20 gode gaver til babyshower og lille ny baby

20 gode gaver til babyshower og lille ny baby
 

Babyshower gave ideer

Jeg er en af de sidste i flokken af veninder som har fået barn og det er endelig gået op for mig hvad ordene stofble, brikker og svøb dækker over. I årene før jeg selv fik barn har mange ting omkring babyer og forældrerollen været meget fjernt for mig og jeg måtte researche en del når jeg skulle finde på en gave til en lille ny. Nu er jeg selv blevet mor til en dejlig lille pige og har virkelig værdsat omtanken og gaverne vi har fået til hende fra familie og venner. Nedenfor har jeg derfor samlet inspiration til hvad du kan købe hvis du står og skal bruge en gave til babyshower, barselsgave eller gave til en nyfødt baby.

Barnevognstæppe

Det er praktisk og varmt med et tæppe til barnevognen. Vælg et af god kvalitet i blød uld, da det bedst regulerer temperaturen. Måske er du så ferm, at du kan strikke et selv ligesom min mor gjorde til vores datter. Alternativt kan du købe et af de lækre tæpper herunder.

Uro til børneværelset

De helt små elsker at kigge på ting som bevæger sig, især i kraftige farver eller sort hvid. Uroen kan f.eks. hænge over puslebordet eller sengen. Du kan være rigtig kreativ og lave en uro ved at sy figurer af filt eller klippe dem af papir. Ellers kan man også købe mange flotte uroer. Jeg er vild med dem vist nedenfor.

Aftryksæt til baby

Der er intet så sødt som små baby hænder- og fødder! De bliver så hurtigt store så en god gave er et sæt hvormed forældrene kan forevige den lille størrelse. Det kan f.eks. være aftryk i gips, aftryk på papir eller aftryk i ramme. Vi har sat aftryk i en lille bog til vores datter.

Pleje til mor og barn

Der skal passes på både mors og babys hud og det bør sandsynligvis være helt uden giftig kemi. Baby kan f.eks. plejes med Olivy, som består af 100% naturlige ingredienser og bruges til bleskift, som forebyggelse mod rød numse. Olivy kan også smøres i de mange hudfolder og på tør hud. De fleste nybagte mødre kender også Olivias Tryllesalve, et af de der vidunderprodukter som bl.a. er genialt til tør hud og arp. Skal det være mere luksus anbefales Mommy & Me cremen fra Rudolph Care, som er 100% økologisk, og velegnet til ømme brystvorter, eksem og røde babynumser.

Bobles skumfigurer

Disse farvestrålende skumfigurer er et hit hos de små. De er sjove at klatre og tumle på, designet til at styrke børns motorik. Vi har selv “Ællingen” som vores lille pige på 2 måneder allerede bruger nu til at ligge på maven på og vi vil helt sikkert anskaffe flere når hun bliver større.

Stofsvøb

Små babyer elsker at blive pakket stramt ind så arme og ben er fastspændt. Det lyder måske mærkeligt men det er sådan de oplever det at ligge inde i maven, så for dem er det trygt og godt. Man kan svøbe babyer i stofbleer og dyner men vi har været virkelig glade for stofsvøb beregnet til formålet. De er nemlig større end stofbleer, ekstra bløde og så holder de svøbet fast bedre end en dyne og er ikke lige så varme. Vi har 3 styk som vi bruger hele tiden, også bare som tæppe på en varm sommerdag.

Nusseklud

Man kan få rigtig mange forskellige søde nusseklude, som altså er en ultra blød klud, som små børn kan finde tryghed ved. Vi har både givet og modtaget nusseklude og de har altid været et hit hos de små.

Jellycat bamse

Der er en grund til at Jellycat bamserne er så populære. Disse søde og virkelig bløde bamser er bare så slaskede og dejlige at ingen kan modstå af nusse med dem. Den mest populære er kaninen, som fås i et hav af farver, men vi synes især også at lammet og æslet er virkelig søde.

Pusleunderlag

Når man er på farten er det så praktisk at have sit eget pusleunderlag med. Det er ikke alle steder der har puslebord og i de varmere måneder kan man sagtens ende med at skifte ble på en bænk udenfor. Vi er vildt glade for vores pusleunderlag fra CamCam, men dem fra Sebra og Konges Sløjd er også smarte.

babytøj

Babyer har selvfølgelig brug for tøj, så det er det sikre valg at købe noget lækkert til den lille ny. Vælg noget i en størrelse, som baby kan vokse ind i (f.eks. fra str 62 og op) for der er stor forskel på hvilken størrelse baby bruger fra fødslen af. Det kan f.eks. være en lækker heldragt, en sød cardigan eller bodystockings i god kvalitet. Husk at tage højde for årstiden ift. størrelsen og hvor varmt tøjet er. Vi er især rigtig glade for tøjmærkerne Smallstuff, MarMar, Wheat, Konges Sløjd og Müsli. Eller måske kan du selv strikke en lille trøje?

