En vidunderlig lilla og lyserød talkage, som er en prinsesse værdig! Svampede vaniljebunde, syrlig hindbærmousse og en luftig og let vaniljeganache gør kagen lige så lækker, som den er festlig.
Se inspiration til pynt længere oppe i dette indlæg.
Sådan gør du
Vanilje lagkagebunde:
Tænd ovnen på 180 grader (alm. ovn). Beklæd en justerbar firkantet bageform på 27x33 cm med bagepapir (hæft bagepapiret fast på formens yderside med papirklips).
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Pisk æg og sukker sammen med elpisker i en anden skål. Tilsæt smeltet smør og pisk det med.
Rør de våde ingredienser sammen med melblandingen med en grydeske, til du får en ensartet dej.
Fordel dejen i bageformen (bemærk: formen skal ikke smøres). Bag kagen i 30-35 minutter, til den er gylden. Brug priktesten til at tjekke om kagen er færdig – den er færdig når der ikke længere hænger dej ved et træspyd stukket i midten af kagen. Lad kagen køle helt af i formen.
Skær langs indersiden af formen og løsne den. Rids langs midten hele vejen rundt om kagen med en brødkniv og skær så igennem, så du får to lige høje lagkagebunde.
Hindbærmousse:
Læg husblas i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Kog imens frosne hindbær og sukker i en gryde i 2-3 minutter, til hindbærrene er blødgjorte.
Stavblend hindbærrene i et stavblenderglas. Sigt hindbærsaucen tilbage i gryden og stil den på kogepladen ved lav varme.
Vrid vandet fra husblassen og rør det i hindbærsaucen til det er opløst.
Hæld hindbærsaucen i en skål eller plastikboks og stil det i køleskabet, til den er kølig.
Pisk piskefløden til let flødeskum i en skål. Tilsæt afkølet hindbærsauce til piskefløden lidt ad gangen under forsigtig omrøring. Fortsæt til du har en lyserød mousse.
Samle kagen:
Læg den ene lagkagebund med den mest flade side nedad på et stykke bagepapir på et stort fad eller et skærebræt. Stram den justerbare bageform omkring den.
Fordel hindbærmousse i et ensartet lag ovenpå lagkagebunden.
Læg den anden lagkagebund oven på moussen med den pæne/flade side opad og pres let på den.
Dæk kagen med plastikfilm og stil den i køleskabet i minimum 4 timer, gerne natten over, til moussen har sat sig.
Skær talkagen:
Print eller tegn en skabelon for dit tal og klip den ud. Mit 5-tal på billederne måler 22 x 32 cm.
Skær langs indersiden af formen og løsne den. Tjek at moussen har sat sig.
Læg skabelonen oven på kagen. Skær langs skabelonen med en skarp kniv og fjern overskydende kagestykker undervejs, indtil du har et perfekt tal.
Kom kagen i fryseren i 2 timer utildækket. Pak den derefter ind i flere lag plastikfilm og frys i op til 2 måneder.
Tø kagen op i køleskabet (stadig i plastikfilm) natten over dagen inden servering.
Pisket vanilje ganache:
Lav pisket vanilje ganache dagen før servering og stil den i køleskabet.
På dagen for servering pisk vanilje ganachen luftig med elpisker efter anvisning i opskriften. Fyld den i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt tutter på talkagen.
Pynt:
Pynt din talkage som ønsket. Find inspiration og detaljer til pynt længere oppe i dette indlæg.
Noter
Se tidsplan længere oppe i dette indlæg for at planlægge hvornår de forskellige elementer kan laves.Se billeder trin-for-trin under denne opskrift, længere nede på siden.