk til salg, hvis I har lyst til at købe dem 🙂 Du kan lige maile mig på info@bageglad.dk eller skrive til @bageglad på Instagram hvis du vil have fifs eller købe kæderne, så kan vi aftale nærmere.
Kh Trine