Rangle eller bidedyr

Legetøj bliver først rigtig aktuelt når baby er et par måneder gammelt. Noget af det første de får glæde af er rangler og bidedyr. Vi har givet og selv fået de tre vist herunder, som har været rigtig populære hos de små.

Aktivitetstæppe

Fra babyer er omkring 1 måned gamle begynder de at synes, at det er spændende at ligge og se på legetøj. Man kan få aktivitetstæpper som har indbygget stativ til legetøj eller man kan få tæppe og stativ hver for sig. Vi bor i lejlighed med begrænset plads så vi er glade for vores aktivitetsstativ fra Franck & Fischer, som kan klappes sammen. Under stativet har vi et lækkert vattæppe fra CamCam.

Børnebøger

Der går lidt tid før baby ligefrem forstår Harry Potter universet, men fra de er helt små nyder de at høre deres forældres stemme og oplæsning fra bøger udvikler deres forståelse for sproget. Det er så fedt at få nogle gode klassikere til børneværelset, især nogle rigtig pænt indbundne som også kan pynte på hylderne. Vi anbefaler H.C Andersens Eventyr, 1001 Nats Eventyr og Peter Plys. Vil du hellere finde bøger som baby kan kigge i med det samme skal du vælge stofbøger, gerne med høj kontrast og/eller sort hvid motiver.

Sengetøj

Babyer gylper, skider og savler. Sådan er det bare! Derfor er det praktisk med flere sæt sengetøj så der altid er et rent sæt. Køb sengetøj af god kvalitet da det vil blive vasket ofte og gerne skal blive ved med at være blødt og lækkert.

Navneskilt- eller plakat

Hvis babys navn er valgt kan man give et fint navneskilt eller en plakat. Det kan hænge på døren til børneværelset eller stå indrammet på en hylde. Man kan udvide navneplakaten med babys fødselsdato-, vægt og længde. Det er et sødt minde om fødslen som du selv kan lave eller købe færdigt. Til min venindes børn har jeg f.eks. lavet indrammet papirklip med deres fødselsinfo.

Erindringsbøger

Når man får børn sætter det ofte en masse tanker i gang omkring ens eget liv og hvor man selv kommer fra. En fantastisk gave til et lille barn er den fortælling og det kan erindringsbøger hjælpe til at få nedskrevet. Der findes en hel serie til både forældre, bedsteforældre og oldeforældre. Vi har givet disse bøger til vores datters bedsteforældre og ved, at hun vil elske at læse om deres liv når hun bliver stor. Man kan også købe en bog hvor man skal udfylde minder fra babys første år. Det hjælper forældrene til at huske at få skrevet minder ned.

Man kan også gå all in og købe en erindringskasse, for eksempel den flotte Memory Box fra Ferm Living, hvori man kan opbevare alle babys første minder.

TUR TIL FOTOGRAF

Billeder taget med telefonen er fine men det er også bare fedt at have nogle rigtig gode billeder af baby i god kvalitet. Måske er du selv superskarp med et kamera i hånden og ellers kan man give forældrene et gavekort til en professionel fotograf, hvor de kan få taget gode billeder af baby.

Babyhåndklæde

Babyer behøver ikke særlige håndklæder, men det er en luksus som vi har været glade for til vores lille pige. Hun fik nemlig nogle dejlige bløde håndklæder med hætte og ører, og vi pakker hende ind i dem hver gang hun har været i bad. Hætten holder hendes lille hoved varmt og så ser hun bare super nuttet ud med ører på!

Service

Der går måneder før baby skal spise rigtig mad men service er en fin gave, som kan bruges i flere år. Det er mest praktisk med service af plastik som kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Vi synes servicen nedenfor er virkelig sødt!

Natlampe

Baby skal lære, at der er forskel på nat og dag. Derfor vil man typisk bruge dæmpet belysning når der ammes og pusles om natten. Så er det smart med en natlampe, især en der kan skifte til en svagere farve end hvid.

Dette indlæg indeholder affiliate links.

Indlægget kan indeholde reklamelinks. I så fald er de tydeligt mærket som reklame. Alle anbefalinger og meninger på bloggen er vores egne, men vi får et lille honorar hvis du køber noget hos en vi anbefaler. Det gør ingen forskel for dit køb men medvirker til, at vi fortsat kan drive bloggen.
1. september 2019 af Trine Ingen kommentarer

Mere i samme kategori

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del med en ven